11. joulukuuta 2012

Joululahja Hänelle

*** Hra Kepponen - älä lue tätä postausta***

Kuten viime vuonna jo tilitin, olen huono hankkimaan lahjoja. Syksyn mittaan olen miettinyt, että jättäisin lahjojen hankkimisen tänä vuonna väliin suurimmaksi osaksi. Aikuisille on niin vaikea keksiä sopivia lahjoja! Olen miettinyt, että lahjojen sijasta järjestäisin aikuisille helmiherkuttelut kotonani tai ravintolassa.

Kun jouluaatto lähenee, niin päädyn kuitenkin perinteisiin tavaralahjoihin (ja pieneen paniikkiin).

Vaikein lahjottava on mieheni. Olen haastatellut työkavereitani kerätäkseni lahjaideoita. Alla suosikkini

1. Lämpimät lasketteluhanskat
Tai miksei hiihtohanskat tai kunnon nahkahanskat.
Kuvissa Hestra lasketteluhanskat sekä talvihanskat (ainakin Partioaitta myy). Kuvat lainattu Partioaitalta.

2. Laadukas kaulahuivi

Laadukas kaulahuivi talveen pehmestä ja kevyestä materiaalista - kahsmiria tai silkki-villasekoitetta.

Kuvan tyyriit kashmir-huivit myy Peter Hahnin verkkokauppa.3. Sarjakuvaa 

Sarjakuvaa on saatavilla muutakin kuin Aku Ankkaa ja Tinttiä (vaikka hyviä nekin ovat). Sarjakuvaa tulee harvoin ostettua, vaikka molemmat miehen kanssa pidämme monista sarjakuvista. Hyvä puoli on, että ei tarvitse lukea kerralla loppuun :)


4. Laadukkaat kuulokkeet

Olen jo vähän oikeastaan päättänyt, että hankin miehelle erityisen hyvin lentomatkustamiseen sopivat vastamelukuulokkeet (voisin sitten välillä itsekin lainata niitä reissuun :) ). Hankinnan ongelmana on se, että minkä tuotteen valitsisin. Vastamelukuulokkeiden hintahaitari on aikamoinen: 40-370€. En todellakaan ole hifisti ja en ymmärrä juuri mitään kuulokkeiden teknisistä kuvauksista. Tämä idea voi siis kaatua valinnan vaikeuteen.


Harkinnassa on Sonyn MDR-NC100D tai Sennheiser PXC 250. Tai jos pankkitilin saldo näyttää heikolta, niin Creative HN-900.

Jos jollakulla tietäväisemmällä on hyviä kuulokevinkkejä, niin vastaanotan niitä kiitollisena. Valitettavasti parhaimmat ja kalleimmat Boset jäävät kauppaan :(


Mitä sinun puolisosi saa joululahjaksi?

9 kommenttia:

 1. Just meinasin sanoa, että Boset... :/ Kokeilin niitä ystävän luona ja taustahälyn (mies plus mellakoivat lapset) häviäminen oli ilmiömäistä! :D Kannattaa siis uhrata hiukan isompi kolikko aiheeseen, mutta josko ostaisit ne kuitenkin itsellesi, etkä Hänelle?

  Mä ajattelin siis myös kuulokkeita ja yhtä neulepaitaa, jos vain oikea väri löytyy. Ai niin, ja Mauri Kunnaksen Piitles-kirja löytää tiensä pukinkonttiin myös (fani).

  VastaaPoista
 2. Mirka: Ai hitsit. Että ne Boset olisi siis oikeasti superhyvät. On ne kyllä tyyriit, mutta pitänee vielä sitten harkita niitä... pahus vieköön Bose ;)

  VastaaPoista
 3. Se Bosen "valkoinen kohina" oli aika makeeta "kuunneltavaa". Eli ei oikeestaan kuulu mitään, mutta se "ääni" peittää liki kaiken taustalla olevan melun ja hassusti "avartaa pään". Oikeesti ihan mahdoton selittää, jollei ole kuunnellut itse. Mä kyllä vaikutuin.

  Sori, että jaan kokemuksen. Tietää sulle rahan menoa!

  VastaaPoista
 4. Hyviä ideoita! Mieheni on toivonut yhtä cd-levyä lahjaksi joten sen hankin. Olen tosi huono antamaan lahjoja ja mieheni onkin ainoa aikuinen, jolle lahjan hankin.
  En itsekään halua mitään, varsinkaan yllätyksiä! Hankin uuden kameran ja siinä on minulle lahjaa kylliksi.
  Nuo kuulokkeet ovat varmasti hyvä lahja!

  VastaaPoista
 5. Mä sorruin tilaamaan miehelle pienoismalleja...tietää yksinäisiä iltoja ja remontin venymistä, mutta onhan Joulu vain kerran vuodessa;) Lisäksi harkitsen vielä lippuja BonJovin keikalle Tampereelle(nyt mun miehen maine meni kokonaan...:)ja Jarkko Aholan joululevyä!
  Kuulokkeet hankittiin jo isänpäivälahjaksi:)

  VastaaPoista
 6. Voi Mirka Mirka Mirka!

  Älä enää kehu niitä Boseja. Sillä hinnalla pitäisi varmaan ensin käydä jossain koestamassa järkevän hintaiset kuulokkeet ja sitten perään Boset. Sitten jos vain Boset kelpaavat, niin voi olla että joudun skaalaamaan miehen lahjan sarjakuvaksi ja lihottelemaan hetken säästöpossua ennen Boseja.


  zirk:
  Meillä on kahdella lapsella synttärit marraskuussa, ja niiden jälkeen minulla ainakin on erittäin paha tavaraähky. Jos jouluksi yrittää siivota niin silloin tulee tavaraähky omista roinistakin. Aineettomat lahjat olisivat kyllä minulle parhaiten sopivat. Mä olen mielelläni lahjatonkin :)

  Niinu:
  Helpottaa lahjan hankkimista, jos osaa ostaa puolison harrastukseen liittyviä juttuja. Puolisoni harrastaa perhe taekwondoa, jossa ei välineitä tarvitse. Hänen kirjamakunsa on täysin erilainen kuin omani ja lähinnä saatavilla vain Amazonin kautta.

  Meillä appiukko tekee pienoismalleja ja saa niitä joskus lahjaksi. Pitäisköhän ostaa hänelle pienoismalli. Varmaan appi arvostaisi enemmän vastamelukuulokkeita, koska ollaan menossa jouluksi heille :D

  VastaaPoista
 7. Jos mulla ois puoliso, niin hän saisi lahjaksi mut. Mutta kun ei ole, niin joudun tuskailemaan muiden miesten lahjojen kanssa... Heimopäällikölle ostin uuden lintulaudan, ja aijon vielä maalata sen kantakodin väreihin - josko se 20vuotta suunniteltu koko talon remonttikin saisi sitten pontta siitä uudesta lintulaudasta. Lisäksi hankin tuolle ikuiselle autoilijalle äänikirjan, menkööt fidduilun piikkiin, mutta mielensäpahoittaja ja ruskeakastike sopinee tuolle ikuisesti menneessä haikailevalle.

  Veikka onkin sitten hankalampi lahjottava. Äiti osti kultamuiskulleen tuon Mirkan mainitseman Kunnaksen uusimman, vieläpä omistuskirjotuksella varustettuna. Käly ehdotti että josko sille veljelles uuden kaulahuivin katsoisit, kun aina saa kärsiä ja hävetä, ja että löylykauhakin on rikki, ja sekö tuota veljeäs joka saunareissu harmittaa. Joten luultavasti kauhalla ja kauluhuivilla meen, vaikka veikallekin kyllä sopisi paremmin kuin hyvin tommoset kuulokkeet - mutta se on semmonen hifistelijä, että ei niitä saa ostaa sille kukaan muu kun hän ihan itse.

  VastaaPoista
 8. Haltiakummi:
  Heimopäällikön lahjat kuulostavat juuri sopivilta! Ja kyllä löylynheittokin ehjällä kauhalla paremmin sujuu :)

  VastaaPoista
 9. Mirka:
  Miten niin muhun uppoaa sosiaalisen verkoston suositukset. Mun ei pitänyt ostaa Boseja ja just pistin Boset tilaukseen. Olen vähän typertynyt hiirikäden toiminnasta, mutta ne olivat tarjouksessa :D

  VastaaPoista