3. elokuuta 2014

Auringonlaskun saariseikkailu

Meillä päin ei näy upeita auringonlaskuja. Himoitsin päästä näkemään sellaisen auringonlaskun, jolloin kaikki merenrannalla muuttuu pinkiksi. Niinpä päätimme yhtenä iltana töiden jälkeen lähteä Länsi-Helsinkiin ihailemaan auringonlaskua. Paikaksi valisin Lauttasaaren Vattuniemen, koska olen bongannut siellä muutaman todella upean auringonlaskun.

Auringonlasku jäi melkein näkemättä, koska Länsi-Helsingin peitti jättimäinen pilvi :( Meillä kotona ei ollut pilvenhattaraa ja täsmäsääkin lupasi aurinkoista Lauttasaareen. Retkestä muodoistui kuitenkin jännittävä. Päätimme kahlata lähisaarelle syömään eväät. Pojista eväät olivat varsin houkuttelevat: kassissa ei ollut kuin keksiä ja karkkia.

Sunset island hopping

Pienen taivaanrannan punerruksen sentään bongasimme.


Punerruksen lisäksi bongasimme parikin Tallinnan lauttavuoroa


Jos tuo pahuksen pilvi ei olisi tullut eteen, auringonlasku olisi varmasti ollut aivan täydellinen.


Poikia puuttuva auringonlasku ei haitannut lainkaan. Eikä myöskään puuttuvat uikkarit. Seuraavaksi olikin vuorossa Kepposkolmikon skinny dip :) Paikka oli niin ihana, etten hennonnut kieltää uimista vaikka mitään uimakamoja ei ollut mukana.

Uimisessa oli seikkailullinen fiilis. Luonto tarjosi myös vesiliukumäen. Silokallio oli liukkaan merilevän peitossa.


Eikä seikkailulliset elementit rajoittuneet saareen ja uintiin. Pojat kohtasivat koiran, joka omistajansa mukaan on huskyn ja suden risteytys. Pojilla kävi tuuri, koska koiran omistaja oli varsin seurallinen ja mukava. Pojat pääsivät mukaan seuraamaan Ronjan uintiretkeä ja heittelemään sille frisbeetä. Tosin Ronja välillä kyllästyi kokonaan noutohommaan. Komean näköinen koira ja todella rauhallinen ja kiltti.


Kun vielä voimat riittäisivät siihen, että säiden salliessa jaksaisimme useammin retkeillä töiden jälkeen.

16 kommenttia:

 1. Vau, mitkä maisemat! Ihana retki teillä onkin ollut, pitää ehkä koittaa täälläkin järjestää jotain tuollaista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retki oli varsin onnistunut koko perheen mielestä. Näillä säillä pitää kyllä yrittää ottaa kaikki irti Suomen upeasta luonnosta. Suosittelen iltaretkeilyä :)

   Poista
 2. Oi mikä retki ja mitkä maisemat! Ihailen sitä, että teette niin paljon retkiä koko perheen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minä tykkään mennä kesällä, jos säät suosivat. Sitten kun syksy taas tulee, niin meno hiipuu :( Saisi kesä kestää paljon pidempään!

   Poista
 3. Taisi olla ihanan lämpimät kalliot ja suloiset kalliopoukamat missä polskia <3 Teidän täytyy tehdä uusi kesäretki katsomaan sitä upeinta auringonlaskua ja ehkäpä vielä taivaanrantaan nousevaa upeaa elokuun kuuta.... Nyt menee jo ajatukset liian runollisiksi, unia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi oli lämmintä ja tuo saaren reuna oli hyvä paikka uimiseen pienemmillekin. Arvaa vaan tekikö itseni mieli sekaan?

   Olin vähän ajatellut, että voisin yrittää vielä bongata sen täydellisen tai edes täydellisemmän auringonlaskun. Pojat menevät ensi viikolla mummolaan, joten olisi mahdollista päästä aikuisten kesken :)

   Poista
 4. Ai että, just tollasia ex tempore-reissuja pitääkin kesällä tehdä! Teidän perhe on hienosti oivaltanut elokuun merkityksen ;) Ja tuo island hopping ja skinny dipping...aika hauskan kuuloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on nyt sellaiset kelit, että pitäisi vaan jaksaa töidenkin jälkeen ponnistaa ulos nauttimaan niistä :) Oli ihana ilta, mutta seuraavana iltana ei sitten voimat riittäneet muuhun kuin mikroruuan syömiseen ja kotona valumiseen ;)

   Poista
 5. Mielettömän kauniit kuvat - kiitos!! Kesäillat ovat ihania kun silloin jaksaa tehdä ex tempore juttuja...Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pienet retket ovat ihania, kun vaan saisi riittävän usein rykäistyä itsensä liikkeelle. Näillä säillä on pakko yrittää rykäistä.

   Poista
 6. Olen joskus itsekin miettinyt, että missä pääkaupunkiseudulla voisi nähdä auringonlaskun, mutta toistaiseksi auringonlaskun metsästys on jäänyt ajatuksen tasolle. Kiitos siis vinkistä! Joku korkea paikka voisi olla kanssa hyvä auringonlaskun tiirailuun. (Lauantaina oltiin Tornissa, ja sielläkin tuli pilvi auringon eteen juuri siinä kriittisessä vaiheessa.)

  Hauska tuo uintikuva! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauttasaaren kärki ja Ruoholahtikin ovat aika hyviä paikkoja bongata auringonlasku. Ei se sielläkään laske mereen, mutta näkymät voivat silti olla hyvät. Torni on varmaan yksi parhaista ravintoloista hommaan. Autoilemaan jos lähtee niin Kirkkonummella olen nähnyt upeita auringonlaskuja, tosin en ole ollut rannalla. Itse ajattelin, että pitäisi vielä kerran yrittää sitä täydellistä auringonlaskua. Jos vaikka menisimme samaan paikkaan tai Munkkiniemen Torpanrantaan, niin saisi samalla tarjoilua :)

   Olisi tehnyt itsenikin mieli pulahtaa. Saaren toisella puolella oli nuoria aikuisia pareittain, en viitsinyt järkyttää heitä ;)

   Poista
 7. Juuri meinasin kommentoida, että ihanaa kaikkea teette töiden jälkeen. Onneksi myönsit sentään, et aina ei jaksa :)
  Mutta olette te ihania. Hieman kaihoan aikoja, jolloin pojat oli pienempiä.

  Auringonlaskua kohti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla aina meinaa riitä voimat tehdä ja mennä töiden jälkeen. Tiedän itsestäni, että vaarallisin hetki on se, kun olen syönyt. Silloin lakoan sohvalle tai sänkyyn, enkä pysty enää ponnistamaan edes pystyasentoon. Parasta olisi, jos saisi äkkiä retkieväät kasaan ja menisi jonnekkin ulos nauttimaan niistä. Sitten kun harrastuskuskailu taas alkaa, niin käytettävissä oleva aikakin vähenee :(

   Minusta pojat ovat juuri nyt tosi kivassa iässä. Kenelläkään ei ole mitään katastrofipahaa uhma/kiukkuikää juuri nyt päällä. Mitä nyt esikoisen alustava esimurrosikä länkytys ja vänkääminen ;)

   Poista