28. helmikuuta 2016

Ihana, ihana talviviikonloppu

Voi kuinka olenkaan odottanut tällaisia talvisäitä! Aivan ihana viikonloppu. Ulkoilufani kiittää ja pyytää lisää! Suksien sijasta olen ollut liikkeellä jalkaisin. Hankkimani Icebugit ovat olleet loistohankinta polvivaivaiselle. Niillä suoriuduin tänään jäisestä pururadasta ja kalliolla kiipeilystäkin.

Ensin vähän talvimaisemia kotimme vierestä.

Harmi ettei jäälle ole päässyt Helsingissä tänä talvena lainkaan :(

Kylläpä on kirkas heijastus vedestä

Sitten sunnuntain eväsretken kuviin. Olimme esikoisen kanssa liikkeellä kahdestaan.

Aallot liplattelivat, merta katsellessa ei tuntunut yhtään helmikuulta.
Välillä paistoi niin kirkkaasti, että aurinkolasit olivat todella tarpeen.

Metsässäkin paistoi :)

Olemme käyneet tällä pururadolla kymmeniä kertoja, voi olla että sata on mennyt rikki. Paikan luonto pystyy yllättämään meidät usein vieläkin. Tällä kertaa meitä odotti rannan tuntumassa oleva jäämurska. Yksi pikkutyttö sanoi, että meri on nyt täynnä timantteja. Timantit pitivät tuulessa omaa jännittävää rahinaansa.

Huikean hieno jäämurskalahti

Lähikuvaa murskasta.
Esikoinen hetti kuvassa näkyvän kepin ja se jäi kellumaan murskaan

Rannalla oli isoja jäälauttoja vielä muutama jäljellä

Uskaltauduimme hyppäämään isolle jäälautalle vaikka melkein jo tuli vettä kenkään aiemmin. 
Oli jännä seistä lautalla tuijottelemassa jäämurskaa

Välillä paistoi ihanasti

Toivottavasti tällaisia talviviikonloppuja tulee vielä lisää. Mieli vetää kovasti sekä rinteeseen että laduille. Viikonlopun happi ja valohoidon jäljiltä olo poikkeuksellisen pirteä. Ulkoilu on niin ihanaa!

19 kommenttia:

 1. On kyllä ollut kertakaikkisen upeat ilmat, ja teillä näyttää olevan maisematkin kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana auringopaiste on hemmotellut meitä koko viikonlopun :) Toivottavasti tulee jatkoa tällaiselle!

   Poista
 2. Kyllä nyt olen niin samaa mieltä kanssasi, ilmat ovat olleet huippuja! Kauniita maisemia ja timantteja teillä siellä! Icebugit on kyllä ihan parhaat, mulla on ollut jo monta talvea käytössä ja niitä kyllä jaksan ylistää aina kun tilaisuus koittaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kivat ulkoilumaisemat ihan kotiovelta ja vielä paremmat sitten pienen automatkan päässä. Aika paljon tulee kuljeskeltua noita rantareittejä pitkin.

   Minä havahduin Icebugien ihanuuteen vasta tänä talvena. Polvivaivaiselle ne ovat ihan ehdottoman hyvät.

   Poista
 3. Meillä on esikoisella toi sama takki myös! :) Kivoja maisemia siellä!
  Mä oon miettinyt Icebugeja myös, kun potkurilla mennessä kengät sutii :D Meillä on nyt yli puoli metriä lunta, ja itsehän sitä halusin, joten en valita suinkaan! :) Vähän vaan on pihassa korkeat vallit, enkä tiedä mihin sitä lunta kohta luo lumitöissä. Aurinko ei ole juuri näyttäytynyt viime aikoina, vaan lähinnä sitä lumipilveä ollut taivaalla. Mutta tämä on kyllä sitä parasta aikaa talvesta, kun on kunnon lumet, pahimmat pakkaset on ohi ja aurinkoa (ehkä) alkaa näkyä useammin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin tuon takin XXL-poistomyynnistä, kun olit blogissasi kehunut, että nyt on hinnat kohdillaan. Sen oli tarkoitus toimina laskettelutakkina esikoiselle, mutta en jaksanut vääntäytyä kaupoilla ja poikakin tykästyi takkiin, joten se jäi päivittäiseen käyttöön. En ole vielä uskaltanut edes kurkata, että miltä valkoinen hiha tällä hetkellä näyttää :D

   Meillä saisi olla lunta enemmänkin, mutta kyllä tälläkin määrällä pärjäilee. Toivottavasti aurinko alkaa paistaa teillekin. Nytkin meillä on ihan huumaava paiste ulkona.

   Poista
 4. Hienoa, että saat lapsesi mukaan ulkoilemaan! Meillä esiteinejä ei saa pururadalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lapsilla ulkoilukiintiö :) Jos ei saa sitä itse täyteen, niin sitten on pakko ulkoilla minun kanssani. Saas nähdä, kuinka kauan pystyn tuossa pitäytymään. Kaksi pienempää pelaavat pihalla tosi paljon naapureiden lasten kanssa, esikoiselle ei aina löydy sopivaa pelikaveria tai puuhaa ulkona, joten hän pääsee lenkkiseuraksi. Toivon, että saisin tartutettua häneen ulkoilu- ja luonnossa liikkumiskipinää.

   Poista
 5. Ihanat kuvat. Näyttää niin kivalta, vaikka ette jäälle päässeetkään. Jäälautta se vasta on jotain! :)
  Kyllä valo tekee hyvää pimeän kauden jälkeen. Aurinkoinen leppeä helmi-maaliskuu vetää melkein vertoja lämpimän toukokuun suloisuudelle.
  Anoppini on minulle mainostanut Icebugeja. Vielä en ole ostanut. Mutta tarpeeseen tulisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän enemmän tästä kevättalvesta kuin toukokuusta. Vaikka toukokuu onkin vahva lupaus kesästä. Lumi ja aurinko ovat niin mahtava yhdistelmä. Talviurheilu on myös niin ihanaa :) vaikka kaikki eläkeläiset ohittavat minut ladulla hetkessä :D
   Icebugit ovat minulle ihan ehdottomat nykyisin. Mihinkään en vaihtaisi :)

   Poista
 6. Viikonloppuna oli kyllä upea paiste! Kävin lueskelemassa teidän Tampere-jututkin, mammuttinäyttelyä on kovasti kehuttu. Mukavaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli ihan huippu. Toivottavasti tulee lisää samanlaisia viikonloppuja.
   Me pidimme kovasti Jääkausinäyttelystä :)
   Kiitos samoin - mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Ihan kevät, vaikka aamusella olikin kovasti pakkasta. Mutta aurinko saa mielen niin paljon paremmaksi. Sofia lähtikin äsken kamun kanssa hiihtämään, mutta meikäläinen on niin kömpelys ettei suksilla pystyssä enää pysy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo tekee ihmeitä :) istun juuri nyt toimistolla ja 15min sitten alkoi paistamaan. Heti tuntuu siltä, että sittenkin tässä voisi saada jotain aikaiseksi.
   Kannattaa kokeilla hiihtämässä tasaisella. On se sellainen laji että taito ei unohdu.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Heissan, upeita, aurinkoisia kuvia... tämä kommentti liittyy aikaisempaan keskusteluun ruotsinopetuksesta... miksi, oi miksi päätöksentekijät voi edes visioida: miten, kuka, missä, milloin, koulutus... ja toinen pointti, joka on tässä yhteiskunnassa jo kovin selvä: kaikilla ei ole koulutukselliset samat mahdollisuudet: http://www.savonsanomat.fi/savo/Maalaislapsille-ruotsia-opettaa-luokanopettaja-kaupunkilaisille-aineenopettaja/737004?pwbi=b554ab0acec8e685ef03a82156237eca

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsin opetuksen aikaistaminen on selvästikin asettanut lapset eriarvoiseen asemaan asunpaikasta riippuen. Opetuksen laadun ja määrän kriteerit eivät ole yhtäläiset. Linkkaamasi artikkelin perusteella lisäongelmaksi muodostaa myös aineenopettajien tuntimäärän vähentäminen yläasteella.

   Minua kyllä harmittaa, että näin takaoven kautta onnistuin ruotsin pakollisen oppimäärän nostaminen 33% Helsingissä :(

   Poista