13. huhtikuuta 2014

Palmusunnuntaita ja sen valmisteluja

Lauantai olikin varsinainen vitsanvääntöpäivä. Ensin kävin kyläilemässä kummitytölläni. Suloinen ja veikeä kummityttöni odotti minua prinsessamekko päällä kylvöpuuhiin. Istutimme rairuohon siemenet, teimme seuraavan päivän virvontavitsat ja herkuttelimme ystäväni leipomuksilla. Ystäväni oli ollut päivällä rautalangan työstökurssilla ja tehnyt upean piikkipallon. Todellakin WAU!


Virvontaoksien teko jatkui kotona poikien kanssa. Viime vuonna reippain askartelija oli esikoinen, tänä vuonna keskimmäinen. Itse sain inspiraation tehdä pastellisävyisiä vitsoja. Tänä vuonna virpomaan lähti koko kolmikko. Loru sujui erinomaisesti.


Meillä joudutaan kohta piilottelemaan suljetun oven takana. Tämän vuoden noitasaldo on ollut huikea. Tätä kirjoittaessani kello ei ole vielä edes 13 ja noitia on käynyt 17 kpl sateesta ja kylmästä säästä huolimatta. Herkut on kohta loppu :(

Onko teillä päin liikunut virpojia?


PS. Onko teillä muilla vaikeuksia Bloggerin kanssa? Omat postaukseni eivät meinaa millään suostua julkaistuksi.

26 kommenttia:

 1. Meillä on käynyt 7 virpojaa. Vielä riittää herkkuja muutamalle virpojalle. Omat pojat eivät tänä vuonna lähteneet virpomiskierrokselle. Esikoinen on ohjelmointikerhossa nyt eikä pienempi halunnut yksin lähteä liikkeelle.

  Blogger meinaa tököttää minullakin, on jotenkin hidas ollut tänään.

  ps. minä laitoin blogiini pienen "haasteen" sulle, josko ehdit minun blogiini kommentoida tai tehdä oman postauksen aiheella "suosikkeja omasta lapsuudesta"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat ovat toistaiseksi hyvin innostuneita virpomisesta. Luulisin, että esikoinen virpoo ehkä enää ensi vuonna, jos silloinkaan. Mutta pienemmät vasta alkavat olla hyvässä virvontaiässä.

   Kiitos haasteesta, minä käyn heti kurkkaamassa.

   Poista
 2. Meillä Poika meni tänä vuonna ekaa kertaa virpoon…mulle ilmotettiin se eilen illalla…ja Pojan kaveri äiteineen (eli ilmeisesti äiti :D) oli tehny vitsat… Saman verran käyny virpojia kun siellä teilläkin…pussukat on menny, jatketaan kindereillä. Tosin en usko että meille enää tulee ees ketään, käyvät aina aamupäivällä.
  Mulla bloggeri temppuilee vaan sillon kun koitan johkin tiettyihin blogeihin kommentoida, esim. Haltiakummille,hävittää kommenttia ennen kun ehdin lähettää…raivostuttavaa.
  Mukavaa palmusunnuntain jatkoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih, yrittääkö tää bloggeri sua leikkimästä mun kaa, epistä! :D Hyvä, että oot silti monasti ollut sinnikäs :)

   Poista
  2. Sanna-Mari: Toivottavasti pojallasi on ollut kiva virvontareissu. Virvontaoksien teko on minusta sopivan aivotonta ja rentouttavaa puuhaa :)

   Minulla on käynyt Haltiakummin blogin kanssa usein samoin. Mutta tiedän, kuinka ongelmalta välttyä. Sivu laitatailee jotain bannereita pitkään ja hartaasi. Niinpä jätän Haltiakummin blogin auki ja kommentoin vasta useamman minuutin jälkeen. Silloin eivät kommentit katoa kuin tuhka tuuleen.

   Poista
  3. Hmmmm, mitäs bannereita se oikein latailee, pitäiskö siitä poistaa jotain? Onpa hyvä, että tuli "puheeks", en ite tiennyt lainkaan :)

   Poista
 3. Meidän tyttö ei enää innostunut virpomisesta (eka kerta) ja olemme mökillä Vierumäellä eli muitakaan virpojia ei ole näkynyt.

  Kivat noita-asut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä todennäköisesti virvontainnostus jatkuu vielä useamman vuoden :) Tai voihan se olla, että kun esikoiselta virvontainnostus lopahtaa, niin pienemmätkään eivät enää lähde virpomaan.

   Poista
 4. Minusta on ihan mahtavaa tuo teidän virpojamäärä! :) Itse tosin välillä oon vähän rajottanut, että jos on iso porukka virpojia, ja vitsana vain koristelematon risu, niin sitten en ole antanut kuin palkka/vitsa, mutta hienolla vitsalla palkan on saanut useampikin noita/kissa/pupu :) Tänään lueskelin facebookista, kuinka useampi ihminen makeili ottaneensa ovikellosta patterit pois - minä en suoraa sanottuna ymmärrä, että mikä makeilun aihe se on. Mun ovella saisi käydä vaikka 30 virpojaa, jos tuoreutta, terveyttä, iloa ja innostusta toisivat mukanaan :) Virpominen on sen verran jänskääkin touhua, että kiva vaan, kun lapset rohkenevat virpomaan. Nih, oonkos nyt jo paasannut tarpeeksi tästä(kin) asiasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ikinä tässä osoitteessa käynyt virpojia, jotka eivät olisi pukeutuneet ja joilla ei olisi ollut koristeltuja vitsoja. Osa lapsista on ollut ihan mielettömän hienossa tällingissä. Olen joka vuosi ottanut kuvat jokaisesta meidän ovella käyneestä virvontaporukasta. Niitä on muuten tosi hauska katsella jälkeen päin :)

   Kukaan ei myöskään ole tullut meille ennenkuin 10:30 virpomaan. Ilmeisesti naapurit tietää, että sunnuntaisin ollaan vielä 10 aamutakit päällä :)

   Minusta virpominen on kiva perinne ja meille saa tulla virpomaan, ainakin niin kauan kuin karkkia riittää ;) Näköjään erilaisiakin mielipiteitä asiasta riittää. Mutta en minäkään ymmärrä, että olisi jotenkin hienoa olla vastaanottamatta virpojia. Valitettavan monen suomalaisen asenne on, että lapset eivät saa näkyä eikä kuulua :( Jos kadulla itkevän yksinäisen lapsen voi jättää huomioimatta, niin tokihan siinä asennemaailmassa ovikelloa soittava noita on lähes seuraava saatanasta.

   Toki täytyy tunnustaa, että olen joutunut ainakin kerran tekemään ovikellon vaimentamisen itsekin. Unohdin täysin palmusunnuntain ja ensimmäisille virpojille piti jakaa kolikoita ja nekin loppui heti kättelyssä.

   Poista
 5. Ihania pikku-noitia liikenteessä.Kyllä täälläkin on ovikello soinut, muttei ihan yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina, liekö siksi että naapurin lapset tietävät että meidän lapset eivät olleet kotona:)
  Bloggerin kanssa täälläkin on ollut ongelmia, minä en voi liittyä lukijaksi kenellekkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Se voi tosiaan vaikuttaa virvontatiheyteen, jos omat lapset ovat poissa ja naapuruston lapset tietävät sen. Tosin eipä meilläkään ollut suurimman osan virpojien käydessä kotona muita kuin aikuiset, kun pojat olivat omalla kierroksellaan.

   Enpä taida sitten olla ainoa, jolla on bloggerin kanssa ongelmia. Nyt lukuluettoloni on tyhjä :(

   Poista
 6. Meillä oli eka pääsiäinen, kun My uskaltautui virpomaan laajemmin. Viime vuonna uskalsi käydä yläkerran naapureilla. Nyt kävi taloyhtiön kaikissa rapuissa isinsä tukenaan ja on kyllä nauttinut täysin siemauksin ämpärillisestä suklaata. Ensi vuonna taitaa lähteä varsin laajalti virpomaan. ;) Mutta meillä ei ole käynyt ketään...sitä noi lukossa olevat rapunovet teettää. Eikä taloyhtiössä asu juuri muita virpomisikäisiä. Täytyy siis syödä itse virpojille varatut namut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se virpominen varmaan ihan hurjan jännää ja sitten saa herkkuja :) Kiva, että Myllä oli mukava virvontakierros. Meillä kävin niiden 17 jälkeen vielä 2 noitaa lisää. Vain yksi pariton pääsiäismuna jäi, kaikki varatut herkut ja kaapista löytyneet menivät.

   Poista
 7. Ihania kuvia ! No kylläpä teillä kävi virpojia, meillä ei yhtään. Taidetaan asua aluella, jossa ei paljon pieniä lapsia ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Me asumme pientaloalueella, jolla on aika paljon lapsia eikä ole lukittuja rappukäytäviäkään esteenä. Ilmeisesti nuo kaikki lapset tuntuvat tietävän, että kuka asuu missäkin :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikä!? - 54 noitaa. Huh, huh, mikä noita määrä :)
   Oliko yllätys vai käykö teillä vuosittain noin paljon noitia?

   Poista
 9. Virpomisoksat ovat kyllä hienot, ei ole höyheniä säästelty:-))
  Itse kun asun kerrostalossa keskellä kaupunkia ja ulko-ovikin aina lukossa niin eipä täällä lapsia näy....sitä paitsi lähiseudulla ei ole lapsiperheitä. Sukulaisten lapsetkin ovat niin kaukana ettei ihan 100 km:n matkaan viitsi lähteä kun tarvitsisi olla äiti tai isä apuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilkka :)
   Lukitut ulko-ovet ovat pienten noitien kannalta hankalia.

   Meidän porukka tekee sinullekin etävirvonnat "tuoreeks, terveeks, hyväks askarteluvuodeks :) "

   Poista
 10. Aina käy paljon, ihania kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei ollut yllätysmäärä. Huippumääriä noitia :)

   Poista
 11. IHanat vitsat, ja ihanat noidat. Vitsi mä ihailen tota sun luovuuttasi ja energisyyttäsi ja olen varma, etä se tarttuu sun lapsiin! Ehkä mäkin löydän omani vielä, kun tästä suosta noustaan. Valoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :)
   Minullahan tämä energia kanavoituu suurimmaksi osaksi yleisen normin mukaan arvioituna "kaikkeen tyhjänpäiväiseen". Koti on kestosekamelskassa, pyykkikori ylivuototilassa, mutta Kepposen ne vaan askartelee, pelailee lautapelejä, lukee, laiskottelee ja näpertelee ruokia ;) Mutta minä sanon, että tämä on lifestyle päätös.

   Kyllä se luovuus ja energia sieltä vielä nousevat pinnalle. Tsemppiä ja parempaa viikkoa sinulle!

   Poista