12. joulukuuta 2012

Joulusukka 11.12.2012

Eilen joulusukasta tuli tehtäväksi askarrella omatekoinen koriste joulukuuseen. Joulutonttu oli etukäteen suunnittelut kolme eri tyyppistä koristetta, joista esikoinen voisi valita mieleisensä ja minä kävisin ostamassa valinnan mukaiset tarvikkeet.

Poika innostui kovasti tehtävästä ja halusi ehdottomasti tehdä kaikki koristeet. Tarvikkeita löytyi kaupasta vain kahteen malliin.

Ensimmäinen malli oli helppo ja kiva tehdä. Keskimmäinen tuhersi itkua vieressä, koska hänkin halusi tehdä joulukoristeen. Niinpä koristeita syntyi kerralla kaksi, olimme reiluja :) Pojat haluaisivat tehdä näitä lisää. Meillä oli niin hiljaista näitä tehdessä - helmien pujottelu on zeniläistä hommaa.


Malli on varsin simppeli. Koristeessa on 20 vahahelmeä pujotettuna rautalankaan. Lopputulos on väännetty sydämen muotoiseksi. Rautalangat päät on kätketty punaisen nauhan ja rusetin alle. Rautalangan päättelyssä ja rusetissa pojat tarvisivat apua.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli käyttää pieniä punaisia puuhelmia, mutta joku oli rohmunnut kaupan tyhjäksi. Niinpä tuli "fiinimpiä" vahahelmiä.

Puolet luukuista on avattu. Ainoastaan jouluisen elokuvan tai kirjan lukeminen on aiheuttanut rähinää. Tämän askartelun osalta oli ensimmäinen luukkukateusepisodi.

6 kommenttia:

 1. Mahtava tehtäväkalenteri! Taidan ensi vuonna pölliä idean :)

  VastaaPoista
 2. Elma Ilona:
  Kiitos.

  Ensi jouluna, kun alat ajamaan sisään tehtäväkalenteria, niin parin joulun päästä näppärät tytöt tekevät ison osan jouluvalmisteluista ja poika auttaa minkä osaa ;)

  Meillä ainakin piparit ja tortut valmistuvat (tosin valmistaikinasta) aika vähäisellä aikuisen vaivalla.

  VastaaPoista
 3. Positiivisesti ajatellen (vaikka tehtäväkalenteri olikin vain yhden valinta), miten ihania poikia teillä onkaan, kun haluavat tehdä kaikenlaista! Etteivät jouluvalmistelut ja näpertelyt ole "tyhmää ja tyttöjen hommia." Ja ennen kaikkea onnittelut kasvatustuloksesta, sieltä tulee tulevaisuuden joulunvalmistelutaitoisia unelmavävyjä. ;) -Kaisla

  VastaaPoista
 4. Tihihihiii, pikkasen koen noiden viimeisten lauseiden olevan toivomaani informaatio osuutta :O Silti, kuulostaa mahtavalta! Ja melkeinpä kauhistuin luettuani Kaislan kommentin - minä kun olen tämmöinen lapseton epätodellisuudessa eläjä, niin voisiko tuon ikäiset pojat oikeasti ajatella niin, että ihan tyhmiä tyttöjen juttuja nuo jouluaskareet? :o Veljen mukulat, tyttö 7v ja poika 10v tulevat meinaan viikonloppuna tädille yökylään, ja molemmat ovat ihan itse erikseen vielä soittaneet, että askarrellaanhan me sitten joulujuttuja, ja paljon. Ettei vaan oltais aivopesty tuota veljenipoikaakin....

  VastaaPoista
 5. Minustakin tehtäväkalenterisi on huippu. Kunhan oma lapseni kasvaa niin meille tulee myös tehtäväkalenteri.

  VastaaPoista
 6. Kaisla:
  Minusta on kiva, että pojat ovat innostuneita kädentaidoista. Pitäisi tsekata, että vieläkö se Junior Master Chef olisi netissä katsottavana ja toivoa, että esikoisen kokkausinto nousisi uudelle tasolle.

  Toivottavasti tulisi unelmavävyjä ainakin jouluvalmisteluihin :) Pahoin pelkään, että siivoustaidot pojilla jäävät alikehittyneiksi (kuten vanhemmillaan) :(


  Haltiakummi:
  Tämä on toistaiseksi mennyt paljon paremmin kuin maalailemasi uhkakuvat. Toisaalta onhan tässä vielä monta luukkua riidan aiheeksi. Huomisesta tulee yhden pojan riita. Esikoinen on ollut tänään niin hankala ja räyhäävä poika, että ajattelin laittaa sukkaan vain jonkun käytöstä toruvan runon pätkän tai tehtäväksi olla kiltti äidille. Vai pistäisiköhän risun? Olisi mokona ansainnut risun...

  Valitettavasti olen kuullut sellaista, että osa pojista ei ole juuri kiinnostunut askartelusta, piirtämisestä, ruuanlaitosta tai edes puutöistä. Se on minusta harmi. Veikkaa, että veljepoikasi on saanut "askartelu/joulukylvetyksen" ellei peräti aivopesun :)


  Anonyymi:
  Kiitos. Toivotan jo etukäteen mukavia tulevia jouluja puuhakalenterin parissa :)

  VastaaPoista