10. huhtikuuta 2011

Pinkki on pop

En ole ikinä aikaisemmin tehnyt kartongista rasioita. Tämän viikon p*skarteluhaasteessa nro 85 pitää askarrella pääsiäisnameille rasia. Ajattelin, että rasioiden askartelu saattaisi olla tylsää, mutta kyllä se vaan on niin, että kaikki paperiaskartelut ovat todella mukaansa tempaavia!

Tein jemmaan yhden kukkakuvioidun pinkin rasian ja sitten varsinaisen haasterasian. Tarkoituksenani oli tehdä haasterasian kopio jokaiselle pojalleni pääsiäiseksi. Mutta pojat pitivätkin enemmän pinkistä kukkarasiasta (pinkki-ihastus tuli yllätyksenä, koska sanoi äiti mitä tahansa, meidän pojat eivät pukeudu pinkkiin, koska sehän on tyttöjen väri).  Pinkki-kukkakuvioinen skräppipaperi loppui, ja tein "koevedoksen" todella pinkistä kartongista. Ja siitäkin pojat pitivät enemmän kuin haasterasiasta.

Pääsiäisemme teemaväri on sitten pinkki ;)

 Haasterasia
Tehty skräppipaperista.
 Pinkki on pop!


Rasioiden ohje on kirjasta Eva-Marie Wilken : Lahjoja rakkaudella. Malli on pienet thairasiat, kaava 1,5 kertaisena. Rasian sisään mahtuu hyvin vaikka Kinder tai Mignon.

Ja Kindereista puheenolleen, harkitsen niiden boikotoimista. Oletushan on, että Kinderistä tulee joku muovimöllykkä. Jo viime vuonna Kindereistä paljastui pieniä pahvisia palapelejä ja joku 3D-tarra. Sama homma jatkuu tänä vuonna. Voitte kuvitella, kuinka äidin järjestämä ihana yllätys jatkuu, kun kahdella on kourassaan superihana muovimötikkä, jota varjellaan suurena aarteena, ja kolmannella onkin vain pari paperinpalaa. Huutava vääryys! Onhan tässä tilaisuus opettaa lapselle pettymyksen sietämistä ja muuta hieno, mutta ei rauhaa rakastava ja väsynyt äiti millään jaksaisi... Ajattelin, että jos tyrkkäisin tuonne rasiaan lego-ukon ja jotain pääsiäisrakeita.

11 kommenttia:

 1. Ihania on molemmat, mutta kyllä minäkin pinkin puoleen silti kallistuisin, jos valita saisin!:-)

  VastaaPoista
 2. Kauan sitten erään äidin tytär keräsi jotain kindermunien sisus- leluja. Tämä äiti punnitsi hedelmä osastolla kinderit ja oppi tietämään paljonko painaa keräilylelun sisältävä kinder. Voisi kuvitella , että tänäkin päivänä tarroja sisältämä kinder olisi kevyempi kun muovileluja sisätämä.

  VastaaPoista
 3. Mää syön kinderit patukoina!
  Kun ei niissä ole pitkään aikaan ollut enää mitään kivaa...tosin semmmonen pahvipalapeli on tallessa;odottamassa pääsyä skräppileiskaan;)
  Ihania rasioita! Mun valinta on tuo Sassafraslassin(?)paperista tehty!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja rasioita. Tykkäsin mollemista :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivoista kommenteista. Oli aika kivaa tuo rasioiden teko, pitäisi vielä pystyä lopettamaan se.

  Saila: Jos joudun Kindereitten ostoon, niin ihan varmasti yritän hedelmävaa'alla erotella jyvät akanoista :) Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Ihania rasioita ja varmasti kivempi saada tuommoinen rasia sisällä vähän karkkia ja oikeasti käyttökelpoinen lego-ukko, kuin niitä Kinderitä joiden sisällä on pelkkää romua.
  Mä en ole tainnut ostaa tytölle yhtäkään Kinderiä tai muutakaan pääsiäismunaa paitsi pari Disneyn prinsessamunaa, niissä kun tulee aina joku figuuri...
  Sitä paitsi mummit ostelee ihan riittävästi pääsiäismunia mun ei tartte... ;)

  VastaaPoista
 7. Kivat rasiat olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Tosi ihania, erityisesti tuo pinkki!

  VastaaPoista