15. lokakuuta 2016

Voihan Halloween

Ennen nukahtamista en ole miettinyt töitä, ruokalistaa tai edes palmurantoja vaan Halloweeniä. Muutaman vuoden ajan Halloween on ollut todella korkealla juhlalistallamme. Heti kakkosena joulun jälkeen. Tekisi mieli järjestää juhlat, mutta kiireinen syksy ja järkyttävässä kaaoksessa oleva koti jarruttelevat heittäytymistä ihanan kamalaan Halloweeniin. Aina kannattaa kuitenkin tehdä suunnitelmia, koska eihän sitä ikinä tiedä, milloin äkillinen tarmonpuuska yllättää ja katastrofialue muuttuu ihmiskodin näköiseksi...

Jos tarjoaisin ruokaa valintani voisi olla tämä netistä löytämäni helppo silmämunapasta. Ohje ja kuva täältä: eyeball-pasta

Annokseen on käytetty vihreää tagliatellea ja valmista pastakastiketta. Annos koristellaan silmillä. Silmät tehdään kirsikkatomaateista ja pienistä mozzarellapalloista. Halkaistusta kirsikkatomaatista poistetaan siemenet ja sisälle laitetaan puolikas mozzarellapallo. Basilikanlehdestä voi askarrella silmän pupillin.


Vielä helpommin valmistuu peikonsisälmykset. Pari vuotta sitten ne olivat pojista liian vakuuttava annos ja ainoastaan aikuiset ruokailivat. Annos koostuu keitetyistä kaupan tuoretortelliineista, kinkkuleike paloista ja runsaasta määrästä punaista elintarvikeväriä. Aika etovan näköinen vai mitä.

Peikon sisälmyksiä ja viereissä kupissa annoksen koristeluun jauhomatoja

Ruokana voisi olla hodareitakin. Sinne sopisi erinomaisesti väliin sorminakit. Pienissä kulhoissa voisi olla karmeita lisukkeita kuten verta ja vauvankakkaa.

Veriset sormentyngät

Minun jälkkärisuosikkini on räkäleipä. Hra Kepponen valmistaa mitä herkullisinta pistaasi-valkosuklaatahnaa joka sopii Digestive-keksien päälle erinomaisesti.


Räkäleipien lisäksi Digestivejä voisi päällystää myös lakritsikinuskilla, johon käytetään Kick-patukoita. Ohje löytyy Kinuskikissalta

Joka vuosi olemme tarjoilleet myös noidan sormia. Ne ovat varsin näyttävän näköisiä, mutta jostain syystä niiden menekki on ollut varsin vaatimaton, mikä tarkoittaa sitä, että minä olen päätynyt syömään melkein pari pussia omareita yksikseni. Ehkä sormet voisi jättää väliin.


Aivan täydellinen huipentuma Halloween-tarjoilulle olisi Noidan kuplivat muffinsit. Valmistaminen vaikutti sopivan simppeliltä, mutta tuollaisten karkkikuulien löytäminen on varmasti se hankalin osa. Noh, perinteisen hämähäkkimuffinit toivat aina.


Minusta koristepuolen ehdoton kingi on oksentava kurpitsa. Tuollaisen yksinkertaisen naaman kaivertaa itseasiassa aika nopeasti. Ainakin meilläpäin suurempi ongelma on sopivan kurpitsan löytäminen. 


Veikkaan, että kurpitsaa ei tulisi juhlapöytään tänäkään vuonna. Onneksi pääkalloa voi varioida melkein loputtomasti. Alla oleva on ehkä suosikki asetelmani.

Pääkallo, hämähäkkejä ja hiekkakärpäsiä

Pakko tunnustaa, että vähän Halloweenittää :) 
Juhliako vai eikö juhlia, siinä pulma. 

Aiotko sinä juhlia Halloweeniä?

PS. Tästä postauksesta löytyy linkkejä aikaisempien vuosien Halloween-postauksiini

22 kommenttia:

  1. Eikös horror-kunnossa oleva koti ole oiva alusta halloweenjuhlille. Tuumasta toimeen siis :) No, totuuden nimissä ymmärrän kyllä kipuilusi siivouksen kanssa. Ei siinä juhlamieli oikein kohoa, jos ei ole laskutilaa herkuille. Olen itsekin törmännyt työelämän myötä siivon mahdottomuuteen. Arki-iltaisin pitäisi huiskia toinen työpäivä kotona. Usein valitsen silti ulkoilun.
    Halloween on kiva teema juuri sopivan hurjasti toteutettuna. Sinulta olen saanutkin jo menneinä vuosina monta ideaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole mikään kotityöihminen lainkaan, ne vaativat minulta vähän ponnistusta. Töiden jälkeen kun ponnistelee ruuan, tiskit ja lasten harrastukset, niin siivoukselle tai tavaroiden järjestelylle ei jää voimia eikä oikein aikaakaan. Niinpä meille on kertynyt muutaman vuoden rästit noiden huojuvien pinojen osalta :( Halloweenhan on suonut meille sen mahdollisuuden, että kaikki epämääräiset pinot voi peittää jätesäkillä :D :D Nyt pitäisi peittää melkein koko alakerta... mutta se voisi toimia.

      Vähän säälihän se olisi jättää juhlimatta, kun on vielä Halloween ikäisiä. Muutaman vuoden päästä meidän teinipojat eivät ehkä enää lämpene äidin Halloween-bileille ;)

      PS. Minäkin valitsen aina ulkoilun tai liikunnan ylitse kotihommien. Meikäläisen kotityötehokkuudella en muuten pääsisi pihalle lainkaan.

      Poista
  2. Kivoja (ja samalla kauhistuttavia) Halloween-ideoita. Meillä ei ole ikinä juhlittu Halloweenia. Onnekseni erään poikien ystävän synttärit osuvat Halloweeniin ja pojat ovat päässeet siellä juhlimaan teeman mukaisesti. Tänä vuonna kuopuksen luokka järjestää leirikoulurahaston kartuttamiseksi Halloween-discon, joten siinä lienee tämän vuoden juhlinta Halloweenin tiimoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä on koulussa aina kisa, että mikä luokka saa Halloween-discon järjestettäväkseen. Harmillisesti ei tullut vuoro oman pojan luokalle, se on ymmärtääkseni ollut lukuvuoden suosituin disco ja minusta olisi ollut hauska järjestää sitä.

      Poista
  3. Huippuhienoja ideoita! Meillä ei Halloweenia juhlita, mutta voisihan sitä perheen yllättää vaikka tuolla silmämunapastalla 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :)
      Yllätät helposti perheesi, kun lorautat maitopurkkiin punaista elintarvikeväriä. Minä yllätin perheen sillä lailla ja sanoin karmivalla äänellä, että kaikki maito on muuttunut vereksi. Lapset joivatkin sitten vettä :D :D mutta luulisin alakoululaisten ymmärtävän pilan ;)

      Poista
  4. Ihan kamalia nuo ruoat! Meillä juhlitaan halloweenia ja ihan jo siksi, kun lapsella on synttärit ja ne on vedetty halloweenteemalla. Täälläkin jo kuumeisesti mietitään, että mitäs uutta tänä vuonna. Jostain pongasin aivojen näköisen kakun, joka tupsahti heti pojan synttärikakkutoivelistan ykköseksi. Kyllä on kaverisynttäreillä ollut lapsilla aina hauskaa kun etsivät hämähäkkejä ja muuta rekvisiittaa. Tuo oksentava kurpitsa on myös mun ehdoton ykkössuosikki ja kun sen meille tein, ei meinannut kukaan uskoa silmiään kun söin sitä oksennusta. Nää on tosiaan juhlat ihan parhaast päästä. Musta on jotenkin liikuttavaa, kun tyttökin haluaisi omille synttäreilleen hämähäkinverkkoja ja hämähäkkejä ja kurpitsoja ja mitä kaikkea - tammikuussa. Viimeksi sain tytön käännytettyä lumiukkosynttäreihin ja niin se haloween unohtui.

    Tänä vuonna kaverisynttärit pidetään muualla (megazonea), mutta kavereita käy tässä kuitenkin ja pitäähän sukulaisille jotain jännä järkätä. Jään kuulolle, mitä kivaa sinä tänä vuonna keksit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on sellainen aivomuotti, jolla voi tehdä hyytelökakun. Olen kerran käyttänyt sitä. Sinänsä onnistui ihan hyvin, mutta ohjeen mukaan tehty hyytelö oli vähän mautonta, mutta voisihan sinne tekaista jonkun maukkaamman jutun sisään.

      Meillä on kahdella pojalla synttärit marraskuussa ja melkein kaikki kotijuhlat on pidetty Halloween-teemalla. Minusta Halloween sopii yhtä hyvin tytöille kuin pojillekin :) Aikuisista naisista puhumattakaan ;)

      Poista
  5. Täällähän on vaikka mitä ällöttäviä ideoita! Tänä vuonna ollaan reissussa Halloween ja pyhäinpäivä, joten kotona ei ainakaan juhlita. Jotain voisi lapsille keksiä matkalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmämuna aamupuurossa tai punaiseksi värjätty maito piristää reissua kuin reissua ;) ;)

      Poista
  6. Hauskoja ruokia. Olin melkein unohtanut koko halloweenin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vielä ehtii mukaan Halloween-hömpötykseen, jos alkoi kiinnostamaan :)

      Poista
  7. Ääh, noi on aina yhtä ihania mutta ikävä kyllä mulla on ne ajat menneet ohi, ellen nyt sitten omaksi ilokseni jotain väännä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen juurikin sitä ajatellut, että ei meilläkään varmaan enää hirveän monia juhlia pidetä, että ihan senkin vuoksi pitäisi jaksaa pinnistää kemut kasaan. Mutta piristäähän se omaa iltaa jos vaikka söisi oksentavan kurpitsan dippiä ja nachoja :D

      Poista
  8. Kivoja ideoita!
    Kyllä meillä Halloweenia vietetään ihan perheen kesken.

    VastaaPoista
  9. Meillä skipataan tänä(kin) vuonna...mulla ei virta piisaa ja lupasin tytölle että kun on kolmannella, niin sitten järkätään kavereille. Nyt vähän laitellaan varmaan jotain pientä kotiin ja keppostelijoille oon jo namut varannu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halloween on siitä kiva juhla, että sitä voi viettää vaikka eri päivänäkin tai olla kokonaan viettämättäkin tai pitää välivuoden :) Meillä taisi kaksi vuotta sitten olla ihan vaan oman perheen pikkukemut, kun muuhun en kyennyt.

      Meillä ei ole ikinä käynyt keppostelijoita. Meidän omat pojat kävivät pienenä kaverinsa kanssa salaa keppostelukierroksella tietenkin myös vääränä päivänä. Kun naapuri oli todennut joutuvansa ottamaan kepposen pojat olivat todenneet: "jos olisin sinä, katsoisin kaapit vielä kerran uudestaan. Hedelmätkin käy". Oli sitten kuitenkin löytynyt naapurista banaania, ei mennyt uhkailu hukkaan :D :D

      Poista
  10. uhh; mahtavan ällöttäviä sapuskoita.

    VastaaPoista
  11. Komeita ruokia! Vaikka mun täytyy kyllä tunnustaa, että ruoka-asioissa olen sen verran tosikko, että ottaisin mieluusti ruokani ruoan näköisenä kiitos. :-) Tai jospa leipoisin jotain, niin siinä tulisi halloweenitkin samalla, kun tuotoksesta tulisi kuitenkin niin pelottavan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kyllähän minäkin tykkään ruuan näköisestä ruuasta ja mieluummin kauniista annoksesta, mutta kerran vuodessa voi revitellä kaikella ällön näköisellä :D Ja on siinä sellainen hyvä puoli, että herkkuja jää runsaasti minulle;)

      Poista