23. lokakuuta 2009

Corvette

Minulla ja Sirpa Selänteellä on samankaltaisia pähkäilyjä -kuinka monta urheiluautoa on riittävästi? Siinä missä Selänteillä niitä kerätään talliin, niin meillä niitä painetaan paitaan :) Tulee "vähän" halvemmaksi ja ekologisemmaksikin...

Kirpparilta löytyi H&M kankainen autopaitapusero. Silloin kun autopaidat olivat myynnissä H&M kaupoissa, niin sovitimme pojan kanssa ja totesin, että ihan kiva paita, mutta jotenkin tosi pliisu pojan päällä. Niin oli varmaan todennut joku toinenkin äiti, koska paita oli ihan kuin uusi ja hintaa vaatimaton euro. Koska kesäkelit ovat toistaiseksi ohitse, paita vaatii alleen pitkähihaisen. Niin minulla virisi ajatus, että punaista alle ja paita saa väriä. Ja sitten rintaan Corvetteja. Ja taakse kanssa. Tuollainen Corvette sinänsä kelpaisi kyllä minulle talliinkin, juuri tuollainen malli, jossa ei tarvitse kuunnella takapenkiltä kitinää ja nahistelua ja jos ottaa salkun mukaan, niin mieskään ei mahdu enää kyytiin ;)

Ohut puuvillakangas oli hankalampaa materiaalia työstää ja musta pääsi hiukan leviämään. Mutta nyt olen testannut, että paitapuseroitakin voi hyvin tuunata, kunhan käyttää väriä todella vähän kerrallaan. Apuna autojen pikkuosissa olen käyttänyt kangastussia, joka myöskin meinasi levitä pitkin poikin. Värit FolkArt Fabric. Corvette C5 coupe malli löytyi netistä. Mallipoika on tänään päiväkodissa, joten kuvien osalta pitää tyytyä tälläisiin pikanäpsyihin, Aina kun sain paidan aseteltua, kuopus oli heti linssiluteena paikalla nykimässä paitaa. Mulla on koko viikonloppu työväenopiston harrastekurssi ja saas nähdä saanko mitään aikaiseksi.3 kommenttia:

 1. Tosi hieno, tämä oisi varmasti myös meidän pikku vilpertin mieleen. Pitäisi itsekin tehdä enemmän näitä tuunauksia, se on paljon ekologisempaa kuin tehdä aina uusista kankaista.

  VastaaPoista
 2. Oletpa taitava!Ite oon ihan surkea käsitöiden kanssa, mutta tuo kankaanpainanata kuulostaa mukavalta puuhalta. Uskaltaisikohan sitä kokeilla tällainenkin tumpelo? :)

  ps. Kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
 3. Sini: kokeile ihmeessä kankaanpainantaa. Se on tosi mukavaa hommaa! Alkuinvestointi on pieni, muutama kangasväri ja pala superlonia töpöttimien tekoon ja vaikka vanhoja vaatteita. Kankaanpainannassa on se hyvä puoli, että jos menee pikkaisen pieleen, niin aina voi painaa päälle tai penssilillä paikkailla. Ompelemisessa on pikkasen paha paikkailla, kun suora ommel onkin aaltoileva -niinkuin mulle aina käy.

  Itse olen lähinnä askarteluihminen ja kankaanpainanta mun mielestä kuuluu enemmän siihen luokkaan. Nyt tosin on alkanut tehdä mieli opetella "ihan oikeita" käsitöitä.

  VastaaPoista