27. kesäkuuta 2013

Varahoitoa, mökötystä, uimista ja asu

Varahoito
Varahoito -tuo varastointipaikka, jonne lapset viedään nimi teipattuna selkään- jos vanhemmat eivät pysty hoitamaan lapsiaan päiväkodin kesäloma-aikana.

Aika hulppeita lomia on lapsilla päiväkodissamme. Hoidontarve kesäloma-ajalle oli niin vähäinen, että päiväkotimme on kiinni 6 viikkoa. Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia pitää lapsia kotona kuutta viikkoa, paitsi siten, ettemme viettäisi päivääkään yhteistä lomaa Hra Kepposen kanssa (not an option!). Ensimmäistä kertaa pojat menivät siis varahoitoon ja jopa kolmeksi viikoksi.

Varapäiväkoti järjesti tutustumismahdollisuuden. Se kannatti hyödyntää, koska sillä reissulla pojat löysivät uudesta päiväkodista jalkapallopelin, Beyblade-areenan ja beybladeja. Tästä syystä pojat ovat odottaneet uuteen päiväkotiin pääsyä kiihkeästi. Tänään menin hakemaan poikia aikaisin ja he ilmoittivat, että eivät ole aikeissa lähteä kotiin, koska jalkapallopeliottelu on pahasti kesken.

Varahoitoon meneminen meni siis todella erinomaisesti. Ilmeisesti se kuitenkin maanantaina jännitti hiukan. Keskimmäinen sanoi kuopukselle "mä aion leikkiä tosi paljon sun kanssa, koska tämä on uusi paikka". 


Mielensäpahoittaja
Kilpikonnamme Noppa on yllättänyt käytöksellään meidät täysin. Tanskan reissun aikana vaari kävi ruokkimassa Noppaa. Kun vaari tuli paikalle, Noppa oli piiloutunut terraariossaan olevan sillan alle. Yleensä Noppa tulee kutsusta ja klähmäisee naamansa terraarion lasiin. Noppapa ei tullut lainkaan esille. Se mökötti.

Kilpikonnien pitäisi arvostaa tasaista, rauhallista ja hiljaista elämää. Noppa näyttää arvostavan meteliä ja laumaa. Kun pojat leikkivät terraarion edessä metelöiden, Noppa on aina vieressä tarkkailemassa.

Vaaria alkoi mietityttämään, että onko Noppa vielä elossa. Vaari jätti salaatit Nopalle ja palasi tunnin päästä katsomaan. Noppa oli edelleen näkymättömissä, mutta salaattia oli syöty. Vaari jätti turvallisin mielin mielensäpahoittajan jatkamaan mököttämistään.

Kun omistava luokka saapui, niin päiväeläin nousi keskellä yötä tervehtimään :)


Uiminen
Näillä keleillä olisin erittäin mielelläni lomalla. Mutta harvoin osuu rantakelit ja lomat samoille viikoille. Mukavasti olemme ehtineet nauttimaan kesästä töiden jälkeen tuossa lähirannalla melkein joka ilta. Merivesi on aikuisellekin uimalämmintä.

Ensin maisemakuvia kävelymatkalta rannalle:Vesiriemua:Asu
Kuvassa hellepäivän rento toimistoasu. Vanhat pellavahousut ja vielä vanhempi t-paita. Kuvassa näkyy uusi kaulakoru in action. Perennapenkki on tänä kesänä tavallista vaisumpi, johtunee siitä, että en ole kastellut enkä lannoittanut. Pioni teki vain vaatimattomat kaksi kukkaa tänä kesänä :(


Huomenna on perjantai ja sitten viikonloppu - ihanaa!

14 kommenttia:

 1. Ihana isoveli ja onpa huojentavaa, että varahoito sujuu! Valitsin pojille lopulta suuren ja uuden päiväkodin, osittain siksi, ettei varahoitoja tarvi.
  Yllättävän sosiaalinen kilppari. Ehdollistunut tasaiseen rymyyn. :D
  Kiva asu ja hitot pionista: karpaatinkello kukkii kauniisti takanasi. Mulla on sitä aika paljon (hoitamattomassa) penkissä ja rakastan sitä!

  VastaaPoista
 2. zirk:
  Ilmeisesti olemme aivan turhaan stressanneet varahoitojärjestystä ja yrittäneet aina järjestää niin, että pojat eivät mene varahoitoon. Helppo mennä minne vaan, kun on veli tai kaksi mukana :) Keskimmäisestä en ollut aivan varma, että oli kyseessä puhdas pikkuveljen auttamishalu vai sekoittuiko siihen pieni huoli omasta pärjäämisestä. Suloista joka tapauksessa :)

  Yleensä päiväkotimme on ollut neljä viikkoa kiinni ja olemme onnistuneet ajoittamaan lomamme juuri niille viikoille.

  Noppa on tosiaan yllättänyt meidät laumasieluisuudellaan ja metelin siedollaan (ja runsaalla suolen toiminnallaan).

  Minäkin tykkään karpaatinkelloista, mutta pioni on mun ehdoton lemppari. Yleensä se on tehnyt sen verran kukkia, että olen raskinut napsaista jonkun maljakkoon. Nyt ei ole oikein mistä napsia :(

  VastaaPoista
 3. Hyvä, et on mennyt hyvin. Toivottavasti lapsenne saavat kuitenkin kunnon kesäloman! Koululaisilla on mun mielestä just sopivan pituinen, kymmenessä viikossa ehtii ladata akkuja talvea varten ;-)

  VastaaPoista
 4. Pohdiskelija:
  Elämä on kyllä turvallisempaa ja ihanampaa kun on veli mukana <3


  -stine-*
  Kymmenen viikkoa lomaa kelpaisi varmaan jokaiselle, mutta meille se ei ole mitenkään mahdollista. Minun pitää työkaverini kanssa lomittaa lomat siten, että toinen on aina paikalla. Ja meillä vuosiloma on vain 5 vkoa koko vuodelle ja tänä vuonna ei palkatonta vapaata herunut :(

  Lapsilla on 4 vkon kesäloma. Yksi viikko on pidetty ja myöhemmin on vielä kolme on vielä jäljellä. Jouluna lapsilla onkin sitten superpitkä loma.

  Kesä tuntuu myös enemmän kesältä, kun mun on kuitenkin mahdollisuus välillä hakea lapset tosi ajoissa uimaan :)

  VastaaPoista
 5. Tekä on ihan ittensä näköinen, yber hienon laukkunsa kanssa! :) :)

  VastaaPoista
 6. Haltiakummi:
  Kuva oli kyllä sellainen, että ei oikein julkaisukriteerit täyttyneet, mutta päätin paiskata sen pienestä itseinhosta huolimatta interneettiin :) Oisit voinut tokaista, että olen luonnossa niin paljon kauniimpi :D

  VastaaPoista
 7. Meillä on lapset koko heinäkuun lomalla ihan sen takia että varahoito on aina jossain hornan tuutissa ja meillä ei ole autoa. Alueella, jossa asumme on kolme päiväkotia noin puolen kilometrin säteellä meiltä, mutta ainakin viime kesänä kaikki kolme olivat kiinni heinäkuun ja varahoito oli kauempana. Tänä kesänä yhteistä lomaa on noin kaksi viikkoa ja sen lisäksi kumpikin vanhempi on noin 1,5 viikkoa lasten kanssa lomalla. Ihan jees näin.

  Onko teillä muuten koululainen päivisin yksin kesällä silloin kun ette ole lomalla? Kiinnostaa kun meillä esikoinen menee vuoden kuluttua ekalle ja sitten pitää kesiä miettiä eri tavalla.

  t. Teija

  VastaaPoista
 8. Teija:
  Meillä on kolme isoa päiväkotia alueellamme ja suhteellisen lähellä. Joku niistä päivystää aina lomat. Eihän se yleensä ole samalla lailla vieressä kuin meidän oma, mutta ihan järkevän matkan päässä.

  Meidän koululainen ei halua olla päiviä yksin kotona eikä vielä hänen tarvitsekaan. Pari-kolme tuntia esikoinen pärjää yksikseen kotona. Poika on ollut päiväleirillä ja mummolassa. Nyt olemme olleet viikon miehen kanssa vuorotellen etätöissä kotona ja esikoinen kotona. Hän puuhailee omiaan, leikkii kavereiden kanssa ja sitten notkuu tässä kotona. Ensi viikolla poika varmaan päivävierailee toisilla isovanhemmilla ja kovasti odotan, että babysitterimme tulisi Suomeen ja ottaisi kaikki pojat hoitoonsa.

  Täytynee vielä yrittää saada elokuulle päiväleiriviikko. Tuo 10 viikon loman järjestäminen ei ole meille mitenkään helposti järjestettävä juttu :(

  VastaaPoista
 9. Aika ihana kommentti veikalle :) ja voi mielensäpahoittajaa :) Kiva kesäinen asu, ja ihana laukku kruunaa kaiken!

  VastaaPoista
 10. Hieno Alexa, onko se uusi?
  -Noora

  VastaaPoista
 11. Nonna: Kiitti :)


  -Noora:
  Kiitti, reilu puoli vuotta vanha ostos.

  VastaaPoista
 12. Ihanaa huolenpitoa pikkuveikasta (ja ehkä itsestäkin)! Kiva, että varahoito onnistui.

  Meillä pari edellistä kesää varapk oli bussimatkan päässä väärässä suunnassa, ja koska toinen meistä kulkee aina (harvoin kulkevilla) julkisilla, pidimme lomat heinäkuun aikaan, viime kesänä jaksotetusti koulun alun takia.

  Tänä kesänä oma pk oli keräilypk, mutta minulla pitkä "loma", joten lastenhoidon ongelmia ei tällä kertaa ole. Saa nähdä, mitä ensi kesänä.

  Muuten, jännä tapaus tuo Noppa! Hyvä asu ja etenkin laukku!

  VastaaPoista
 13. Leonida:
  Kahtena viime päivänä pojat ovat tutustuneet toisiin lapsiin (vaikka ovatkin aikalailla siten, että yksi päiväkoti on yhdessä tilassa ja toinen toisessa) ja saaneet uuden kaverin. Tänään oli ihan tyhmää, kun isi haki 16:30, joka on näin kesäisin yleensä tuskaisen myöhään pojille.

  Mies kävi ostamassa Nopalle matkaterraarion, jotta tarvittaessa voimme ottaa mielensäpahoittajan mukaamme :) Noppa on ollut tosi vilkkaalla tuulella viimeiset päivät.

  VastaaPoista