5. joulukuuta 2016

8 + 12 juhlaa

Blogini viidestoista postaus oli 1+5 juhlaa. 1086 postaus on 8+12 juhlaa. Niin ne pojat ovat kasvaneet. Kuopuskin on siis 8v ja reipas tokaluokkalainen, esikoinen 12v esiteini ja blogini puolestaan ekaluokkalaisen iässä.

Kuopus 1v juhlissaan vasemmalla kummitätinsä sylissä.
Keskimmäinen ulkoiluttaa anopin koiraa coolisti olohuoneessa.

Tänä(kin) vuonna juhlat ovat jääneet jälkijunaan ja marraskuun sijasta juhlimme vasta joulukuussa. Meidän esikoinen ja kuopus ovat syntyneet peräkkäisinä päivinä, joten sukulaissynttärit ovat aina yhteiset. Sunnuntaina pidimme sukulaissynttärit ja ensi viikolla on kaverijuhlien vuoro. Sukulaissynttärit sujuvat rauhallisesti, koska enää ei ole tulisilla hiilillä olevia pikkuväkkäröitä, jotka innostuksellaan meinaavat torpedoida juhlien valmisteluyritykset. Toinen synttärisankareista kunnostautui juhlavalmisteluissa pienellä imuroinnilla ja joulutorttujen teolla. Toinen synttärisankareista yritti rakentaa pienimuotoista draamaa siitä, että keskimmäinen tiesi hänen lahjansa, mutta ei saanut kertoa, että oliko paketissa hartaasti toivottu uusi Skylander ;)

Esikoinen 5v juhlissaan. Kuvassa rakkaita leluja Salama ja Gormitit.

Lelu- ja Legohuuma on perheessämme lopullisesti ohitse. Kuopuksen toiveena oli pleikkapelejä ja lisätarvikkeita itse konsoliin. Esikoisella oli jälleen vaikeuksia keksiä yhtään mitään lahjatoivetta. Aloin jo miettimään, että pitäisikö alkaa keräämään pojalle jotain astiasarjaa, aterimia tai muita keittiövälineitä? Vai meneekö se nykypäivänä niin, että kotoaan muuttava nuori varustellaan Ikean kamalla?

Vaariltaan synttärisankarit saivat lahjaksi liput Shrek-musikaaliin. Se oli hyvä lahja! Molemmat pojat istuivat koko esityksen ajan hievahtamatta kuin lumoutuneena. Koska 12v sanoi esityksen jälkeen sen olleen "Ihan hyvä" ja "Voisin katsoa jonkun toisenkin musikaalin tältä teatterilta", Shrek-musikaali kuulunee kuluvan vuoden kohokohtiin :) Minä tykkäsin todella paljon Shrekistä. HKT musikaalit eivät yleensä petä, ne on hyvin tehty ja esiintyjät ovat taitavia. Lisäpisteet lahjalle siitä, että minäkin sain lipun. Meillä oli siis varsinainen juhlaviikonloppu: lauantaina kävimme Shrekissä ja sunnuntaina tuli vieraat.

Esikoinen 12v

Kuopus 8v ja parturia vailla ;)

Sukulaissynttäreiden tarjoilu jäi kuvaamatta. Varmasti näin kävi ensimmäistä kertaa blogihistorian aikana. Tästäkö alkaa blogistin alamäki, kun täytekakkukin jäi kuvaamatta vähintään kahdesta eri kulmasta? Nyt ollaan yhden pikaräpsyn varassa.


Tarjolla oli kinkkupiirasta, karjalanpiirakoita munavoilla, joulutorttuja, sekalainen valikoima keksejä ja suklaata sekä Kakkugallerian mustaherukka-suklaakakku. Poikien oma suosikki on valkosuklaa-mansikkakakku, mutta se on niin makeaa, että kakun menekki jää vähäiseksi. Tuo mustaherukka-suklaakakku on todella hyvää, yksi Suomen parhaista kakuista! 

Koska mustaherukka-suklaakakku on yksi juhlapöydän vakioherkuista, niin löytyihän siitä lähikuvakin. Siis kahden vuoden takaa, suoraan paketista :D

Seitsemän vuotta sitten juhlissa oli itsetekemäni sacher-kakku.

Välillä olen kokenut koko synttärihässäkän aika raskaaksi. Voi olla, että fiilikset ovat samat sen jälkeen, kun olen lusinut kaverisynttärit lävitse. Tänään iski tajuntaan se, että ei näitä juhlia enää vuosikaupalla vietetä. Kaverisynttärit hyytyvät/hyydytetään 10-11 vuoden iässä enkä tiedä, että haluavatko yläasteikäiset enää sukulaissynttäreitäkään. Melkein iski lastenjuhla-sukulaissynttäri-haikeus. 

Tosin lastenjuhlahaikeuteen auttaa muistella sitä esikoisen kaveria, joka oksensi lähes joka kerta juhlissa (ei onneksi pöytään tai lattialle). Lapsen maha ei kestänyt sellaista äkillistä limsa-sokeripaukkua. Yhtenä vuotena onnistui annostelemaan mahatapaukselle niin paljon leipää pohjalle ja niin kituisesti limsaa, että kaikki pysyi sisällä. Ehkä alammekin sitten viettämään miehen synttäreitä, kun poikien synttäri-innostus hiipuu... Hra Kepposen kalaasit.

Kuvassa Keppostrio ja yksi illan odotetuimmista vieraista eli poikien 10kk serkkupoika

Mukavaa alkavaa viikkoa

18 kommenttia:

 1. Haikean muistelen lasten synttärirumbaa. Meillä lapset jo aikuisia ja nuo ajat auttamatta takana. Hauskoja sattumuksia synttäreillä aina tuppaa tapahtumaan, niitä on sitten aikuisena kiva muistella. Mukavaa maanantaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lastenjuhlat ovat jälkikäteen varmasti niin ihania muistoja. Se kaikki tohotus, innostus ja melkein käsinkosketeltava juhlajännitys.
   Hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 2. hyvää synttäriä, naperoille ja blogille!

  VastaaPoista
 3. Meillä alkaa kanssa kaverisynttärirumba olla ohi, nuorin täyttää viikon päästä 10 ja siihen on perinteisesti päätetty kaverikutsut. Sukulaisia ja ystäviä/kummeja olemme pyytäneet kahveille monen monta vuotta tuon maagisen rajan jälkeenkin, lähinnä sen vuoksi, että juuri muuten ei tule kutsuttua ketään kylään ja aina kiva tavata näitä ihmisiä😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teillä synttärijuhlat läheisille ovat jatkuneet pitkään ylitse 10v juhlien. Meidän pitää varmaan tavoitella samaa, niin tulee kutsuttua läheisiä kylään :)

   Poista
 4. Tuollainen musikaali olisi kyllä mahtavaa vaihtelua lapsille ja myös itsellekin. Aina käydään vain leffassa vaikka ei toki sekään huono juttu ole kun ei sielläkään jatkuvasti laukata. LAsten juhlat on aina yhtä hulinaa vaikka lopulta sit kuitenkin niin ihanat. Näkee kun lapset nauttivat päivästään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän ajatellut, että kun suomalaisista miehistä usein valitetaan, että he eivät käy missään kulttuuritapahtumissa, niin meidän poikien osalta se ei ainakaan johtuisi siitä, että heitä ei ole lapsena altistettu niille :) Tosin meillä kyllä koulu kantaa kortensa kekoon museo- ja teatterivierailuissa. Minä tykkään hirveästi teatterista, museoista joten vien mielelläni poikia niihin.

   Synttärit ja joulu ovat varmaan leluikäisen vuoden parhaat päivät :)

   Poista
 5. Varmasti olikin hyvä musikaali.
  Ihanat tarjottavat!
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin kaupungin teatterin musikaalit ovat olleet poikkeuksetta hyviä, suomalaisittain suurtuotantoja. Niitä on ollut nautinto katsoa.
   Kiitos samoin - hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 6. Toi Shrek kiinnostaa meitäkin, mutta lippujen hinnat ovat epäkivoja. SAma on huomattu meillä, legoaika on auttamatta ohi!

  Mainiot juhlat teillä ja ihanat herkut (ja vielä helpomman kautta)!! Tota kakkua pitää ehkä oikeasti käydä ostaa!

  Ihanaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musikaaliliput ovat tyyriitä, lapset sentään onneksi saavat HKTssä lippunsa ihan oikeasti puoleen hintaan. Minä himoitsen lippua seuraavaan tuotantoon eli Myrskyluodon Maijaan, mutta se on vielä kalliimpi :(

   Tänä vuonna juhlaherkut valmistuivat helposti. Vain piiras jäi minulle :D kun esikoinen teki tortutkin. Jälleen kaikken suurin operaatio oli niiden pinojen piilottelu. Nyt onkin sohvan aluset täynnä lehtiä :D :D :D

   Kiitos samoin - Hyvää Itsenäisyyspäivää!

   Poista
 7. Meillä on kaverisynttäri-ikä ohitettu. Näyttää, että moni lopettaa kaverisynttäreiden järjestämisen siinä vaiheessa kun lapset täyttävät 10 v, niin meilläkin tehtiin. Eivätkä pojatkaan enää ole saaneet luokkakavereiltaan kutsuja synttäreille. Vielä muutama vuosi sitten synttäreitä oli ihan jatkuvasti.

  Me nähtiin Shrek elokuussa ja se oli ihan hyvä, mutta olen nähnyt parempiakin esityksiä, esimerkiksi Tarzan-musikaali ja Saiturin joulu. Meillä pojat ovat muka jo niin isoja, etteivät meinaa innostua enää teatteri- ja musikaaliesityksistäkään. Parhaillaan yritän houkutella heitä Talvisirkukseen, se on ollut meillä perinne jo vuosia.

  Mukavaa itsenäisyyspäivän jatkoa! Meillä odotellaan piparitaikinan sulamista, kohta päästään leipomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli esikoisella vielä pienet 11v synttärit. Kuopus järjestää tänä vuonna kotona peliluolasynttärit uuden pleikan ja isän virtuaalilasejen innostamana. Esikoinen innostui kanssa aiheesta ja toivoi voivansa kutsua muutaman kaverin omiin peliluolasynttäreihinsä ja tarjoiluksi pakastepizzaa, sipsejä, limua ja jäätelöä. Minusta ihan kiva idea ja niinpä meillä ilmeisesti pidetään myös 12v kaverisynttäritkin vielä. Samalla vaivalla vetäistään molemmat ja poikien kavereita on kovasti kiinnostanut ne virtuaalilasipelit.

   Minä näin myös Tarzanin ja tykkäsin siitäkin kovasti. Minun mielestäni se ei ollut Shrekiä selvästi parempi. Ehkä muistikuvaa vääristää se, että Tarzanin jälkeen olin sitä mieltä, että suoritus oli aivan huikea ja tuskin voisi olla parempaa. Aika nopeasti Tarzanin jälkeen katsoimme Lontoossa Lion Kingin ja sehän pesi Tarzanin ihan 6-0. Saiturin joulua en ole nähnyt kuin televisiosta.

   Tuo olikin hyvä tietää, että poikien kasvaessa teatteri- ja musikaalitkaan eivät välttämättä kiinnosta yhtään. Pitänee investoida lippuihin nyt, kun pojat vielä lähtevät sinne mielellään. Me emme ole ikinä vielä käyneet Hurjaruuthin esityksissä, täytynee katsoa, että saisiko vielä kohtuullisia paikkoja, jos vaikka joulupukki toisi lahjaksi liput sinne. Se, että lapset eivät halua enää lähteä kanssani retkeilemään tulee olemaan minulle kova paikka. Toistaiseksi aina joku lähtee innokkaana ihan mihin vaan, teatterista kansallispuistoihin.

   Kiitos samoin - mukavaa Itsenäisyyspäivän jatkoa!

   Poista
 8. Sydämelliset onnittelut kaikille synttärisankareille! Ja kiitos Shrek-vinkistä, se voisi olla kiva meidänkin jälkikasvullekin.
  Ihanaa itsenäisyyspäivän jatkoa ja uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aino!
   Shrek oli siitä hyvä, että se vetoaa poikiinkin. Yleisössä olikin minusta ennätyspaljon lapsia ja etenkin poikia.
   Kiitos samoin - Mukavaa Itsenäisyyspäivän iltaa ja viikkoa!

   Poista
 9. Shrek olisi kyllä nähtävä, jo leffat niin hyvin. Hei se "ihan hyvä", on esiteiniltä paljon sanottu. ;)

  Sama haikeus täälläkin, kamusynttärit päättyivät viime keväänä kuopuksen 10-vuotisjuhliin. Silloin vannoimme, ettei enää sukulaissynttäreitäkään, mutta se oli vuosia kiva tapa koota ihmiset yhteen. Voi pöh miksi lapset kasvaa niin vikkelään.

  Mukavaa itsenäisyyspäivää Rva Kepponen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykkäsimme Shrekistä kovasti ja aika uskollinen musikaalitoteutus oli elokuvalle.

   Tuossa yllä kirjoittelinkin, että me taidamme jatkaa sukulaissynttäreitä, niin tulee tavatttua läheisiä vähän useamminkin. Meillä myös ainakin esikoisen osalta kaverisynttärit jatkuvat, mutta huomattavasti pienempimuotoisena. Kuopus pitää peliluolasynttärit, joissa pelataan kahdella eri pleikalla ja Hra Kepposen virtuaalilaseilla ja esikoinen haluaisi pienempänä samanlaiset, niin menkööt nekin. Voi olla, että kun pikkusormi on näin annettu, niin pienemmätkin vaativat synttäreitä 12-vuotiaaksi saakka, mutta tuolla vaan pari parasta kaveria linjalla ;)

   Minun mielestäni poikieni ei tarvitsisi kasvaa enää yhtään. Niisk.

   Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista