16. marraskuuta 2009

1 + 5 juhlaa

Vietimme viikonloppuna synttäreitä. Esikoisella ja kuopuksella on perättäisinä päivinä synttärit ja sukulaisten ja kummien kesken pidimme yhdet isot 1+5 juhlat.

Kuvassa äidin 1v. Aika on mennyt ihan siivillä, vastahan minulla oli vauva mahassa ja nyt hän täyttää jo vuoden. Tietynlaista haikeuttakin on mielessä, viimeinen vauvani on kohta taapero -niisk! Kuopus on kyllä ollut varsinainen hymypallerovauveli :)

Esikoinen auttoi juhlavalmisteluissa imuroimalla. Sotkeminen oli sen jälkeen ehdottomasti kielletty. Ja koska hän imuroi myös leikkuulaudan, joka meillä on esillä, niin leivän leikkaaminenkin oli kielletty, ettei tule muruja. Yhtään kunnon kuvaa en ehtinyt esikoisesta napata, mutta alla sankari tutkii uusia lelujaan.

Lahjojen määrä oli aivan ylenpalttinen. Esikoinen huokailikin moneen kertaan, että mikä onnen päivä. Myös keskimmäistä muistettiin paketein, vaikkei ollutkaan hänen juhlat. Tuli Gormittia, Pokemonia, autoja, duploja, pelejä, palloja, vaatetta, pehmoa... Kiitos vieraille!

Meillä lapset eivät syö kakkua, ja ainoastaan keskimmäinen syö karkkia (lähinnä suklaata ja salmiakkia), niinpä kakut olivatkin enemmän aikuiseen makuun: mangohyytelykakku ja sacherkakku. Suolaisena oli kinkkuparsapiirasta. Lapsille sipsejä, popcornia, jätskiä ja keksejä.
Sacherkakku onnistuu yleensä aina, koska miten sellainen johon upotetaan yli puoli pakettia voita, vähintään 600g tummaa suklaata ja vielä purkki aprikoosihilloa voisi olla pahaa? Vieraat mokomat eivät urakoineet kakkua loppuun, joten ainakin yhden levyllisen verran suklaata siirtyy kiristämään minun jo ennestään tiukkaa housujen vyötäröä.

Pojat ehtivät leikkiäkin kaikenlaista vieraiden kanssa. Yksi suosikkileikeistä on häkkilintu :)  Sitä varten mummi tuo kanahäkin, jossa pojat istuvat vuorotellen ja muut hoitavat ja syöttävät. Keskimmäinen on  häkkilintuna ja mummila oli siemeniäkin.
Juhlahumu jatkuu meillä tiistaina, jolloin paikalle tulee esikoisen päiväkotikavereita. Käsitöihin taidan jaksaa ryhtyä vasta ensi viikolla.
Hyvää alkanutta viikkoa teille lukijani!

2 kommenttia:

  1. Laulun sanoin: "ja kaikilla oli niin mukavaa". Kiitokset kivoista kemuista ja herkullisista kakuista :)

    t. Paavon kummitäti ja Santeri

    VastaaPoista
  2. myöhästyneet onnittelut synttärisankareille! hieno kakku!

    VastaaPoista