18. kesäkuuta 2013

Hello London!

Minähän en ole varsinaisesti Lontoo-fani ja siksi siellä tulee pysähdyttyä/käytyä harvakseltaan. Taidan vaihtaa strategiaa ja alkaa pysähtyä siellä aina kun on mahdollista - oli varsin onnistunut Lontoon pikareissu.

Päiväni alkoi ajelulla London Eyessa.


Kyytiin vaanUpeat näkymät House of Parliamentille


ja Thamesille.


St. Paul's Cathedralkin näkyi.


Päiväni jatkui kävelylenkillä Parlamentilta Westminster Abbeyn kautta Trafalgarille.

Sitten British Museumille. En ymmärrä, että kuinka on päässyt käymään niin, että kävin siellä ensimmäistä kertaa. Paikka on aivan uskomaton. Toivon, että voisin viedä joku päivä pojat sinne. He varmasti pitäisivät Egypti-osastosta muumioineen.

Poikien kasvamista odotellessa kuvasin heille melkein kaikki muumiot :) Vakaassa harkinnassa on "Suuri muumio postaus". Kiinnostaisiko ketään?


Päivän lopuksi kävin katsomassa musikaalin We will rock you. Ajattelin, että pitkän päivän jälkeen pitää olla menoa ja meininkiä, että pysyn musikaalin ajan hereillä (tässä kohtaa tulee aina mieleen elämäni ensimmäinen Broadway-musikaali Cats 80-luvun lopulla, jossa nukahdin). We will rock you piti minut hereillä kokoajan - se oli hyvä! Lippujen ostaminenkin on nykyään niin helppoa eikä hinnatkaan ole sen kovemmat kuin musikaaleihin koti-Suomessa.


Päivä meni täysin nähtävyys- ja kulttuurilinjalla  ja ruokailukin hoitui kolmioleivillä, smoothiella ja espressoilla lennossa. Huippu päivä!

Loppureissu menikin tiiviisti töidenteossa.

10 kommenttia:

 1. Itse olen Lontoo-fani, ollut aina, mutta London Eye on jäänyt kokematta. Lontoo on kiva kohde lastenkin kanssa, mutta repäisin juovan meidän symbioosiin ja ostin ensi kuun lopulle lennot Lontooseen vain minulle. 5 päivää omaa aikaa, jee :)

  VastaaPoista
 2. Vuosi sitten ensimmäistä kertaa vierailin Lontoossa ja täysin samoissa paikoissa liikuin, jopa sama musikaali käytiin katsomassa. Minä ihastuin kaupunkiin ensikäynnillä ja unelmoin jo uudesta matkasta!

  VastaaPoista
 3. No hello indeed!

  Minulla Lontoon työreissu edessä elokuussa ja silloin hitunen omaakin aikaa. Edellisestä Lontoon vierailusta on jo monta vuotta enkä silloinkaan tuohon ajeluun mennyt. Ehkäpä nyt!

  VastaaPoista
 4. Voi, Lontoon on yksi suosikeistani! Ihania kuvia!! Viimeksi kävimme katsomassa juuri We will rock you:n, se oli ihan mahtava! London Eye on vielä kokematta.

  VastaaPoista
 5. Roosa:
  Lontoo toimii varmaan lastenkin kanssa. Omani ovat niin nopeita katoamaan ja hölmöilemään, että saavat kasvaa vielä. Tai sitten pääsevät yksi kerrallaan.


  AnniK:
  Mä en tiedä, miksi en ols oikein syttynyt Lontoolle. Ehka arvostan liikaa lomassa aurinkoa ja merta :-) Mutta nyt tiivistän toivottavasti vierailutahtia

  VastaaPoista
 6. -Jassu-
  Vältä elokuussa jono ja ota shampanjakierros. Mun teki mieli, mutta ajattelin, että yksi lasi saa mut väsähtäneeksi. Ei ois pitänyt ajatella :-)


  Nonna:
  Kiitos:-) Jos menet London Eyen kannattaa katsoa lipun hintaan kuuluna 4d pätkä

  VastaaPoista
 7. Voih...mä rakastan Lontoota, kun näitä kuvia katselin, olisin voinut heti hypätä koneeseen ja lähteä.

  VastaaPoista
 8. maiju:
  Ymmärrän tunteen, että voisi hypätä koneeseen saman tien. Minulla samanlaisia tykytyksiä saa aikaiseksi Etelä-Eurooppalaiset pikkukaupunkit :) Tosin kyllä nyt jäi sellainen fiilis, että voisin mennä Lontooseen parin vuoden sisään vähän pidemmällekin reissulle.

  VastaaPoista
 9. Upeita Lontoon kuvia. Minulla on Lontoon matka edessä syksyllä, en jaksaisi enää odottaa.
  -Noora

  VastaaPoista
 10. Noora:
  Kiitos :) Mukavaa Lontoon matkaa jo ennakkoon. Eiköhän se syksy sieltä koita toivottua nopeammin - kesä kun yleensä suhahta hetkessä ohitse :(

  VastaaPoista