24. lokakuuta 2013

Halloween inspiraatiota 2013

Vuoden toiseksi suurin juhla lähestyy, eikä mitään valmisteluja ole vielä tehty! Kääks! Muuten voisi iskea Halloween paniikki, mutta tämä on juhla, jonka valmisteluun lapset haluavat ehdottomasti osallistua.

Pojat rakastavat Halloweenia ja olemme viettäneet sitä kolmena vuotena. Ennen lapsia Halloween oli elämässäni täysin tarpeeton juttu.

Halloween ohjelmaamme kuuluu kamalaa ruokaa, ällöttäviä koristeita, karmeita pukuja ja rohkeutta vaativia tehtäviä.

Aikaisempiin Halloween-juttuihini linkit alla:
Halloween 2012
Halloween inspiraatio 2012
Halloween 2011
Annoin pikkusormen eli eka Halloween 2010

Sitten siihen vuoden 2013 inspiraatioihin

Ruoka
Uudet ehdokkaat ruokapöydän sulostuttajiksi ovat

Silmämunapizza
Kuka voisi vastustaa pizzaa? Ohje on helppo ja nopea. Kuva ja ohje täältä.


Minimuumiot
Ovatko nämä jo liian söpöjä? Kuva ja ohje täältä.


Kummitukset
Helppoa ja terveellistä. Kuva täältä.


Silmämunia taas
Jos ne silmämunat sopivat pizzan päälle, niin kyllä ne sopivat myös jälkkäriksi. Terveellinen ja helppo annos. Kuva ja ohje täältä.


Sanoinkuvaamattoman herkullinen sisälmysvuoka
Tämä on ehkäpä huikein bongaamani Halloween-ruoka. Sisälmysvuoka. You gotta love it!

Kuva ja ohje täältä.

Sisälmysvuoka ja aivohyytelökakku yhdessä olisivat aivan ässäyhdistelmä. Minun tuskin kannattaa kuitenkaan alkaa tätä tekemään, koska voin vannoa, että kukaan lapsista ei suostuisi maistamaan palakaan. Ehkä muutaman vuoden päästä...

Juoma
Käsi-silmä-booli toimi viime vuonna niin hyvin, että se saattaa olla pöydässä tänäkin vuonna. Kilpailijana on Ötököistä puristettu mehu.

Kuva täältä

Koristeet
Koristelu on vahvasti poikien juttu. Osa Halloween koristeista on hajonnut, joten edessä on ehkäpä uusien valmistusta ja ostamista.

Ylösnousemus
Tämän asetelman siirtäminen lattialle mustan kartongin päälle olisi veret seisauttava.

Luut myynnissä täällä

Mikäli asiat menevät suunnitelmien mukaan, sunnuntaina aloitamme valmistelut kurpitsojen kaivertamisella. Jos ei tule alkuviikosta kurpitsapostausta niin sitten
a) kurpitsat ehtivät mädäntyä
b) kaiverrus epäonnistui
c) veitsi lipsahti raajaan

Joka tapauksessa luvassa on aivan karmeaa yhdessä tekemistä ja olemista. Suosittelen lapsiperheitä hyppäämään mukaan Halloween-hömpötykseen! Sillä lailla rennosti, vaikka parilla jutulla ja 100% leikkimielellä.

17 kommenttia:

  1. Vauhtivekaroiden äiti:
    Kiitos :) Netistä löytyy vaikka mitä ihanaa ja inspiroivaa Halloweeniin :) Enää puuttuu vain vapaa-aika ja tarmonpuuska enemmän aikaa vievien juttujen toteuttamiseen, mutta kyllä me jotain viritellään...

    VastaaPoista
  2. Voi että, mahtavia ideoita ja ihanaa, kun on tuollainen koko perheen juttu. Meillä on parina Halloweenina ollut rasteja puutarhassa pimeän tullen heijastimien ja taskulampun kanssa ja leikkimökissä kummituskynttilän valossa ollut viimeinen makea rasti. Ehkä voisi laajentaa juhlaa ruokapöytäänkin, kiitos vinkeistä!
    Oon uusi lukijasi. Ihana blogi sulla ja mahtava kolmikko! Meillä on "vasta" parivaljakko, mutta just viime yönä näin unta kolmannesta pojasta, hih :)
    Hauskoja valmisteluita teille!

    VastaaPoista
  3. Kaisa A:
    Tervetuloa lukijaksi Kaisa.

    Puutarharastit heijastimien ja taskulamppujen kanssa kuulostavat tosi hauskalta. Meillä pojat leikkivät yhtenä iltana hämärässä pihalla taskulamppuhippaa. Minulle ei selvinnyt, että kuinka sitä leikitään, mutta hauskaaa tuntui olevan :)

    VastaaPoista
  4. En ole yhtään Halloween ihmisiä mutta EHKÄ hiukan innostuin innostuneesta postauksestasi. Ton pizzan mäkin osaisin ehkä tehdä....;)

    VastaaPoista
  5. Elisa:
    Minäkin olen Halloween ihminen vasta neljättä vuotta :) Suosittelen kokeilemaan, leikkimielinen ja hupsu juhla on minusta ihan paikallaan ankea syksyn keskelle.

    Itse ajattelin, että pitäisi vielä hankkia joku kummitusjuttukirja, josta voisi Halloweenia odotelessa ja viettäessä päivänvalossa lueskella tarinoita.

    VastaaPoista
  6. Mä niiin edelleenkopioin tuon sun kopioiman nakkimuumiojutun! Meillä on 1.11. kemut, joihin näillä näkymin tulossa kolme perhettä. Lapset ovat vouhkanneet asiasta jo kuukausia...

    VastaaPoista
  7. Mirka:
    Karmeita kemuja teille :)
    Olisi kiva nähdä kuvamateriaalia.

    VastaaPoista
  8. Meillä juhlat illalla 20 lapselle.Viime yönä meni myöhää(tai aikasee) ja kun vaan pääsen töistä niin valmistelut jatkuu luultavasti jonkin sortin paniikilla..osa jutuista unohtuu taatusti.Vampyyrinhammassaippuat jäi jo ens vuodelle😃

    VastaaPoista
  9. Meillä juhlat illalla 20 lapselle.Viime yönä meni myöhää(tai aikasee) ja kun vaan pääsen töistä niin valmistelut jatkuu luultavasti jonkin sortin paniikilla..osa jutuista unohtuu taatusti.Vampyyrinhammassaippuat jäi jo ens vuodelle😃

    VastaaPoista
  10. Ihan mahtavia kuvia. Ostin tänään halloween-suklaita :)

    VastaaPoista
  11. Sanna-Mari:
    Ohhoh, mitä juhlasankaruutta: 20 lasta! Minä en ole ikinä uskaltautunut edes lähellä tuota lukua.

    Toivottavasti teillä on ollut kivat juhlat!
    Odottelen kuvia :)


    Nonna:
    Kiitos :)
    Minä ostin eile Halloween-suklaita. Halloween suklaat olivat suklaajoulukalentereiden vieressä, jotenkin outoa, että kahden eri juhlan herkut samaan aikaan myynnissä.

    VastaaPoista
  12. Blogissani on sinulle tunnustus

    VastaaPoista
  13. Hyvältä kuullosta tekän suunnitelma, jei! :) Mekällä on ollut tässä kaksi kk aikaa tehdä, ja mitään en ole näemmä sitten tehnyt. Joten viimeisen viikon rutistuksi tämä jäänee, mutta suunnitelmat toki täälläkin on kovat. Kakusta sentään on jo joku ajatus, samoin sormista ja silmistäkin, muffinseissa vielä arvon, että lähdenkö lässynlää linjalle, vaiko vedänkö nekin överiksi ;)

    Mites, Annan touhuja kuikuiltuani, mun mielestä meidän pitäisi antaa periksi tää selittely "kun lapset tahtoo, ja se on lasten juhla" ja ihan vaan avoimesti järjestää kätsyjenkin halloween bilheet! :e

    VastaaPoista
  14. Haltiakummi:
    Tsemppiä bilerutistukseen. Itse olen aikeissa tehdä helppoja ja nopeita juttuja ja pienen määrän. Vähän tietenkin riippuu siitä, että mitä tarvikkeita jää ostosreissulla haaviin.

    Käyhän Halloween ihan hyvin aikuistenkin juhlaksi. Musta kätsyillä voisi hyvin olla sellaiset pre-Halloween partyt. Siellä askarreltaisiin jotain aiheeseen sopivaa, voistais testata joku kakku ja siemailla kuoharia. Jotenkin en silti näkisi meitä syömässä sorminakkeja naamarit päällä ;)

    VastaaPoista
  15. Hei mahtavia vinkkejä täällä!!! Meillä bileet viikon päästä ja täältä tuli kivoja vinkkejä. En saanut jostain syystä sisälmysvuuan ohjetta auki?!

    VastaaPoista