20. lokakuuta 2013

Viikonlopun aakkoset

P - Pizza-perjantai

Tavanomainen pizzaresepti: kaupan pakastepohjien päälle täytteitä oman maun mukaan.
Erikoisempaa: paikka.
Ajelimme perjantaina isovanhempien kaupunkikodille Tampereelle viikonlopun viettoon. Isovanhemmat väistivät maaseudun rauhaan, jotta hulinajengimme mahtuisi paremmin.

Pizza-perjantai ei ollut huolista vapaa. Kilpikonnamme Noppa jäi kotiin ja poikia huolestutti, että pärjäähän Noppa yksin. Noppa aivan varmasti mököttää palatessamme.

Otimme sitten Etelä-Afrikasta tuodun leijonanpennun Leonardon mukaan :)
(nimen lähteenä ei toimi ihannointi menneiden aikojen suurmiehiä kohtaa vaan *huoh* Ninjamutanttikilpikonnat)L - Lellittely-, lilluttelu- ja lautapeli-launtai

Lauantaiaamu alkoi ensilumen hämmästelyllä matkallamme kohti Nokian kylpylä Edeniä.


Olemme yleensä ottaneet perhepotretin Edenin suihkulähteen edessä. Koska emme ole ennen nähneet noin komeita jääpuikkoja suihkulähteessä, pääsi suihkulähde kerrankin yksin kuvaan :)Kylpylässä lilluttelun jälkeen lasten lellittely jatkui Mäkkäriaterialla ja ilta huipentui Taru Sormusten Herrasta lautapeliin.


S - Särkänniemi-sunnuntai

Kauniissa ja kirpakassa syyssäässä kävelimme Särkänniemeen katsomaan delfiineja.Ihanat delfiinit aiheuttivat hirvittävän delfiinikuumeen. Nyt koko perhe on säästökuurilla. Rahat käytetään luonnollisesti delfiinin hankintaan. Maailman upein asia olisi oma delfiini

Veljeysrakkaus oli taas hetkellisesti matalimmillaan. Välirahaksi delfiiniin suunniteltiin kuopuksen luovuttamista.

Kohta nokka kohti kotia. Heippa Tampere!

16 kommenttia:

 1. Ihana perhereissu!
  Ja höh. Miksi meillä ei ole sukulaisilla käteviä kaupunkikoteja josta omistajat vielä kaiken lisäksi väistävät muualle! :-D

  Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 2. No onhan se sentään hyvä, ettei ne Sua päättäneet antaa välirahaksi. Jos päädytte delfiinin hankintaan, ilmoitatko! Mäkin tahtoisin ja saattaa olla, että saataisiin alennusta kimppatilauksesta. Hmm...tuohon parvekkeelle saisi ihan hyvin tehtyä delfinaarion......

  VastaaPoista
 3. -Jassu-
  Miehen kanssa juttelimme, että aivan liian harvoin olemme hyödyntäneet tuota asuntoa, joka on suurimman osan kesästä tyhjillään. Ensi kesäksi aloimmekin suunnittelemaan koko viikkoa Tampereella. Ymmärrän kyllä, että isovanhemmat eivät halunneet jäädä kanssamme viikonlopuksi kaksioon :) Naapuritkin huokaisevat helpotuksesta, kun meteli tänään loppui :)


  Pohdiskelija:
  Pojat eivät ikinä tarjoa minua välirahaksi, mistäs sitä muualta saisi itselleen palvelijan palvelemaan ja sen lisäksi kustantamaan elämistä ;) Veljen sen sijaan voisi uhratakin.

  Kyllä minullekin se delfiini kelpaisi :) Nykyisin kun on kaikenlaista myynnissä: juna-asemat, koulut, hostellit niin miksei joku päivä olisi delfiinille sopiva koti kaupan. Mistäköhän saisi vielä sen delfiinin?

  VastaaPoista
 4. Kiva viikonloppu, kylpylä ja lämpöiset porekylvyt olis kyllä aikas ihania.

  VastaaPoista
 5. alma/anette:
  Edenissä olikin poikkeuksellisen lämmin vesi tällä kertaa :) Tuntui ihanalta. Silti kaikkein ihanimmalta tuntui pulahdus ulkoaltaaseen. Vesi oli lämmitetty, mutta tuuli tuntui kasvoilla ja tuulen mukana altaaseen putoili keltaisia koivunlehtiä.

  VastaaPoista
 6. Kiva kaupunki, mun lapsuuden mummola oli myös Tampereella ja veljeni on sittemmin myös muuttanut sinne.

  VastaaPoista
 7. Roosa:
  Minäkin tykkään Tampereesta. Mietin ensi kesäksi edullista Bulgarian rantareissua, vaikka äkkilähtönä tai tee-se-itse reissuna. Tämän päivän keskustelujen perusteella, matkakohteeksemme taitaakin valikoitua Tampere :)

  VastaaPoista
 8. Mahtava perheloma!ja ihan ykkös-kaupungissa!
  Siellä mäkin olisin mielelläni viettänyt vkonloppou mutta on täällä Kyproksellakin ihan kivaa...;) Eiku oikeesti;Treella on niin paljon nähtävää&tehtävää mm.Tallipiha,Metso,kirpparit,muumilaakso...vohvelikahvilat!Pyynikin näkötornilla on pakko käydä tuoreilla munkeilla,nam:)

  VastaaPoista
 9. Me oltiin tänään Edenissä ja tuntuu vieläkin poskilla se ulkoaltaan pirteys :)

  VastaaPoista
 10. PS.Eikö teitin Noppa nuku talviunta?Meillä oli joskus kultaisella 80-luvulla Australiasta tuotu kilppari ja se nukkui pakastimen takana aina talviunta...

  VastaaPoista
 11. Niinu:
  Oih, Kypros kuulostaa oikein ihanalta. Mutta mukava oli Tamperekin :) ja tekemistä ja nähtävää riittää vielä seuraaville reissuillekin.

  Meidän Noppa on vielä sen verran nuori, että ei nuku talviunta. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kilpikonnat tulevat sukukypsiksi, niitä kannattaisi laittaa talviunille. Jos Noppa on uros, niin ei kuulemma jää sukukypsäksi tulo huomaamatta, mutta me jotenkin epäillään, että Noppa olisi tyttö. Saas nähdä minä talvena sitten aloitamme Nopan talviunen.


  Päivi:
  Ulkoallas tällä säällä oli kiva kokemus :)

  VastaaPoista
 12. No mutta hei, tommosista Tampereen reissuista saa laittaa viestiä, tää oikein mielellään osallistuis ainakin osan aikaa niiden mahtavaan seuraan! :)

  Ja BTW, mulla ois täällä tuon Leonardon kaksoisveli, ei ehkäpä ihan identtinen, mutta ehkä kummiskin jopa samaa pentuetta :))

  VastaaPoista
 13. Haltiakummi:
  Kyllä mä sua mietin, kun näin kotipaikkakuntasi viitat. Seuraavan kerran laitan ehdottomasti viestiä ennakkoon!

  Se leijonanpentu on mittasuhteiltaan kuin aito ja muutenkin niin suloinen. Soitin Pretoriasta kotiin ja kysyin, että kuka haluaa leijonanpentupehmon. Ainoastaan kuopus halusi. Noh, voit arvata, että pehmosta tuli muheva riita. Leonardo on perheen suosituin pehmo ja minun pitää jakaa käyttövuoroja. Se on ainoa pehmo, joka pääsee päiväkotiin. Aina kun menen vuorolaskuissa sekaisin, Leonardo nukkuu minun vieressäni :)

  VastaaPoista
 14. Kuulosti mukavalta teidän viikonloppunne ! Tampere on kiva kaupunki, josta löytyy paljon tekemistä.

  Mukavaa alkanutta viikkoa !

  VastaaPoista
 15. Laitat sitten heti postausta, kun oma delfiini saapuu kotiin :)

  VastaaPoista
 16. Sara S.
  Viikonloppu oli onnistunut. Pojat tietenkin odottivat kylpylää ja delfiinejä niin paljon, että into piti purkaa juoksemalla kaksiota ympäri :)

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin.


  Nonna:
  Ensin täytyy saada residenssi, johon mahtuisi delfiinikin polskimaan. Noi 70-luvun talojen kellariuima-altaat eivät keltaa, koska delfiini ei mahdu hyppäämään siellä voltteja :)

  VastaaPoista