3. joulukuuta 2016

Joulukalentereiden parhaat - lumihiutaleet

Blogivuosien aikana olen pyörittänyt kotona pojille jos jonkinmoista puuhakalenteria ja välillä olen lisäksi puuhastellut itsekseni tai ystävieni kanssa. Tänä vuonna julkaisen teille satunnaisessa järjestyksessä menneiden vuosien suosikkeja otsikolla "Joulukalentereiden parhaat". Uudet jutut julkaisen otsikolla "Joulukalenterin uudet luukut".

Meillä on poikien toiveesta kaivettu esille kalenteritonttumme Toivo Nuutikki Tähtönen. Kalenteritonttu on tarjonnut pojille ensimmäiset herkutkin. Keskimmäisemme juuri paljasti, että hän odottaa jouluisia tehtäviä - ne ovat parhaita, paitsi joulutorttujen leipominen. Tästä siis lähtee jouluistaminen käyntiin.

Kalenteritonttu on keskimmäisen, omistusoikeudesta ei ole epäselvyyttä :D
Hänen kummitätinsä on tehnyt sen.

Viime vuoden joulukuinen suosikkiaskartelu nousi kaikkien kalentereiden ykkösaskarteluksi. Silloin teimme helmistä lumihiutaleita. Kaikki hankkimani helmet käytettiin viimeistä myöden, viimeisistä helmistä riideltiinkin ;) Lumihiutaleita riitti jouluviemiseksi myös isovanhemmille. Ystäväni teki lastensa kanssa hiihtolomalla keväthiutaleita ja askartelu oli heilläkin menestys.

Alla postaus sellaisenaan joulukuulta 2015.

***

Nyt on kaikille bling-blingin ystäville tarjolla erittäin addiktoiva jouluinen näpertely. Vai mitä sanotte siitä, että ei-niin-askarteluintoinen 7v ei olisi millään malttanut mennä nukkumaan, koska hän halusi suunnitella uuden lumihiutaleen. Tai että salaa pojilta minun piti tehdä vielä yksi lumihiutale :)

Olen jo luvannut, että pojat saavat tehdä kaikista varatuista helmistä hiutaleita. Ennustan pientä kinaa siinä vaiheessa, kun helmet alkavat loppumaan. Alla ensimmäinen erämme lumihiutaleita. Aiomme ripustaa ne joulukuuseen. Kiinnityslenkiksi tulee simaa. Kiinnityslenkiksi voi valita myös kauniin nauhan ja kuusen sijasta ripustaa koristeet vaikka ikkunaan.
Valmistukseen tarvitset:
-metallisia lumihiutalepohjia
-pyöreäkärkiset pihdit päätysilmukan tekoon
-keskustaa varten tuollaisia pieniä pitkulaisia helmiä
-isohkon määrän mieluisiasi helmiä
Helmiä lumihiutaleisiin menee aika paljon, mikä kannattaa muistaa hankintoja tehdessä.

Suunnittele lumihiutalemalli ja valmista yksi sakara kerrallaan. Muista jättää loppuun riittävästi metallilankaa silmukan tekemiseen. Siihen tarvitset pienet pyöröpihdit. Meillä aikuisen tehtäväksi jäi päätössilmukoiden näpertäminen. Se on vaatii aikuiseltakin hiukan näppäryyttä.


Käyttämämme materiaalit (valitettavasti mm-kokoja ei ole merkitty pakkauksiin):
-pyöreä lasihelmi, halkaisija n. 9mm
-pyöreä lasihelmi, halkaisija n. 6mm
-pitkulainen lasihelmi, pituus n. 10mm
-sininen lasihelmi, pituus n. 5mm
-valkoinen helmi, halkaisija n, 4mm
-harmahtava helmi, halkaisija n, 2mm
-pieniä välihelmiä
-koristeellisia välihelmiä
-pitkulaisia hopenvärisiä helmiä keskustaan, pituus n. 7mm

Tarvikkeet olen hankkinut suurimmaksi osaksi Helmien talosta.

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa ku saa yhdessä puuhata lasten kanssa. Meillä asustaa joulutyttö jonka ostin muutama vuosi sitten Kodin1.sen alesta joulun jälkeen. Liian kaupalliset lapseni vain vinkuvat aina kaupan tylsiä kalentereita mut eipä tarvi stressata että mitä tytön mekon helmaan hommaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuo puuhakalenterin pyörittäminen on ollut tuskaista, mutta näin jälkikäteen olen kyllä tyytyväinen siihen, että pojat ovat innostuneet sen avulla joulupuuhista ja oikein odottavat leipomista ja jopa joulukukkien hankintaa :)

   Kun pojat olivat pienempiä meidänkin joulukalenterista tuli kaikenlaista pikkutavaraa. Oman kokemukseni mukaan sitä pikkuvälpettä riittää paljon pidempään tytöille kuin pojille. Yhtään poikia kiinnostavaa tavarakalenteria ei enää kaupoista löydy edes 8-vuotiaalle, kun legoinnostuskin on ohitse. Suklaakalenteri kelpaisi paremmin kuin hyvin kahdelle pienemmälle, mutta esikoiselle joutuisin kuitenkin keksimään jotain muuta, koska hän on allerginen suklaalle eikä syö juuri mitään muutakaan karkkia (outo lapsi ;) ).

   Poista
 2. Nuo lumihiutaleet ovat kyllä niin kauniita. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja kiitos samoin - mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 3. Ihanaa kun joku osaa/jaksaa/innostuu. Olen antiaskarteluihminen, kyvytön suroastaan. Meniköhän joku pieleen lapsena? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään askarrella, se käy rentoutuksesta. Tosin lasten kanssa askartelu ei välttämättä kuulu tuohon "nytpä rentoudun kunnolla"-kategoriaan. Tämä ohje on kyllä niin helppo, että siitä selviää vähäisellä kokemuksellakin.

   Kaikkien ei tarvitse olla askarteluihmisiä. Minä puolestani en ole lainkaan siivousihminen ;)

   Poista