5. syyskuuta 2011

Lisää paitoja


Vietin viikonlopun pikkuflunssassa kotona. Olimme pitkät pätkät molempina päivinä kuopuksen kanssa kahden muiden ollessa uimakoulureissulla. Minulla oli ihan hirvittävä ompeluhimo, kuopus (ja mies) reiluina soivat minulle ompeluaikaa.

Pahojen vieroitusoireiden takia valmista piti saada nopeasti, joten ihan peruskauraan oli tyytyminen. Leikkuupöydälle pääsi mieluinen Jofotexin lammastrikoo sekä turkoosi jersey. Kaavana vanha Ottobre, koossa 134 joka on juuri nyt sopiva.

Tykkään näistä väreistä.
Pieni pettymys oli, että raitaresori on kovin lörppää.

Ehdin ompelemaan nykyisin tosi vähän, mutta silti yritän käyttää myös niitä "kakkosluokan hankintoja", eli niitä kankaita, jotka eivät kotona enää näytäkään niin kivoilta (tai edes ostamisen arvoisilta). Turkoosi jersey oli erittäin ikävää käsiteltävää, se rullaantuu hetkessä ja langan suuntaa on lähes mahdotonta erottaa. Rullaantumisesta johtuen samalla kaavalla turkoosista tulikin selvästi kapeampi kuin lammastrikoopaidasta. Piristykseksi painoin turkoosiin paitaan muutaman kilpikonnan. Esikoinen tykkää hirmuisesti kilpikonnista ja haaveilee saavansa sellaisen lemmikikseen.

Kuvakulma vähän outo, mutta idea siitä selvinnee

Kaksi paitaa on vasta hyvä alku, piti turvautua kaupan antimiin. Muutaman blogin innostamana minäkin kävin ostamassa Prismasta niitä talokuosisia paitoja. En ole ennen ostanut lapsille sisävaatteita Prismasta -enkä enää osta.

Paidoissa on todella jättimäinen mitoitus. Kuvassa se lammastrikoopaita, joka on Ottobren 134cm, ja sen alla Cirafin 128cm.  Cirafin paita on pitkä, hihat leveät ja tooosi pitkät.


Jos nyt epäilet minun mitoitusta, niin vielä vertailukohteena Molo 140cm. Paitojen hihat ovat saman pituiset, mutta Cirafissa 128cm selvästi leveämmät. Cirafissa on helmaakin hiukan enemmän.

128cm on siis vastaa 140cm :(

Ja sitten vielä vertailuun Ej Sikke Lej ja Ciraf 128cm. Noh, Ej Sikke Lej:ssä on kyllä aina lyhen puoleinen helma...

Sama koko ja se ruskea ei ole tunika.

Jurppii tuollainen selkeä mittavirhe sekä se, etten huomannut sitä kaupassa. Yksi paita nyt ei niin harmittaisi, mutta kun meillä on 4 sopimatonta säkkiä.  Ostin nimittäin esikoiselle myös 134cm (mukava tunika jollekin erittäin pitkäkätiselle) sekä paidat keskimmäiselle ja kuopukselle. Jotta Cirafin mitoitus olisi täydellinen fiasko niin ostamani housut ovatkin luonnollisesti kokoa pienemmät kuin lappu antaa ymmärtää (128cm eivät vastaa edes keskiverto 122cm) -ei sitten tarvitse niitäkään pitää. Ja kun kyseessä oli ruokakauppaostokset lipsahti kuittikin hukkateille.  Että *keleen Ciraf.

9 kommenttia:

 1. No olipas tosiaan kokoeroja. Minà olen huomannut jo ihan kauppakohtaisestikin. Esim H&M kaupassa voin samalla reissulla ostaa kokoa S ja kokoa 44...kaikki mulle itselleni, eh.
  Aivan ihana tuli tuosta kilpparipaidasta :D

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään myös kilpparipaidasta. Se on hieno! Mä en tiennyt, että Prisma myy tuollaisia Po.P kopioita, saatan ostaa sellaisen mutta EN sovittamatta. Ruskeasta alkaa tulla jo yliannostus.

  t: Rusthollarin mamma

  VastaaPoista
 3. Kiva että joku muukin sanoo suoraan mitä mieltä Cirafin trikoovaatteista! En osta.
  Niin monet(saadut!)mennyt pesussa kieroksi ja lörpäksi:(
  Kuosi olisi kyllä ihan kiva...mutta niin on lammas- ja kilppispaidassakin!
  PS.Mun lapsuuteeni kuului Niko-kilpikonna,joka oli tuotu luvatta Australiasta(?), se oli oikeastaan aika kiva lemmikki. Kävin muutama vuosi sitten katsomassa vastaavaa kuivan maan kaveria lapsille,mutta aika kovat oli hintapyynnöt;varsinkin kun Tunisiasta olisi saanut tuotua lähes ilmatteeksi;)
  (ei tuotu eikä suositella muillekaan)

  VastaaPoista
 4. Rusthollarin mamma: Paitoja on myös sinisenä Prismassa.

  Niinu: Voi, olla että meillä tulevaisuudessa päädytään kilpikonnaostoksille. Meidän tuttava jo ehti mainita esikoiselle, että maasta jossa hän viettää talvea saa lemmikkikaupasta kilpikonnan about kympillä. Esikoinen jo innostui, että jos laittavat veljen kanssa rahat yhteen, niin saavat ainakin kaksi kilpparia. Mä en innostunut yhtään ajatuksesta.

  VastaaPoista
 5. Mä olen selvästi täysin valveutumaton, mitä tulee lasten vaatteisiin. Meillä on kaappi täynnä prismaa ja cittaria ja muuta sellaista. Tosin, en ole oikein osannut vaatiakaan niiltä mitään, kun jotenkin tuntui ainakin alkuun hankalalta laittaa yli kahtakymppiä lapsen paitaan. Itse kun en ompele. Jos mäkin nyt valaistuisin ja alkaisin sijoittaa laatuun, varsinkin, kun on tuo kuopus meilläkin isomman kuteita perimässä.

  Kilpparipaita on upee!!!

  VastaaPoista
 6. Mirka: Sen verran minä suosittaisin valveutumista, että vaihdat Cittarin ja Prisman H&M:ään ja Lindexiin. Sama hinta, mahdollisuudet että tuote kestää kulutusta ovat huomattavasti suuremmat :) Ja yleensä vielä paremman näköisiäkin

  VastaaPoista
 7. Tuo on kyllä totta. Kuosit ovat ainakin paljon kivempia markettien ulkopuolella. Tosin Tutat yms. on aina kivoja.

  Hienot paidat ja painatukset!

  VastaaPoista
 8. Kivoja paitoja! Mä ja mun kersat tykkää just tälläsistä :)

  VastaaPoista
 9. etsin, miten tehdä reklamaatiota ciraf-tuotteesta ja päädyin tänne :)

  mähän ostin noita talopaitoja kans pojille. isommalle 122 ja mielestäni se vastaa reilua 122, mutta on sitä voinut jo pitää. tosin paidassa oli kiinni 134 lappu, että onneksi olin katsonut niskalapusta kuitenkin sen koon. pienempi ei ole vielä edes kokeillut, paita on 110, mutta aika reilun näköinen. juuri joltain sivulta luin, että ciraf on suomalaista mitoitusta ;)

  niin ja piposta olen reklamaatiota tekemässä, en paidasta!

  poikien äiti Kati

  VastaaPoista