18. lokakuuta 2016

Päivä ystävien kesken

Lauantai oli merkitty isolla kalenteriin, koska sen päivän olin varannut itselleni ja ystäville "syksyn piristyspäivä".

Tapasin kaksi ystävääni brunssilla Korjaamossa. Korjaamon brunssi oli minusta hyvä sekoitus aamiaista, salaatteja ja lämpimiä ruokia. Salaatit olivat hyviä, samoin feta-tomaattipiiras ja minähän tykkään karjalanpiirakoista ja munavoista paljon. Jätin varsinaiset lämpimät ruuat väliin, mutta ystäväni kehuivat niitä. Jälkiruokavalikoima olisi voinut olla isompi, mutta suklaabrowniet tykötarpeineen olivat hyviä. Hinta-laatusuhde oli hyvä.

Parin tuntia vierähti aivan hetkessä jutellen, kikatellen ja syöden.



Brunssilta jatkoimme matkaa toisen ystävästävistäni kanssa balettiin katsomaan Liisa ihmemaassa. Odotukset olivat erityisen korkealla tämän uutuuden suhteen. Minulle baletti on sellainen arjen yläpuolelle nostava kokemus parhaimmillaan.



Arjen yläpuolelle nosti Liisa ihmemaassakin. Upeasta lavastuksesta ja puvustuksesta huolimatta teos ei nouse top-3 ehkä hätäisesti top-5. Luulen syynä olevan sen, että tarinahan on aika juoneton, joten draamankaari jää aika vaimeaksi. Liikekieli oli uudenlaista ja hyvin leikkisää, mutta ehkä vähän sellaista pysähtyneitä kuvia tuottavaa. Hieno kokemus, vaikka korkealla olleet odotukseni eivät aivan täyttyneet.

Katsomossa oli todella paljon lapsia. Satumaiset lavasteet ja hahmot varmasti ruokkivat lasten mielikuvitusta. Tiukkapipoisena tätinä pitää todeta, että valitettavan paljon tarina kuitenkin vaati kuiskuttelusupatusta lapsille, jotka eivät pystyneet seuraamaan löyhää tarinaa. Kovin montaa minuuttia ei mennyt, ettei lapset seuralaisineen edessämme tai takanamme olisivat kuiskineet "kuka tuo on? mitä nyt tapahtuu? kuoliko se? mihin se nyt menee?" Toisaalta, kun katselin väliajalla ja esityksen jälkeen piruetteja pyörähteleviä pikkutyttöjä, niin ajattelin, että viis supatuksesta :) Hienoa, että lapset saavat kulttuurielämyksiä!

Baletin jälkeen kävin keräämässä päivän 10000 askelta Töölönlahden rannalta. Ulkoilusää oli mitä parhain ja sain kivasti Pokemonejakin. Töölönlahti näytti jälleen huumaavan kauniilta.



Musiikkitalon takaa löytyi mielettömän hienot kukkaistutukset. Miten upeaa, että vielä lokakuussa on kukkia!




Tämän kaiken kauneuden jälkeen en voinut kuin huokailla tyytyväisyydestä. Päivä oli tosi onnistunut ja ajattelin tällä piristyksellä pärjääväni monta viikkoa. 

Sitten heti sunnuntaina eräs vanhempi mies peruutti parkkipaikalla suoraan automme kylkeen sillä seurauksella, että oiottavaa peltiä on aika paljon ja puoli autoa taas maalattavaksi. Kolaroijan vakuutushan sen korvannee, mutta en mitenkään innostu ylimääräisestä vaivasta sekä sen selvittelystä, että miten saamme vara-auton tilalle. Plääh! Aika nopeasti tipahdin baletin satumaailman auvosta takaisin rapaan ja roiskeeseen. Sanoin miehelle, että ei enää parkkeerata sinne parkkikselle. Olen kerran itse peruuttanut siellä yhden pienen ranskalaisen kirpun vähän ruttuisemmaksi ja kerran joku oli kolhaissut meidän automme kylkeen lommon ja poistunut paikalta. Varsinainen huonon karman parkkis!

18 kommenttia:

  1. Mikä ihana kukkaloisto, ja ollaan sentään jo lokakuun loppupuolella! Ihana ystäväpäivä
    😊

    Blogissani on sinulle tunnustus 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aivan ällistynyt tuon lokakuisen kukkameren äärellä :)

      Kiitos kovasti tunnustuksesta! Kävin juuri kurkkaamassa. Yritän vastata pian, ettei unohdu.

      Poista
  2. No mullehan olisi riittänyt ne brownietkin, ja olisin ollut brunssiin jo hyvin tyytyväinen. :-D Mitäpä sitä ihminen voisi muuta kaivata?

    Olipas harmillinen parkkipaikkaepisodi. Minuakin harmittaa aina kaikki autoon liittyvä - vaikka auton saa aina korjattua, siitä tulee kumminkin aina paljon ylimääräistä harmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän browniella pärjää pitkälle. Herkuttelun maksimoijana olisin toivonut vaikka jotain keksejä, ne olisivat käyneet hyvin yhteen kahvin kanssa. Tai vaikka pannacotta tai perinteinen täytekakku :D :D :D Kyllähän näitä toiveita riittää ;)

      Saahan sen auton korjattua, mutta ainahan sitä mielellään välttäisi kaiken ylimääräisen vaivan. Meillä ei ole perheessä kuin yksi auto ja sitä tarvitaan melkein joka päivä välttämättömästi töihin kulkemiseen. Tällä kertaa asia näyttä etenevän joutuisasti ja ongelmattomasti. Kerran meillä ajoi perään henkilö, joka halusi itse hoitaa automme korjauttamisen ja se olikin pitkä episodi.

      Poista
  3. Brunssit on kyllä niin luksusta hyvässä seurassa!
    Ja onneksi tuo autohomma oli kuitenkin vain materiaa, joskin tylsää ja ärsyttävää turhaa vaivaa- mutta ei sattunut vakavampaa kuitenkaan.
    Baletit ovat upeita elämyksiä, joskin itse en ole pienempiä lapsia sinne viitsinyt mukana viedä. Ehkä omaa laiskuutta suosia "helpompia kulttuurielämyksiä". Joulukuussa on Tampere Talossa yleensä joku baletti, ehkä tänä vuonna vien 6. luokkalaisen tytön sinne. :)
    Iloista lokakuuta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta: brunssit ystävien kanssa on luksusta! Sellaista ihanaa kiireettömyyttä ja nautiskelua :)

      No siitä pitää olla tyytyväinen, että kaikki kolarit ovat tapahtuneet aina ihan olemattomalla vauhdilla, joten pelkällä materiavahingoilla olemme selvinneet. Silti kolmas kerta samalla parkkipaikalla alkoi olla jo liikaa ;)

      Minä kävin muistaakseni 2 vuotta sitten esikoisen kanssa katsomassa Lumikuningattaren. Poika oli silloin melkein 10v ja tykkäsi todella paljon. Lumikuningatar sopii erinomaisesti lapsille, koska siinä on kertoja joka kuljettaa juonta eteenpäin. Tänä vuonna se ei taida olla ohjelmistossa lainkaan, mutta jos se palaa, niin suosittelen sitä. Aion mennä sinne itsekin ehkäpä jopa kahden pojan kanssa.

      Kiitos samoin - mukavaa lokakuuta!

      Poista
  4. Ihanan kuuloinen brunssi ja balettireissu! Minä olen kerran käynyt baletissa mutta se ei tehnyt sellaista vaikutusta kuten esim. ooppera tai etenkin musikaalit on "mun juttu".
    Ikävä tuo auton kolhaisu, meilläkin kävi kesällä vähän samoin kun prätkä tuli päälle ja kylki meni maalattavaksi. Prätkämiehelle ei onneksi tainnut käydä kuinkaan kun pakeni paikalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään baletin lisäksi etenkin musikaaleista ja osasta oopperoita. Olen italialaisen oopperan ystävä, mutta Wagneria en voi sietää :) Minun ei ole tullut käytyäkään pitkään aikaan oopperassa, asian voisi yrittää korjata.

      Aika hurja juttu, että prätkäkuski pakeni paikalta. Ilmeisesti ette saaneet rekkaria ylös? Minä en voi ymmärtää tuollaista, että paetaan paikalta. Onneksi ei kuitenkaan käynyt kummempia vahinkoja, nuo pienetkin kolarit saattavat olla moottoripyöräilijöille pahoja. Vaikka kurjahan noita vakuutusasioita on tuollaisessa tilanteessa setviä :(

      Poista
  5. Oi mikä kiva päivä teillä onkaan ollut. Itse en ole käynyt baletissa aikoihin, en edes nyt muista milloin olisin käynyt...

    Nuo parkkipaikka episodit on sitten ärsyttäviä, jokin aika sitten, meidän auton kylkeen peruutettiin kanssa parkkipaikalla ja kuinkas kävikään, mekin olimme vakuutusyhtiön mielestä syyllisiä, eli jouduimme maksamaan omat vahinkomme, että ketutti ja harmitti, etenkin kun ei tullut otettua valokuvaa tilanteesta, joka olisi kyllä kertonut, että se toinen oli syyllinen. Toivottavasti teille ei käy samalla tavalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ystävä väitti, että parkkipaikka onnettomuuksissa kulut menevät puoliksi (tai molemmat maksaa omansa), vaikka toinen osapuoli oli siselvästi se syyllisempi, jos molemmat autot olivat liikkeessä. Poikkeuksena hänen mukaansa on nämä pysähtyneeseen tai pysäköityyn autoon törmäämiset, jollainen meidän tapauksemme oli. Että jos kaksi liikkuvaa autoa törmää pakkipaikalla, niin molempien vika. En käynyt asiaa selvittämään, mutta ystäväni väitti kokemuksen rintaäänen puhuvan.

      Harmillisiahan nuo aina ovat ja etenkin ottaa päähän, että kolmas kolari samalla parkkipaikalla. 5 kertaa elämässäni on auto ollut pienessä peltivauriossa. Sinänsä aina on ollut onnea, että ne ovat olleet juurikin näitä parkkipaikkakolareita eikä kenellekkään ole sattunut mitään. Mutta siis 3/5 ovat samassa paikkassa. Se neljäs oli vielä surkeampi, ajoin kyljen autohallin oven karmiin ja ihmettelin, että mikäs ääni kuului ja painoi vaan lisää kaasua :D :D

      Poista
  6. Ihana brunssi!
    On ollut ihania herkkuja!
    Kiva olisi joskus baletissa käydä.
    Harmi tuo parkkipaikalla sattunut kolarointi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hieno päivä ystävien kanssa, harmi että tuli palautus maanpinnalle niin nopeasti.

      Poista
  7. Täydellisen kuulloinen päivä teillä. Harmillinen toi kolhujuttu, mulla on täällä meillä päin samanmoinen - mun auton kylkeen ollaan siellä tempaistu kahteen eri otteeseen. Ja tulee heti mieleen että ei kahta ilman kolmatta....:P

    Iloa loppuviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sinulle ei tule kolmatta kertaa. Sinänsä mielenkiintoista, että tuollaisia huonon karman parkkipaikkoja löytyy pitkin kaupunkia.

      Kiitos samoin - mukavaa loppuviikoa!

      Poista
  8. Baletissa olis ihana käydä joskus.
    Harmillinen päätös päivälle, mutta onneksi alku oli sentään virkistävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa joskus käydä kokeilemassa balettia, teiltä se ei taida olla mitenkään tuskaisen kaukana ja musiikki-ihmisenä varmasti pitäisit liveorkesterista, olettaen että klassinen musiikki ei ole ehdoton no-no :)

      Poista
  9. Onpa kyllä hienot kukkaistutukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin :) Olin aivan hämmästynyt, että näin myöhään syksyllä kaupungilta löytyy vielä tuollainen kukkameri.

      Poista