2. helmikuuta 2022

Täydellinen turha ostos

Arkivelvollisuudet painavat päälle tällä hetkellä niin raskaasti, että ajan irrottaminen kirjoittamiseen on vaikeaa. Omaa mieltä painaa lasta koskettaneet ikävät asiat. Se on hajottanut keskittymiskykyäni ja olen jäljessä töistäni. Vähän aikaa sitten painin pomon ja tiimini välisessä odotusten ristiriidassa ja siinäkin meni aikaa hukkaan. Asioilla on tapana järjestyä ja kyllähän tämäkin alkava kaaos tästä selkinee. Ylitöiksi tulee menemään, mutta sellaista se välillä on.

Olen saanut yllättävän paljon iloa ostamastani "turhakkeesta". Viime lokakuussa näin kaupassa aivan ihanan tekoturkisesta valmistetun torkkupeiton. Se oli kaunis ja yksi pehmeimmistä asioista, jota olen ikinä hypistellyt. Periaatteeni on, että yritän vältellä viimeiseen saakka minkään tarpeettoman tavaran hankkimista. Suurin osa sisustustarvikkeista kuuluu tuohon kategoriaan. Torkkupeitto maksoi 120€. Päätin, että jos tekoturkistorkkupeiton joskus ostaisin, niin en missään nimessä maksaisi siitä kuin 40€, ehkä viiteenkymppiin voisin taipua.

Katselin netistä torkkupeittoja. Yhtä kävin livenäkin hiplaamassa, mutta eihän se ollut pehmeydessään lähellekään sitä kalliimpaa ihanuutta. Mökkireissulla kävin sitten ostamassa sen kalliin torkkupeiton. Edes se, että torkkupeiton hoito-ohjeena on vain käsinpesu eikä pesulapesu käy, ei saanut minua pyörtämään ostopäätöstäni. Ystäväni Ilona oli mukana ja hämmästeli sitä määrätietoisuutta, jolla kävin hakemassa kainalooni torkkupeiton ja marssin suoraan kassalle. Yleensä "älä osta mitään ostoslistan ulkopuolelta"-linjani pitää joka tilanteessa. Ilona hiplaili torkkupeittoani ja totesi, että hänen on kyllä saatava samanlainen.

Torkkupeitto on siis ihanan pehmeä ja paksu. Sen paras puoli on kuitenkin se, että sohvalle tai sänkyyn voi saada torkkupeiton avulla houkuteltua pojan kaveriksi. Pitkän halin voi saada, jos kääntää karvan ulospäin halaajan suuntaan. Teinipojille halaaminen ja vierekkäin oleminen ei käy aina luontaisesti, joten kaikki kannustimet ovat tervetulleita.

Minusta tavara ansaitsee paikkansa silloin, kun sillä on joku funktio ja sitä käytetään säännöllisesti. Mutta kyllähän tavara ansaitsee paikkansa silloin, kun se tuottaa iloa. 

Torkkupeiton alla sohvalla kuopus


Torkkupeiton alla sohvalla keskimmäinen.
Pojalla peitto käytössä oikeaoppisesti eli ihana karvapuoli ihoa päin.

Minun elämänlaatuni kyllä kohenee tälläisestä yhteisestä pötkötyshetkestä, vaikka molemmilla olikin kännykät kädessä.

Erittäin onnistunut turha ostos siis :)

Onko sinulla sellaista "turhaa" ostosta, joka olisikin ollut yllättävä ilonaihe?



16 kommenttia:

  1. Oi miten kiva ostos ja miten hyvä perustekin sulla oli. Plus kaikki syyt halailuun sallitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo torkkupeitto on ihan täydellinen turhake, mutta se on niin ihanan pehmeä, että siitä ei voi olla tykkäämättä :) Kaikki jutut millä voi saada halin, ovat hyviä :D

      Poista
  2. Loistavat perustelut, menee ehdottomasti läpi mun mielestä. Mä en saa enää kuin pikahaleja joten pitkät halit kuullostavat ihananilta. Iloa viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikahalitkin ovat ihania, onneksi saat sentään niitä. Minun pitää aika usein kerjätä haleja :)

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  3. Ihan on hintansa väärti, eikä mitenkään turha ostos,kun tuo hyvää oloa.Ootte suloisia kaikki siellä peiton lämpimässä. Jaksamista haasteisiin ja iloa loppuviikkoon 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekoturkispeitto on ihanan pehmeä ja ihan parasta on jos sinne pehmeyden keskelle saa seuraa, vaikka seura vaan pläräisi kännykkäänsä :)

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  4. Joskus "turhat ostokset" vaan on "välttämättömiä" eli silloin, jos niistä tule ihan kauhean hyvä mieli, kuten teille kaikille tosta peitosta. Minäkin olen ihan varmasti tehnyt vaikka kuinka paljon mieltä ilahduttaneita turhia ostoksia, mutta en saa päähäni yhtäkään niistä. Ehkä se johtuu siitä, että kun siitä tulee hyvä mieli, se "turha" -ajatus pyyhkiytyy pois muistijäljestä!?

    Kivaa viikonloppua!💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jostain tavarasta saa iloa, niin kyllä siitä varmaan silloin se turha osuus pyyhkiytyy muistista pois. Onhan ilo sellainen asia, jota kannattaa aina yrittää lisätä elämään, vaikka sitten torkkupeito avulla.

      Taas on muuten yksi poika torkkupeiton alla sohvalla ja eilen joku kävi ryöstämässä sen minulta sängystä :D

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Erittäin hyvä ja onnistunut ostos. En sanoisi tätä turhaksi. Näyttää siltä, että siitä riittää iloa useammallekin. Torkkupeitot ovat ihania.

    On se kyllä jännä, miten murehtimiseen menee niin paljon aikaa ja energiaa. Mutta kyllä ne surut on välillä murehdittavakin, eihän sille mitään voi.

    Ihana kuva teistä!

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on kolme, jotka eivät voi vastustaa torkkupeiton pehmeyttä. Kaksi on jo salaa nukkunutkin torkkupeiton kanssa ja minä olen niistä toinen :)

      Vaikeudet, isot ja pienemmät, vievät energiaa ja lisää kuormitusta. Mutta kuten sanoit, suruja on surtava jotta pääsee eteenpäin.

      Kiitos samoin - hyvää viikonloppua!

      Poista
  6. Ehdottoman hyödyllinen ja onnistunut ostos <3 Tuosta peitosta on iloa ja hyötyä. Ja se tuo hyvää oloa. Lähellä olo, vaikka kännykät kädessä, on mukavaa. Voimia haasteiden selätykseen ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä osaan arvostaa sitä, että joku on vieressä ja vaikka tuijottaa vaan omaa kännykkäänsä. Paljon parempi se kuin, että jokainen nököttää omassa huoneessaan kuulokkeet päässään ;) Kaikki keinot pitää hyödyntää perheyhteyden pitoon - myös torkkupeitto :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  7. Meilläkin on pehmopeitto ja se on myös usein käytössä. Ei ollut kyllä noin kallis :)
    Mietin pitkään, mikä turhake (joita löytyy) olisi ollut niin tärkeä tai hyvä. Mieleen tulee ainakin se yksi pupukoriste, jonka ostin kesällä, kun ihastuin pupuihin ihan valtavasti. Olihan se koriste-esineelle aika kova hinta, mutta tykkään siitä edelleen tosi paljon. Siinä on jotain tosi suloista. en tiedä, oliko se olevinaan jouluinen koriste mutta kyllä se on esillä edelleen :)
    Elämä on yhtä ylityötä (ainakin minun mielestäni..), mutta on rauhoittavaa saada näin myös asioita hoidettua loppuun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa siltä, että pupukoristeesta on niin paljoa iloa, että sitä ei voi turhuudeksi luokitella :) Minä olen joutunut laittamaan itseni jo vuosia sitten koriste-esineiden ostokieltoon, toki olen ollut myös astioiden ja kirjojenkin ostokiellossa. Niihin on vaan liian helppo sortua. Helsinkiläisittäin moni asuu aika ahtaasti ja niin mekin, siksi pitää jatkuvasti yrittää pitää kiinni siitä, että ylimääräisiä juttuja ei hankita. Tai sitten jotain pitää poistaa kotoa.

      Minä teen välillä sellaista, että jätän töissä asioita tekemättä, jos uskon että sillä ei ole suuremmassa kuvassa merkitystä. Muuten elämä olisi aika lailla ylityötä. Usein asiat mutkistuu, kun ne pitkistyy, joten on helpottavaa saada jotain valmiiksi ja pois listalta. Meillä on töissä yleensä aika rauhallista koko tammikuun. Nyt olikin yllättävää, että edellisen vuoden rästilistaa en ehtinyt taklaamaan vaan jopa tammikuulta kertyi kasaa. Minulla on reilu 2 vkoa vanhoja lomia säästössä, kummasti siitä saa voimaa arkeen, kun voi ajatella, että jossain vaiheessa minulla on extra lomaa ja toivottavasti voin tehdä sillä jotain ihanaa.

      Poista
  8. Torkkupeitot ovat ihania, joten tuohan on ollut ihan tarpeellinen ostoa eikä ollenkaan turhake. Juuri mietin onko itselläni mitään "turhaa ostosta" josta onkin hyötyä mutta juuri nyt en saa sellaista mieleeni. Ihan varmasti niitä kyllä on :D

    Toivotaan, että ne ikävät lasta koskevat ja työasiat järjestyvät sekä selkeytyvät.
    Hyvää viikonloppua Rva Kepponen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tekoturkispeitto on jo noussut tarpeellisten tavaroiden listalle. Niin ihana sen alla lueskella tai plärätä kännykkää ja myös kokeilla, että löyttyisikö seuraa :) Ihana ja tarpeellinen turhake!

      Kivaa sunnuntaita Marjo!

      Poista