23. toukokuuta 2016

Alkukesän ihanuutta

Keski-ikäistyminen tuo rapistuvan kropan ja naaman vastapainoksi paljon iloa elämään. Voin tuntea pulppuavaa iloa ja onnea ihaillessani alkukesän kauneutta. Alkukesän kauneus ei ollut merkityksellinen minulle kaksikymppisenä ja kolmekymppisenä en ehtinyt sitä juuri ihailemaan.  Nykyisin olen kuin lapsi, joka ihastuu kukkiviin kirsikka- ja omenapuihin ja innostuu kesän ensimmäisestä leppäkertusta. Viikonloppuni suorastaan pursui alkukesän kauneutta.

Voin ihailla alkukesää heti ovesta ulos astuessani omalla ja taloyhtiön pihalla. Argervot, kirsikka- ja omenapuut kukkivat kilpaa.


Seuraavaksi ihailin alkukesää vanhempini luona ja vetäisinpä entisen kouluni luoksen kuvailemaan ihania pinkkejä kirsikankukkia.

Vanhempieni taloyhtiön pihalla kasvaa omenapuu, joka oli siinä jo silloin, kun tontti 1980-luvun puolivälissä kuului entiselle englannin opettajalleni ja kun pojat kävivät siellä omenvarkaissa :) Omenat ovat biojätekamaa, mutta puu oli niin upea.Ihan mieletön kukkamäärä. Samalla lailla kukkia pursui myös pinkki kirsikkapuu.Anoppilassa tontti on luonnontilassa. Kielot eivät vielä kukkineet, mutta niitäkin tulee paljon. Kukassa oli mustikka ja lemmikki, niin ja loput valkovuokot.Emme meinanneet ehtiä katsomaan näitäkään kukkia, kun ihailtavana oli kohta 4kk ikäinen serkkupoika. Voi ihanuus. Vauveli oli toiveestamme puettu Captain Kirk bodyynkin :) Meidän keskimmäinen ja esikoinenkin tykkäävät vauvoista ja pienistä lapsista ja välillä on kisa ensimmäisestä sylivuorosta.

Keskimmäinen ja mini Captain Kirk

Mukavaa alkanutta viikkoa!

20 kommenttia:

 1. Täällä toinen kukka(hattu)täti, joka on rakastunut luonnon ihmeisiin juuri nyt :). Kaunista on, kuten kuvasi kertovat.
  Vauva taasen on syötävän söpö. Meilläkin on serkusperheessä reilu puolivuotias aurinkopoika, joka on melkein liian söpö ollakseen totta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka lajitoveri :) Kyllä luonto ilahduttaa ja söpöset vauvatkin! Ja onneksi yövalvomiset menevät jonkun muun piikkiin ;)

   Poista
 2. Mäkin vain henkäilen ja ihailen tätä vehreyttä, vihreyttä ja kukoistusta.

  Onko se niin, että näin vanhemmiten näkee asioita tarkemmin??
  Luonnon ihailu on oikeasti ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut niin ihanan heleän vaalean vihreää sekä kukkivaa. En tiedä, että mikä siinä nuorempana oli, että luonto ei saanut minulta huomiota tai en ainakaan samalla tavalla osannut nauttia siitä. Ehkä sitä oli niin kiire elää ja kokea, mennä ja tulla.

   Poista
 3. Olen viime aikoina miettinyt, että mitenköhän en nuorempana osannut nauttia luonnosta samalla tavalla kuin nyt. Johtuiskohan ikääntymisestä sitten mullakin? Onkohan se vaan jonkinlainen luonnollinen tapahtuma, että kun ikää tulee, niin luontokin alkaa kiinnostaa. Mihin tässä vielä joutuukaan, kun ikää tulee vielä lisää. Pitää varmaan päästä asumaan jonnekin erämaakämppään korven keskelle!

  Oi miten suloinen serkkupoika! Tuota kun pääsisi pusuttelemaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuossa Elisalle ylempänä pohdin, että mikäköhän siinä oli syynä silloin nuorempana, että en osannut samalla tavalla nauttia luonnosta. Se on varmaan ikääntymiseen liittyvä juttu.

   Erämaakämppä kuulostaa vielä aika extremeltä, mutta eihän sitä ikinä tiedä ;) Itse arvostan sähköä, vettä ja nettiä aika korkealle :D :D

   Poista
 4. Taas löyty yksi asia, mikä mun keski-iässä on vinksallaan. Multa meni kevään tulo ihan ohi. Ensin oli talvi ja seuraavaks oli kesä. MIssä se hiirenkorvavaihe oli? En huomannut!
  Mun pihalla on ihana omenapuu ja joku toinen ihana puu. Välillä yritän katsoa et onpa kaunista, mutta en täysillä osaa eläytyä. Mä haluan olla visualisti mut jotenkin olen vieraantunut luonnosta näemmä :D

  jk. Vappukuvasta päätellen sä rouva nuoristut ja kaunistut et höpö höpö rapistumiselle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut elämässä viimeaikoina varmaan ihan muuta mietittävää ja tehtävää
   kuin kukkivien puiden ihailu. Ehkä kaikkien keski-ikään ei kuulu luonnon ihailu tai sitten se iskee sinuun jälkijunassa :) Anna luontohullaantumiselle mahdollisuus. Itse olen myös huomannut, että kaikki näyttää paremmalta kahvin tai eväiden tai molempien kanssa.

   Hiirenkorvavaihe muuten meni ihan älyttömän nopeasti tänä kesänä.

   Poista
 5. Omppupuut ovat niin ihania! Meilläkin on niitä viisi ja niitä tulee kuvattua nyt joka päivä ja silti tuntuu että kuvat eivät tee kukille oikeutta. Ja se tuoksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en onnistu ikuistamaan täysin ikuistamaan omenapuiden kauneutta vaikka harjoituskuvia on kyllä kertynyt kymmenittäin :) Minulla on omenapuuhimo, harkitsen sellaisia pienempiä balleriiniomenapuita, vaikka kolme riviin.

   Poista
 6. Tänä vuonna omenapuiden kukinta on ollut ihan huimaavan kaunista. Meillä on pihalla neljä omenapuuta enkä muista että koskaan täällä asuessamme (olemme asuneet 11 vuotta tässä kodissa) olisi ollut näin upeaa kukintaa. Muutenkin olo on herkistynyt tämän vaiheen kauneudelle. Minä voisin vain istua ja istua takapihallamme ja katsella pihaamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että omenapuut kukkivat tänä vuonna tavallista hienommin. Ainakin tämä lämpö on tehnyt sen, että suuret määrät kukkia puhkeavat samaan aikaan. Nauti kaikista mahdollisista hetkistä pihalla. Minua vähän harmittaa, että päivät kuluvat töissä, autossa ja kotitöissä.

   Poista
 7. Vau mitä kukkaloistoa! Minäkin olen jotenkin ihan huumassa tästä vehreydestä, kukista ja kaikesta. Tekisi mieli mönkiä pitkin maita ja mantuja nuuskimassa & kuvaamassa kukkia :D
  Ja vähänkö söpöt tyypit tuossa vikassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että meitä huumaantuneita on useampia :) Tänään aamuna kiireessä oli pakko hetkeksi pysähtyä ihailemaan pihaa ja ottaa se sadas kuva kukkivat kirsikkapuusta:)

   Poista
 8. Nyt on kevät kauneimmillaan ja myös puiden kukkaloisto! En muista milloin olisi ollut näin kaunista. :)

  Aurinkoa viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kukkaloisto ja vihreys on jotain aivan ihanaa! Onkohan se tämä lämpö, joka on saanut sen aikaiseksi?

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä on ollut kukkien puolesta niin ihana kevät! Vielä kun saisin tuon oman perennapenkkini jonkinlaiseen kuosiin...

   Poista