17. helmikuuta 2010

Leppis ja Sydänystävä

Meillä on viikko lähtenyt mukavasti käyntiin, toivottavasti kaikilla lukijoillakin. Eilen tehtiin poikien kanssa koko päivän retki Hoploppiin, tänään meillä on poikkeuksellisen raukeita poikia. Ja heti alkuun sain vihdoin valmiiksi esikoiselle paidan. Ihan perustrikoopaita, mutta siinä ei ole yhtään ekalla kerralla onnistunutta osaa. Meinasi jo mennä matonkuteiksi, mutta periksi en antanut. Aaltoilevaa kauluaukkoa lukuunottamatta se näyttää valmiina ihan paidalta. Syy b-luokan tekeleen esittelyyn on paidan pienissä leppäkertuissa. Ne onnistuivat hyvin, olen jälleen käyttänyt kutistemuovia. Meillä kutistemuovi on kestänyt käytössä hyvin, myös pesua. Leppiksiä on kolme, kaikki oli tarkoitus laittaa hihan "tereeseen", mutta laitoinkin yhden kaula-aukkoon. Esikoinenkin tykkää, hänestä on ihanaa kun saa silitellä leppäkerttuja. Ja ne ovat hänestä ihan oikeita :) Kangas ja vaaleankeltainen resori Eurokankaasta.

 
Osallistuin Salaiseen Sydänystävään ja sain paketin blogistilta Risulinnun pesässä. Blogi on minulle ihana uusi tuttavuus -miten kauniita juttuja. Paketti oli varsinainen sydänjuttujen ilotulitus, kuten alta näkyy. Paketissa oli iso turkoosi sydänmagneetti, linnunpönttömagneetti, huopainen heijastin avaimenperä, pinkki huopapallo kaulakoru ja kauniissa pussissa punaista villaa ja kortissa huovutusneula. Ihana setti. Kiitos!Äitihän ei saanut yksin pitää kaikkea ja pienoinen kädenvääntö käytiin. Esikoinen ja keskimmäinen kinastelivat linnunpönttömagneetista. Keskimmäinen nyörtyi sitten sydänmagneettiin ja lohdutuskarkkiin :) Kuopus oli ensimmäinen valitsija ja valkkasi avaimenperän. Loput jäi äidille.

Meillä pojat elää vielä osittaisessa mielikuvitus maailmassa. Tänään ihmettelin, että miksi esikoinen yrittää saada ikkunan auki. No tietenkin siksi, että pienen pieni muuttolintu voisi tulla ja lentää meille sisään ja tehdä pesänsä pinkkiin pönttöön :)

Ja kiitos vielä blogiin Tyylikkäät termiitit. Sieltä kotiutui tosi hieno arvontavoitto. Aivan ihanat askartelukirjat ja paperia. Sormet syyhyää ihan hirvittävästi päästä ensin lukemaan ja sitten kokeilemaan. Suurkiitos. Kyseinen blogi on muuten ihan ensimmäinen, mitä olen ikinä seurannut :)
5 kommenttia:

 1. Sait Ihanan paketin Risulinnulta!:)

  Kun teillä noin kovasti tykättiin linnunpönttöavaimenperästä (mäkin tykkään:) ), niin sun täytyy ostaa Risulinnulta sellainen, ja jokaiselle erivärinen:)

  VastaaPoista
 2. mukava kuulla! ja kiva, että palkinto oli mieluinen :o)

  VastaaPoista
 3. Hauska keksintö laittaa nuo leppäkertut paitaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea nuo leppikset paidassa :)
  Millä värillä muuten piirsit kutistemuoviin ja mikä väri kestää paistamisen hyvin?
  Meillä olisi myös kutistemuovia, mutten ole vielä keksinyt millä siihen muoviin olisi hyvä piirtää...permanent tussilla?

  VastaaPoista
 5. Anna:
  Kutistemuoviin kannattaa piirtää sille "karhealle" puolelle. Tuossa läpinäkyvässä eroa on tosi vaikea huomata, värillisissä näkyy paremmin.

  Permanent tusseilla tulee paras tulos. Silloin väreistä vaan tulee kovin voimakkaat.

  Olen tehnyt myös ihan tavallisilla lasten liiduilla valkoiseen muoviin. Paistamisen jälkeen olen kynnellä raaputtanut irtoliitutöhnän pois, jäljelle jää kiva pastellisävy. Jos liidun päällä on permanent tussia, se ei pysy.

  Tuoteselosteen mukaan myös leimailuväreistä ainakin Versa Craft sopii kutistemuoville. Itse olen ajatellut, että tuolla saisi tehtyä mustalle muoville valkoisia kuvioita.

  VastaaPoista