26. lokakuuta 2015

Hetkessä: Ulkoiluhullun hehkutusrapsa

Sunnuntai-iltana meinasin saada itkupotkuraivarit, kun pilkkopimeässä ja sateessa raahustin lasten kanssa uimahallille. "Ei vielä tätä! Haluan kuivan, kuulaan ja kauniin lokakuun takaisin!!" Lauantainen pitkä ulkoilulenkki ihanassa auringonpaisteessa taisi olla tämän vuoden viimeinen hyvän sään lenkki. Nyyh!

Lokakuu on hemmotellut tänä syksynä ulkoilijaa auringonpaisteella ja lämmöllä. Ihan mielettömiä ulkoilusäitä! Lauantaina istuimme Hra Kepposen kanssa auringon lämmittämillä kallioilla ihaillen metsän keltaista hehkua ja ihmetellen sitä, että metsässä pörräsi vielä hyönteisiä. Viikko sitten näimme vielä ampiaisen.

Kaunis syksy on antanut minulle rutkasti energiaa ja hyvää mieltä. Hiukan kaihoisin mielin läväytän teille ulkoilukuvat viikon takaa. Olipa huikaisevan kaunis lokakuinen päivä meren rannalla, päivä oli ehdottomasti syksyni tähtihetkiä. Toivon tällaisiä päiviä lisää.

Menkää ihmiset metsään tai rannalle - siellä on niin huikean kaunista!Ihana punainen tupa! Haavemökkini, sieltä voi uida mantereelle
Kuvat kännykällä (Lumia 1020) Kallvikin (Helsinki) uimarannalta

12 kommenttia:

 1. Nyt on ollut vielä niin ihanaa kun ei oo tarvinnut kärsiä kuratassuista... Järvi ihan niinkuin merikin on mielenkiintoinen seurattava ympäri vuoden, joko mä vahdin uimaveden lämpötilaa tai seuraan jäätymistä/sulamista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran omistajalle tämä lokakuu on tarjonnut ihana paljon siistejä tassuja :) Minä kanssa tykkään seurata merta ympäri vuoden. Yleensä marras-joulukuussa ei tule käytyä rannalla, mutta muuten kyllä säännöllisesti.

   Poista
 2. Kallvik on ihana! Siellä tuli käytyä muksujen kanssa paljonkin kun olivat "pienenmpiä". Ihanaa viikkoa ja voimia...eikös se reissu ole jo kulman takana??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallvik on huikaiseva kaunis paikka. Siellä tulee käytyä aika paljon sesongin ulkopuolella vaan ihailemassa maisemia. Jätän auton sinne koulun luokse ja kävelen niemen ja teen lenkin siellä päässä.
   Minä olen kahden viikon päästä jo toisella mantereella. Ihan hurjaa. Olemme matkaseuran kanssa tehneet sellaisia ihan viime hetken valmisteluja, kuten rokotusten hankintaa :D :D Vielä pitäisi hankkia kengät ja sadeasukin. Ystäväni jo tuossa manaili, että miksei meissä kummassakaan ole varautujan vikaa. Olemme syöneet muutamat lounaat ja illalliset matkaan valmistautumisen merkeissä ja minä olen miettinyt vain, että riittääkö kuvauskalusto ja ystäväni, että missä ravintoloissa syödään :D :D

   Poista
 3. Upeita todella nuo maisemat. Itkupotkuraivarit eivät ole kaukana täälläkään, jos syksy kääntyy pysyvästi harmaaksi. Saatan maata 2veen kanssa vielä samalla eteisen matolla joku "kaunis" sadeaamupäivä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa näkyy Itä-Helsinki kauneimmillaan :) Ei ehkä vastaa sitä yleisintä stereotypiaa :D
   Minä niin toivon, että syksy jatkuisi aurinkoisena!! Voisin kanssa kuvitella heittäytyväni eteisen lattialle vinkumaan sadeaamuina... Pakko jättää kuitenkin väliin, koska pojat menevät kouluun kävellen ja minä töihin autolla :D

   Poista
 4. Upeita kuvia! Minä en koskaan kyllästy katselemaan merimaisemia!
  Ei vielä kannata itkupotkuraivareita harrastaa :) Seuraavat kymmenen päivää ovat taasen kauniita, kylmempiä tosin. Meille on jopa saarimökille tulossa remppamies, siksi tässä näitä säitä kovasti seuraillaan. Katselin juuri kahden vuoden takaisia kuvia mökkirannasta, silloin oli jo tullut vähäsen lunta. Ja laiturikin oli jo nostettu. Vaan nyt ei vielä.
  Kirkkaita päivíä toivon ja toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merimaisemat ovat kyllä upeita katseltavia. Toivottavasti olisi kauniin sään putki. Se, että päivällä on valoa auttaa jaksamaan niin paljon premmin ja teidän rempan kannalta se olisi vielä tärkeämpi juttu. Tänä vuonna onkin ollut ennätyslämmin syksy. Minä toivon, että se jatkuisi sellaisena ja joulukuussa voisi sitten tulla pysyvä lumi.

   Poista
 5. Ihania kuvia ja käskystä! Joka pv lenkkeilen rannalla ja metsässä, täällä on kivat lenkkeilymaastot ihan tuosta miltei kotiovelta. .) Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla ilmeisesti Samu takaa sen, että lenkillä tulee käytyä ja myös niinäkin päivinä, kun aurinko ei paista. Vitsit, kun saisi jostain iltalenkkiä varten kivan koiran :) Aamulenkkiä en kaipaa lainkaan :D
   Meillä menee pururata tuosta vierestä, näen sen olohuoneen ikkunasta. Silti tulee välillä mentyä ihan muualle, kun saa erilaiset maisemat ihasteltavaksi.
   Kiitos samoin - kivaa viikkoa!

   Poista
 6. Ihania kuvia, Kallvikin suunnalla sitä on tullut oltua kursseilla useammankin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kallvik on kaunis paikka. Onneksi Helsingissä on tajuttu suojella useitakin alueita ja jättää ne asukkaiden virkistyskäyttöön kaikkien nautittavaksi.

   Poista