2. helmikuuta 2010

Salainen ystävä ja p*askarteluhaaste #24

Aloitanpas tästä korttihommasta. Kävin lyhyessä leimailuopissa. Leimaaminen ja korttiaskartelu vaikutti oikein mukavalta puuhalta. Aikamoisen tavara-arsenaalin tuo harrastus vaatisi. Ennenkuin alan tyhjentämään lompakkoani ja täyttämään kotia myös noilla tarvikkeilla, ajattelin vähän kokeilla, että minkä verran näitä leimailuja ja kortteja innostun tekemään. Ostin leimasetin tykötarpeineen, chalksit, vähän papereita ja korttipohjia. Yksi paperileikkuri löytyy entuudestaan. Loput improvisoin.

Olen ihaillut harrastajien tuotoksia. Itse en vaan vielä osaa tehdä mitään romanttista, pinkkiä tai kukkakorttia, ei vaan vielä tunnu yhtään omalta jutulta. Ehkä kuukauden tai kahden päästä :) Heti kun sain jotain kasaan päätin osallistua p*askarteluhaasteeseen. Siellä ei meinaa sanottu, että tumpelot aloittelijat älkööt vaivautuko. Kortissa piti olla bling blingiä. Tuosta sitä löytyy kangassydämistä, kukkakimpussa on kiilleliimaa ja lisäksi leimakuvaa on väritetty helmiäs chalkseilla.

Kyllä oli vaikeaa toi kuvaus. Keskiyön pimeydessä ei edes lisäsalamalla onnistu.Kortti on heleämpi luonnossa ja kangassydämet eivät ole kulahtaneita eikä niiden nukka näytä siltä, että olisin hampailla jyrsinyt niitä. Seli-seli-seli.






























Viime viikolla kävin hakemassa postista aivan loisto paketin Salaiselta ystävältä. Paketti oli pojille. Sieltä löytyi nuppipalapeli kuopukselle, isommille pojille Pokémon munat ja vielä Pokémon puuha CD. Vähänkös täällä on ollut pojat tohkeissaan ja tyytyväisiä. Ja tietenkin kävi vielä niin loistavasti, että toisesta munasta tuli jo aikaisemmin himoittu mammutti.

Kiitos Salainen Ystävä! Olet niin osuvasti piristänyt arkeamme aivan ihanin yllätyksin. En voi muuta todeta kuin, että vähänkös meillä kävi hyvä onni, kun olit meidän Salainen Ystävämme. Kiitämme ja toivotamme sinulle hyvää vuotta 2010.

9 kommenttia:

  1. Ihana kortti yksinkertaisuudessaan!!

    VastaaPoista
  2. Tuossa kortissahan on jo paljonkin romantiikkaa... ;) Minusta oikein kauniin kortin olet saanut aikaan "aloittelijan välineillä". Tosin varo vaan, se lompakon tyjeneminen on tainnut jo alkaa!

    Itse myös tekisin mielelläni jotain ei-niin-romanttista. Minulle onkin "jostain" siunaantunut aika lukuisa määrä vähän sellaisia taiteellisempia leimasimia. Tunnustaa kyllä täytyy, että ensimmäiset paperikukkaset ja napit olen ostanut, vaikka vannoin pari kuukautta sitten, ettei ikinä tähän taloon! Puolustaudun kertomalla, että kukat ovat ihan pieniä valkoisia ja napit sellaisia maanläheisiä sävyltään. Mutta kimalleliimaa onkin sitten kaikissa sateenkaaren väreissä :)

    VastaaPoista
  3. Mirka: Kyllä tässä vissiin pitää hiukan vielä tavaraa hamstrata. Himoitsen niitä Inktense värejä, joita mm. sinun blogistasi olen katsonut.

    Noi paperit on mulle vielä myös vähän outo juttu. Ostaa nyt kallita papereita ja sitten pistää ne palasiksi :) Oon liikaa orientoitunut siihen, että askartelussa pitäisi yrittää käyttää kierrätysmatskuja tai ainakin jotain edullista materiaalia.

    Piitu: Kiitos kannustuksesta. Katson mikä seuraava haaste, jos vaikka taas yrittäisin mukaan :)

    VastaaPoista
  4. Pitää vielä kommentoida noita materiaaleja.

    Chalksit on tosi hyviä taustojen tekemiseen ja myös kuvien värittäminen onnistuu niillä, jos on valmis hyväksymään hiukan "utuisen" vaikutelman. Nyt olen sydämeni myynyt niille Distress-musteille, joista en aiemmin ymmärtänyt mitään. Ihmettelin vaan kun kaikilla oli sellaisia. Ne on tosi monipuoliset. Tim Holtzin nettisivuilta löytyy videoita, joissa tämä guru tekee niillä musteilla vaikka mitä.

    Inktense: On vähän haastavammat värit käyttää kuin vastaavat akvarellipuuvärit, koska jos siveltimellä kostutettu väri kuivaa, ei sitä voi enää uudelleen levittää eli on vedenpitävä. Akvarelleillahan voi korjailla tulosta vielä vähän jälkeenkin päin. Ihanat ne Inktenset kyllä on, tosi intensiiviset värit.

    Papereista: Monet käyttää myös sanomalehteä tai vanhoja kirjojen sivuja tms taustapapereina. Sitten netistä saa noita skräppipapereita selvästi edullisemmin, halvimmat 50cnt,normihinta 70-80cnt. Yhdestä paperista riittää vaikka kuinka moneen korttiin.

    VastaaPoista
  5. Mirka: Kiitos vinkeistä. Täytyy vielä harkita, että ostaisinko Inktenset vai akvarellipuuvärit. Oon kyllä miettinyt, että varovaisesti voisi kokeilla ihan perusakvarellejä, niitä mulla paljon valmiina. Mä kokeilin kurssilla Distressiä, mutta en vielä ymmärtänyt sen ihanuutta :) Jos ehdin kauppaan, niin teen tämän viikon haasteen turkoosi-punainen on ihan loistava yhdistelmä.

    Linnéa: miehen kanssa valittiin siilisetti ihan sitä varten, että jos kortti innostus meinaa lopahtaa heti alkuunsa, niin tästä seuraavat 5-10 vuotta sinä saat aina siilikortin :)

    VastaaPoista
  6. Synttärit on sitten syyskuussa :D :D :D

    VastaaPoista
  7. Minä en oikein tiedä kuinka sinä ehdit tehdä kaikkea kivaa kun sinulla on nuo pojatkin vielä.
    Siilikortit ovat syötävän ihanat.

    Lähettäisitkö minulle sinun sähköpostiosoitteesi, olisi pikkuisen asiaa.

    VastaaPoista
  8. Moi!
    Korttisi on tyylikkään kaunis ja nuo Penny Blackin siilit ovat aivan vastustamattoman ihania. Että varmaan onnistunut leimasetti-valinta:).
    Ompelen tosiaankin melko paljon kortteihin kiinnitykset. Pidän koneella ompelemisesta yleensäkin ja nyt kiva yhdistää tämä kortintekoonkin. En toki kyllä tiedä mitä kone tykkää paperista pidemmän päälle, mutta mulla onkin vähän vanhempi Janome, ettei haittaa, vaikka vähän kärsisikin.
    Askarteluintoa!

    VastaaPoista