30. maaliskuuta 2012

Kuka varasti maaliskuuni?

Aivan käsittämätöntä, että maaliskuu on kohta loppu. Koko kuukausi on kiitänyt ohitse. Joka viikon kohdalla olen joutunut toteamaan, että on mahdollista olla vielä väsyneempi sekä kiireisempi. Lapsetkin ovat väsyneitä ja ovat viimeisen kahden viikon sisään kiukutelleet päiväkotiin menosta, mikä on meillä erittäin harvinaista. Pitäisi ehdottomasti pystyä pitämään talvilomaa. Aivan samaa mietin viime talvenkin päätteeksi ja silloin päätin, että ensi talvena on pakko pitää talviloma. Noh, ensi talvena pidän aivan varmasti!

Sääennusteet takatalvesta tympivät, mä olen niin kyllästynyt kuraan. Inhoan kuraa! Joka päivä mua odottaa lapset, joiden vaatteet ovat muuttuneet hiekasta ja kurasta ruskeiksi. Riittää jo. Haluan direktiivin, joka kieltää kuraiset päiväkotien pihat. Olisi siinä takatalvessa hyvätkin puolet: välikausivaatteet ovat *jossain hyvässä tallessa* ja autossa on vielä nastat alla. Sinänsä talvikamppeiden aikalisa vaikka pääsiäisloman ylitse on ihan tervetullut :)

Stressi näkyy atooppisessa ihossani. Aikaisemmin käyttämäni meikkivoiteet (Dior, Joe Blasco) alkoivat kutittamaan ihoani sietämättömästi. Dior toisen purkin kohdalla ja Blasco 10 vuoden jälkeen. Jouduin ostamaan uudet heti (siis minä meikkaan edelleenkin töihin: meikkivoide, ripsiväri, rajauskynä ja joskus jopa huulipuna). Kokeilussa on bareMinerals sekä Lancome. bareMinerals jää odottamaan ihon parempaa kuntoa noiden vanhojen tuotteiden kanssa ja Lancome jää nyt käyttöön. Iho-ongelmani ei ollutkaan pelkästään yksityisasia: minua oli kuunneltu ja seurattu erittäin tarkkaan.

"Tämä on hyvä. Ei kutita." Kuvitteellisesti testissä Lancome

"Tätä laitetaan pensselillä" bareMinerals vuorossa

"Tämä kutittaa" lienee arvio siveltimestä

Aivan superia, että ensi viikolla on jo pääsiäinen ja vapaata. Sitä ennen vielä ainakin virvotaan :)

12 kommenttia:

  1. Mä koukutuin noin puolitoista vuotta sitten Bare Escentuals mineraalimeikkeihin, jotka on siis puuterimaisia, mutta ei ainakaan mulla kuivata liikaa. Vuosia olin käyttänyt voidemaista meikkivoidetta, jonka luulin olevan ainoa mahdollinen vaihtoehto. Sopivan naamarasvan löysin vuosien kokeilun jälkeen Madaran sarjasta (joku ekohörhömeikki ;)

    Mäkin huomaan lapsista, että meidän perheen vaakalento alkaa vaikuttaa. Aiemmin ei ole oireita ollut, mutta nyt vakkarikeskustelunaihe on se kumpi vanhemmista on minäkin päivänä pois. Eivät sinänsä kritisoi, mutta huomaa, etteivät enää muista miltä tuntuu, kun ollaan molemmat samaan aikaan paikalla. No, nyt hiukan liioittelin. Ehkä tämä on enemmän oma kriisini.

    Ja kurakriisikin on päällä, joten hyvä Rouva Kepponen, ette ole tunteinenne yksin!

    VastaaPoista
  2. Mulle ei ainakaan nyt juuri sovi tuollainen puuterimainenkaan. Voi olla, että muutaman viikon päästä sekin ok. Täytynee joskus kokeilla tuota mainitsemaasi merkkiä.

    Meilläkin väsykriisiä pahentaa se, että kaikki ovat väsyksissä eikä vanhemmilla meinaa huumorintaju riittää aamulla kitiseviin ja kiukkuileviin lapsiin. Jos mä nyt oisin valloittavan hyvällä ja leikkisällä tuulella (tai edes jaksaisin teeskennellä olevani) niin lapsetkin taaplaisivat arkea kevyemmin. ja jos iltaisin ei menisi tuntia kuivaten talvikumppareita ja kurupukuja pyyhkien :(

    Mutta mulla on ensi viikolla vain 3 työpäivää ja lomalla vietän pari päivää valmiiden ruokien äärellä, että kyllä tämä tästä taas iloksi muuttunee :)

    VastaaPoista
  3. MIetin ihan samaa tänään, kuka mahtoi varastaa tämän maaliskuun? Ja miten pääsiäinen voi olla jo ensi viikolla (täjusin tänään, ettei meillä ole mitään ruohoja kasvamassa, eikä valmistauduttu virpomiseen mitenkään..tietääpähän mitä huomenna tekee:)

    VastaaPoista
  4. Autoillessa ihmettelin parkkipaikalla olevaa kuhinaa. Siinä oli iso pajupuska parkkiksen reunalla ja ahkera harvennus käynnissä :)

    Meillä ihan samanlaiset ohjelmat huomenna. Paitsi, että unohdin ostaa rairuohon siemet. Multaa ei ole perinteisesti ollut minään vuotena vaan ruoho on kasvatettu suoraan talouspaperille.

    VastaaPoista
  5. Ihana pikku ihminen sutimishommissa :)

    VastaaPoista
  6. Suloinen kuva sutijasta <3
    Höh, mun mielestä tämä maaliskuu taas on kestänyt ainakin Tuplasti sen, mitä yleensä...

    VastaaPoista
  7. Hih, ammattimaiset otteet teidän kosmetiikkatestaajalla! :-)
    Maaliskuu meni kyllä aika vauhdilla ohi. Meillä sen sijaan ei vielä ole päästy siihen kuravaiheeseen, päiväkodin takapiha on ollut vieläkin täynnä (märkää) lunta!

    Toivottavasti sun iho-ongelmat helpottaa pian! Itselläkin paukahti iho ihan kuivaksi reissun jälkeen, huulistakin kuoriutui iho oikein palasina ja nenän limakalvot rikki koko ajan. Riittäisi jo!

    VastaaPoista
  8. Hahaa, odotapas kun koulu alkaa ;)! Silloin kukaan kiva täti ei pakota niitä kuriksia päälle, vaan niissä lätäköissä ja kurakinoksissa rämmitään kaulaa myöten ihan vk- tai talvikamppeissa, ja niiden putsaaminen (ja haju) onkin sitten jo ihan eri tarina. Eli suosittelen nauttimaan vielä kun voit, toivoo ekaluokkalaisen äiti ;).

    - Anni A.

    VastaaPoista
  9. Oi sinulla on niin ihana meikkisienen testaaja:))))
    Unohdetaan ne kurahousut ja saappaat!
    Oikein mukavaa ja leppoisaa tulevaa pääsiäisen aikaa:)))

    VastaaPoista
  10. Kiitos Hanna ja Hymyilevä tyttönen.

    Jassu: Mä kyllä vaihtaisin kuravellin lumeen. Ihan mieluiten ottaisin kuivan kelin ja lehtikin voisi pukata puihin ensi viikolla.

    Anni A: Meillä koululainen on pysynyt aika hyvin kuivana ja puhtaana. Kerran oli käynyt "suoretkellä" ja pari päivää kuivateltiin haisevia Goreja. Yöks. Mä toivon, että jatkaisi kuivalla linjalla :) Keskimmäinen on ihan toivoton kurakroolari. Perjantaina ei ollut pojassa kuin pienet täplät poskipäissä puhtaina -kaikki muu kurassa.

    Hilkka: Kiitos ja mukavaa tulevaa pääsiäistä sinnullekin.

    VastaaPoista
  11. Meillä tyttö ahkeroi tuossa vieressä vielä virpomisvitsojaan joiden valmistumiseen minä en vaikuttanut millään tavalla(en ostanut höyheniä, en rairuohoo-ehtiskö sen vielä jos jostain kaapin perukoilta löytyis-multaa kyllä on,koska sitä ostettiin 2 viikkoa sitten huonekasveille-ei oo ehditty vieläkään vaihtamaan:)mutta munia onneksi ostin koska aamulla(toivottavasti ei ennen kymmentä!)ovikello totutusti soi ja kummilapset ainakin tulee virpomaan:)
    Meillä ei enää kärsitä tuosta kurahelvetistä(päiväkodin tädit ei muuten laittanut enää eskareille kurahousuja-niiden piti ite hoitaa homma...arvaa hoitiko?!), mutta kahdet välikausihousut on jo rikottu! Ennätys?!
    Mutta hei, kahden kuukauden päästä saadaan kaivella jo shortseja esiin! Mä lupaan;)

    VastaaPoista
  12. Niinu: teillä on omatoiminen virpoja. Meillä isi joutui hankkimaan oksat ja minä jouduin mukaan koristelutalkoisiin pääaskartelijaksi :) Kahdet välikausihousut rikki tässä vaiheessa vuotta alkaa varmaan olla ennätys. Meillä omanlainen ennätys on se, että esikoinen on saanut toppatakkiin reiän.

    VastaaPoista