4. elokuuta 2012

Häissä

Meillä oli eilen ilo ja kunnia osallistua häihin. Mieheni serkku ja hänen sulhasensa vihittiin Vanajan keskiaikaisessa kirkossa. En ollut aikaisemmin käynyt Vanajan kirkossa, se on kooltaan kivikirkoksi pieni, mikä luo ihastuttavan intiimin ilmapiirin. Hääjuhlaa vietettiin Vanajanlinnassa herkutellen ja hienoista puitteista nauttien. Vesisade yllätti vasta kotimatkalla. Morsian oli niin kaunis, upea puku istui kuin hanskikas. Sulhanen oli komea shaketissaan.


Upeassa hääpuvussa oli pieni laahus. 
Puku oli helmin koristeltu. 

Morsian oli yhdistänyt tyylikkäästi näyttävään pukuun yksinkertaisen rennon kiharanutturan, jota koristi morsiuskimpun kukat.  Koruja morsiammella oli ainoastaan korvakorut. Morsiuskimpussa oli voimakasta pinkkiä ja valkoista, sekä murattia. Pöytäkoristeet oli tehty samoista kukista.

Ihanat pöytäkoristeet

Minulle juhlapukeutuminen ei ole helppoa. Vartalomallilleni käynee parhaiten joku vatsanseudun peittävä vaate, muotisuunnitelijoiden mielestä sellaiseksi kelpaa säkki. Harmi vaan, että samat säkkidesignerit ovat päättäneet että säkkimekko ei saa olla minkään värinen eikä siinä voi olla mitään leikkauksia eikä materiaalikaan saa olla kevyttä ja laskeutuvaa. Kauppaan jäi kalliit säkit.

Itse olin eiliseen juhla-asuuni tyytyväinen.


Mekkona oli oranssinpunainen Nextin kevyt kesämekko. Kuvasta ei näy, että helmassa oli volyymia mukavasti. Koska mekko oli hihaton päätin hankkia sille kaveriksi boleron. Kaulassa minulla oli yksinkertainen Iberon kaulakoru. Mustat juhlakorkkarit jätin kotiin ja jalkaan valikoitui kiilakorkoavokkaat. Tämä siitä syystä, että tiesin minua odottavan juoksentelun pitkin Vanajanlinnaa ja puistoa. Laukkuna oli yksinkertainen satiiniclutch. Autossa vielä tsemppasin niin paljon, että lakkasin kynteni mekon sävyiseksi.


Mitä maksoi juhlaeleganssi?
-Mekko löytyi uutena Huuto.netistä karvan alle 20€
-Boleroa etsin pitkään, sellainen löytyi lopulta Haloselta 32€
-Kaulakoru 12€
-Kynsilakka ruokakaupasta
-oranssiin taittavaa huulipunaa lainasin anopilta
-muut tykötarpeet vaatekaapistani

Mekko oli kaula-aukosta ja hihansuista iso. Tarkoituksenani oli pienentää se, mutta olisin joutunut ratkomaan vuoritkin auki joten päädyin ompelemaan mekon päälleni. Ompelin toisen kaula-aukon leikkauspuolen suoraan rintaliiveihini muutamalla pistolla ja toisen puolen mekosta mekon alempaan kiinni. Kainalon seudun väljyys peittyi boleron alle. Aikaa meni noin 15 minuuttia. Ompelusta ei jäänyt kankaaseen pysyviä jälkiä. Olisi varmaan pitänyt ommella tuo satiinanauhakin vyötärölle, koska se luisti ihmeellisiin asentoihin.

Perhepotretti
Vaikka 2/5 perhepotrettiin kuuluvista oli poissa, oli silti mahdoton saada onnistunutta kuvaa :(


Kuten kuvasta näkyy, mukana juhlissa oli vain keskimmäinen. Emme olisi missään tapauksessa jaksaneet ja halunneet paimentaa kaikkia kolmea juhlissa. Iäkkäät vanhempani hoitivat poikia ja he eivät taas jaksa hoitaa kaikki. Joten tällä hetkellä raskain hoidettava pääsi bileisiin ;)

Keskimmäistä jännitti häät paljon. Ihan hyvin hän jaksoi kuitenkin koko juhlan. Välillä kävimme tutkimassa linnaan ja juoksemassa ulkona puistossa. Heikkoina vanhempina olimme heti luvanneet hyvän käytöksen palkkiot. Keskimmäisellä ei ollut varsinaista juhla-asua (meillä on yksi poikien puku hänen koossaan, mutta sitä ei löytynyt), juhla-asuna oli ruudullinen kauluspaita ja housut.



Lahjaksi veimme tekemäni kortin, jonka sisäpuolelle askartelin taskun rahalahjaa varten.


Paluu arkeen odottaa Easy Diet pussipuuron muodossa :(

10 kommenttia:

  1. Teille sattui sitten hyvä keli! Nautittiin yli +25-asteen helteestä täälläpäin;)
    Upean kortin olit tehnyt; toivottavasti saitte yhtä hienoa kakkua juhlissakin - Vanajanlinnassa on kuulemma hyvät sapuskat? Eikös se arki odota vasta maanantaina...:)

    VastaaPoista
  2. Kaunis juhlapuku, se sopii sinulle hyvin. Olen ollut häissä Vanajanlinnassa ja minusta se on ihana hääpaikka.

    VastaaPoista
  3. Niinu: Kiitos. Oli tosiaan lämmin päivä ja ilta, jotka enteilivät kunnon sadetta ja ukkosta. Vanajanlinnassa oli hyvä ruoka, buffet oli koostettu maukkaasti ja tyylikkäästi teeman ympärille. Paluu arkeen oli ehkä enemmän, että paluu ruoka-arkeen. Elän edelleen 2 Easy Diet valmisteella ja yhdellä aterialla. Eilisten herkkujen takia joudun toteamaan, että heippa ketoosi.

    Anonyymi: Kiitos! Nämä olivat minulle toiset häät Vanajanlinnassa (vaikka en ole paikkakuntalainen). Ensimmäiset olivat talvihäät ja Vanajanlinna sopi hyvin myös talviseksi juhlapaikaksi.

    VastaaPoista
  4. Häät ovat niin ihania tapahtumia...tosin muistan, että lasten ollessa pieniä niistä ei jäänyt hirveästi muuta mieleen kuin lasten paimennus... lasteni isä kun monesti oli kutsuttu juhliin kuvaamaan, minä siis vietin juhlia eteisessä, ulkona...Mukavaa, että saitte juhlia pienempänä porukkana, keskimmäinenkin varmasti nautti poikkeuksellisesta tilanteesta :)
    Ihanassa miljöössä saitte juhlia viettää, sääkin näytti suosivan. Ja kauniin asun olit löytänyt, tiedän, että juhla-asun etsiminen on tuskastuttavaaaa...

    VastaaPoista
  5. Hieno mekko sulla! Just hyvän värinen. :)

    VastaaPoista
  6. Onnistunut asuvalinta ja kauniit hiukset! Luotettavalta taholta kuulin että Rva Kepponen näytti häissä oikein hoikkavartiselta ja simpsakalta.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanan mekon löysit! Kaunis ylläsi! Haistakoot säkkimaakarit pitkät. ;) Ihana myöskin tuo teidän keskimmäinen poikanen, pilke silmissä poseeraa.

    VastaaPoista
  8. Eloise:
    Kyllähän se lasten kanssa juhlissa olo tuppaa olemaan juuri sellaista kuin kuvailit. Juhlat sujuu eteisessä, vessassa, ulkona. Keskimmäinen nautti kyllä siitä, että sai olla yksin molempien vanhempien kanssa ja paistatella huomiossa. Hän oli lisäksi niin jännittynyt, että jos veljet olisivat olleet mukana, jännitys olisi purettu tappelemalla.

    Juhlavaatteiden hankkiminen on kyllä työläs homma. Yritän pienentyä ainakin yhden vaatekoon, joten en ollut myös haluakas maksamaan siitä tolkuttomasti. Ehdin nimittäin säkkisovittelureissulla jo miettiä vakavasti, että teetän puvun ompelijalla. Ehkäpä sitten se seuraava juhlapuku tulee ompelijalta, jos tämän kesäinen jää suureksi (toivottavasti ei jää pieneksi).

    Anonyymi:
    Kiitos. Värivalinta oli itselleni yllättävä, minulla ei ole ikinä ollut mitään oranssiin taittavaa. Yllättävän hyvä väri peruskalvakalle suomalaiselle :)

    Linnea:
    Kiitos. Ja kiitos myös tietolähteelle hyvän informaation välittämisestä :D Harmi ettei nähty siellä.

    zirk:
    Kiitos. Keskimmäinen oli täpinöissään juhlista. Minua hymyilyttää edelleen se, että keskimmäinen seurasi tarkkaan hääparin liikkumista juhlasalissa ja raportoi aina "puolisot menivät hakemaan ruokaa" ja välillä puolisot olivat hukassa. Ihan hirveästi jännitti, kun otin valokuvia keskimmäisestä morsiamen kanssa. Niin paljon, että isin piti mennä kuvaan myös.

    VastaaPoista
  9. Ihanan pirtsakka on mekkosi väritys, tykkään!! Häät ne ovat aina niin liikuttavia...ei vaan voi mitään. Ja morsiamet aina niin kauniita ja sulhot komeita. Siitäköhän se tulee, että ovat niin onnellisia??
    Tulehan kylään, koetellaan hoksottimiasi... ;D

    VastaaPoista
  10. Kiitos Pohdiskelija :)
    Häät ovat tunteikkaita juhlia. Vaikka niiden merkitys on jatkuvasti vähentynyt, minusta ne silti ovat yhdet elämän suurimmista juhlista. En äkkiseltään keksi mitään suurempaa juhlaa, noh ehkä jollekin valmistuminen haaveammattiin voi olla vielä suurempi juhla.

    Uskoin löytäneeni kylään ja jopa tunnistaneeni sinut :)

    VastaaPoista