5. marraskuuta 2009

Retrorakettipaita


Terveisiä sairastuvalta. Influenssa-aaltoa odotellessa verryttelemme tavallisella pikkuflunssalla. Viisihenkinen perhe kun sairastaa pienen nuhakuumeen, niin kyllä siinä aina toista viikkoa menee. Esikoinen ja minä emme ole vielä sairastuneet, olemme siis "jonossa".

Lastenleikkihuone etenee vielä lähes aikataulussa. Kaikki vanhat kalusteet on kierrätetty kämpästä ulos ja muista huoneista siirrelty toiset tilalle. Elektroniikkaromppeet odottavat jäteasemalle vientiä. Ja kellariin pitäisi mahduttaa taas yksi laatikko lisää. Sitten tarvitaan vielä verhotankoa ja muuta tilpehööriä. Huoneeseenhan en aio varsinaisesti hankkia mitään uutta, (paitsi ehkä Ikean hyllyn muovilaatikoille), vaan huoneeseen käytetään jo meillä olemassa olevia kalusteita ja tekstiileitä.

Sitten päivän aiheeseen eli rakettipaitaan. Pääsin jonosta kesken lukukauden työväenopiston ompelukurssille ja vielä sille mieleiselle opelle. Jee! Ensimmäinen sen kurssin tuotos on silittämistä ja paria siistimistä vaille valmis. Keskimmäiselle 2,5v viikarille valmistui Marimekon vanhasta 150cm tyttöjen paidasta 98cm paita, johon olen painanut aikas retroisen näköiset raketit. Väreinä FolkArt Fabric ja alaosassa metalliturkoosia. Poika otti paidan innostuneesti vastaan eikä edes tapellut napakasta kaula-aukostakaan :)


6 kommenttia:

 1. Tämä on tosi hauska :) Metalliväri näyttää hyvältä, pitäisi itsekin hankkia niitä lisää.

  VastaaPoista
 2. Kyllä olet hienosti painanut raketit. Luulin ensin että olet aplikoinnut kuvat paitaan.

  VastaaPoista
 3. Mukavia kurssihetkiä! Minä oon ainakin kovasti tykännyt kansalaisopiston ompelukurssista! Hienot painatukset, montako kerrosta piti laittaa väriä? Hyvin oot saanut kyllä pallot peittymään!

  VastaaPoista
 4. Hanna: 4 kerrosta laitoin keltaista. Viidennen olisin vielä laittanut, jos olisin ehtinyt. Tuo metalliväri peittää erinomaisesti, sitä laitoin vain kaksi. Minä joudun lähes aina laittamaan kaksi kerrosta väriä, kun en muuten saa tasaista ja kärsivällisyys ei meinaisi aina riittää :(

  VastaaPoista
 5. voi miten söpö paita!

  vihdoin viimein taas löysin tänne blogiisi. jostain syystä en ole saanut tätä tohon mun bloggerin etusivulle, josta näkisin, kun päisittyy, niin on sitten unohtunut :( nyt lisäsin suosikkeihin :)

  VastaaPoista