8. lokakuuta 2015

Liebster award

Sain Anulta blogista Meidän elämää tunnustuksen ja haasteen. Kiitos Anu!

Aloitetaanpas ensin kysymyksistä:

1. Millainen blogi sinulla on? Onko blogisi muuttunut matkan varrella?
Blogini täyttää kohta kuusi vuotta. Tähänkin täytyy sanoa, että aika menee hurjan nopeasti. Aloitin bloggauksen käsitöistä. Innostuin tuunaamaan lastenvaatteita ja ompelemaan. Siitä jatkoin kortteiluun. Palasin kotoa töihin ja jossain vaiheessa huomasin omien harrastuksieni jääneen blogissani sivuosaan ja pääosaan siirtyneen kirjoitukset arjen tapahtumista ja ajatuksista. Ehkä viimeisin muutos blogissani on se, että kirjoitettavaa kertyy entistä enemmän asioista, jotka liittyvät vain itseeni. Pojat kasvavat kovaa vauhtia. Ajatuksiini ja välillä jopa kalenteriini mahtuu juttuja, jotka eivät liity lapsiin lainkaan. Blogini on satunnaisia väläyksiä elämästäni.

Blogini 5.10.2009. Olen painanut kirpparipaitaan merirosvolaivan tykötarpeineen.

3. Mitä haluaisit blogissasi kehittää?
Hmm. Miksi ykkösen jälkeen tulee kolmonen?
Bloggaan täysin harrastuspohjalta ja oman fiiliksen mukaan, joten siksi minulla ei ole kovin tarkkoja kehityssuunnitelmia. Sellainen template olisi hyvä, johon saisi isompia kuvia ja eri kokoisia kuvia. Jotain kuvien editointiakin voisin opetella käyttämään.

4. Millaisen neuvon antaisit aloittelevalle bloggaajalle?
Bloggaus on mukava harrastus, joka laajentaa maailmankuvaa. Kannattaa hetki kuitenkin miettiä, että mitä haluaa itsestään ja perheestään jakaa julkisesti sekä myös sitä, paljonko aikaa voi harrastukseensa käyttää. 

Tämä on yksi kivoimmista paidoista, jonka olen ommellut ja painanut pojille.
Ja ilmeisesti jossain vaiheessa osasin vähän Photoshopata

5. Mikä olisi unelma-ammattisi?
Minulla ei ole ikinä ollut varsinaista unelma-ammattia. Minua kiinnostaa moni erilainen ammatti. Olisipa huippua, jos voisin tuosta vaan aina sujahtaa uuteen ja kiinnostavaan ammattiin. Olisi kiva kokeilla olla kondiittori, lääkäri, arkkitehti, matkaopas, psykologi, museon kuraattori ja kuvataiteilija. Tässä vaiheessa päässäni poukkoilee ainakin 20 vaihtoehtoa lisää, joita olisi kiva kokeilla. Ai, niin haluaisin ehdottomasti olla myös suklaa- ja ravintolakriitikko :)

6. Paras tapasi rentoutua?
Ulkoilu, lukeminen tai hyvä elokuva. Aikasemmin rentouduin askartelemalla ja ompelemalla, harmittaa että taidot ovat niin ruosteiset, etten pysty rentoutumaan puuhastelemalla.

Korttiaskartelua vuodelta 2010. 

7. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Lapsivapaasta miehen kanssa kahden, siitä että saisin kodin järjestykseen ja alakertaan uusia kalusteita, Alppimatkasta, mielenkiitoisista työtehtävistä... voi kyllähän noita haaveita riittää. Niin ja Eurojackpotista :)

8. Paras vuodenaika?
Ehdottomasti kesä. Tykkään talvestakin, jos vaan on lunta ja sopivasti pakkasta ja voi ulkoilla ja urheilla. En tykkää syksystä enkä keväästäkään.

Talvella 2011 ei ollut lumesta puutetta. Sitä riitti, samoin kuin ihanaa talvisäätä

9. Oletko jo miettinyt/ostanut joululahjoja?
En ole mikään lahjaihminen. Tällä hetkellä ostamme lahjoja vain lapsille. Sen verran olen miettinyt asiaa, että miehen kanssa keskustelimme lasten joululahjatoiveista. Tarkemmin ottaen siitä, että kohta 11v oli aivan järkyttynyt, kun hänellä ei ole mielessä vielä yhtään joululahjatoivetta eikä edes synttärilahjatoivetta. 

10. Paras lahja, jonka olet koskaan saanut?
Tämä onkin todella vaikea. Kuten jo yllä kirjoitin, en ole lahjaihminen. Eikä minulle ole aikuisena kehittynyt vahvaa lahjatraditiota, miehen kanssa ostamme lahjoja harvakseltaan ja mielellämme jonkun elämyksen. Lapsuuden Barbiet ovat aivan unohtumattomia lahjoja, toki myös piano. Mieheltäni olen saanut ihania koruja, laukkuja, mutta parhaiten mieleeni on painunut tsekkiläinen kristalli. Hra Kepponen oli mukanani työmatkalla Prahassa ja siellä oli edelleen myynnissä lasisarja, jota oli aloittanut keräämään vuosia aikaisemmin. Tarkasti harkitsin, että mitä sarjan laseja pystyisimme kuljettamaan kotiin ja tein ostokset. Kun minä painoin töitä, Hra Kepponen osti todennäköisesti kaikki sarjaan kuuluvat osat ja postitti ne Suomeen. Sain ne joululahjaksi, paketteja oli niin paljon, että en jaksanut kerralla avata kaikkia.

Palkitsin itseni syksystä suoriutumisesta syömällä Chez Dominiquessa vuonna 2012

11. Millä perusteella valitset ne blogit, jotka pääsevät lukulistallesi?
Lukulistallani on paljon erilaisia blogeja. Pääsääntöisesti minua kiinnostavat kirjoitukset enemmän kuin kuvat, rosoinen enemmän kuin kauniiksi siloiteltu ja arki enemmän kuin juhla. Tykkään niistä blogeista, joissa puuhataan, kokeillaan, innostutaan jostain täysillä tai ollaan asioista jotain mieltä. 

Puuhakkaat ja innostuneet virtahevot.
Vuosi 2013 oli työmatkailuvuosi. Yksi kohokohdista oli vapaapäiväni safarimatka Etelä-Afrikassa.

Haastetta kuuluu jatkaa, mutta olen laittanut tällaisen 11-kohdan kysymyshaasteen jo kerran eteenpäin. Niinpä tekaisin röyhkeän ohihaastamisen ja haastan kaikki tähän saakka lukeneet sekä seuraavat (jotka eivät kuitenkaan lukeneet tänne saakka ;) ):



20 kommenttia:

  1. Tulisipa tänä talvena kunnolla lunta tänne Etelä-Suomeenkin. Entisenä lappilaisena olen alkanut iän myötä kaipaamaan enemmän talvitunnelmaa. Tai sitten pitää viedä perhe juurilleni.

    Suklaa- ja ruokakriitikko olisi minunkin unelmapestini. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi olisi kyllä niin tervetullutta. Lumi tekee valoisammaksi, lapsetkin viihtyvät pihalla talvipuuhissa ja pääsee hiihtelemään ja jäätielle luistelemaan. Itse en ole ikinä tykännyt rannikon vetisestä talvikelistä.

      Poista
  2. Ihana postaus <3 Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadja :)
      Ja kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Sulla on hyvät rentoutumiskonstit, niistä mäkin tykkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä jos voisi tuohon kirjaan tai elokuvaan lisätä suklaannapostelun, niin sitten olisi rentoutumiskonstit täydelliset ;)

      Poista
  4. Olipa kiva postaus! Saisinko napata tämän. Nimittäin olen juuri alkanut kirjoittaa uutta blogia. Ja tässä oli hyviä kysymyksiä. Ja erittäin hyviä vastauksia. En tiedä, kannattiko vaihtaa blogia? Aika näyttää. On tullut elämänmuutoksia ja blogini kaipasi vaihtelua. Uusi blogini on nimeltään Tuula's life, ja se on vielä vähän rakennusvaiheessa, mutta on jo julkinen. Vanhan blogin viimeisessä tarinassa on myös linkki sinne.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet nyt suorastaan velvoitettu nappaamaan haasteen itsellesi :)
      Sinähän olet tuulettanut blogiasi oikein kunnolla, kun olet tehnyt kokonaan uuden. Minä ajattelin yrittää kyhätä edes uuden bannerin ;) Tulenpas pian kurkkaamaan uutta blogiasi!
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Fiksuja pohdintoja! Näitä on aina hauskaa lukea, tietää taas enemmän kirjoittajasta. Hassua, minun blogini on vasta vuoden ikäinen mutta huomaan jo saman kehityksen: "kirjoitettavaa kertyy entistä enemmän asioista, jotka liittyvät vain itseeni. Ajatuksiini ja välillä jopa kalenteriini mahtuu juttuja, jotka eivät liity lapsiin lainkaan." Hyvä niin.
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      On se aika ihanaakin, että oma aika, vapaus ja etenkin joustavuus kasvavat lasten myötä. Ja se vasta ihanaa onkin, että ensin saa vähän omaa rauhaa ja aikaa, ja vielä kuitenkin lapsille kelpaa vanhempien seura!
      Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Kyllä luin loppuun asti :). Ihana tuo virtahepo kuva. Ja kiitos haasteesta, ainoa ongelma on, että me emme juurikaan matkaile, emme kotimaassa emmekä paljon muuallakaan, joten minun vinkkini ovay kyllä tosi vähäiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos loppuun saakka jaksamisesta ;) Ei stressiä minun haasteestani :) Jos tulee mieleen kivoja kohteita tutuista ympyröistä, niin mielelläni kuulen niistä. Yleensä niistä jutuista paljastuu piilossa olevia helmiä.

      Poista
  7. Herra Kepposen jouluyllätys on jotain mieletöntä! Wau ihan uskomaton juttu. <3 Juu leffa, kirja tai elokuvissa käyminen täälläkin parasta rentoumista <3

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli aikamoinen jouluyllätys, elämäni ensimmäinen ja ehkäpä viimeinen kerta, kun joululahjoja oli niin paljon, että hyydyin avaamiseen :D :D
      Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  8. Kiitos haasteesta :)

    Ihan between, sulla on ihana ihana mies, joka on ilahduttamisen lahja.

    Mäkin muuten olen miettinyt psykologin ammattia ....Jos vaikka vielä? Vielä on elämää jäljellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :)
      Hra Kepponen on hyvä lahjahommissa, selvästi minua parempi. Minä saatan unohtaa synttäreitä ja merkkipäiviä :( Olenkin valinnut taktiikakseni kehittää jonkun isomman muistamisen, joka kuittaa muutamat rästiin jääneet merkkipäivät sekä muutamat tulevat ;)

      Eihän sitä tiedä, että mitä kaikkea tässä joutuu/pääsee vielä opiskelemaan ja kokeilemaan.

      Poista
  9. Olipa mukava lukea vastauksesi. Minulla on tämä sama haaste odottamassa vastauksia.
    Herra Kepposelle annan nyt 10 pistettä ja papukaijan merkin tuosta jouluylläristä!
    Hienoja nuo tuunaamasi paidat. "Niin taitavaa", tuumii täydellinen käsityöporopeukalo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Se oli aikamoinen jouluyllätys Hra Kepposelta :) Muistan sen erittäin hyvin, vaikka tämä tapahtui 90-luvun puolella :)
      Kotona vietettyjen vuosien aikana opin tuunailemaan kaikenlaista. Nykyisin kun ei oikein ole aikaa mihinkään, niin kaikki taidot ovat rapautuneet. Pojat ovat pyydelleet, että voisin vielä painaa tai ommella heille edes yhdet paidat. Minusta se on niin suloista, että tekeleeni vielä kelpaisivat, joten olisi melkein pakko irrottaa aika jostain ja yrittää vielä tehdä jotain.

      Poista