3. maaliskuuta 2021

Ruokailoa

Minä olin koko viime viikon edelleen aivan järkyttävässä räkätaudissa. Keskiviikkona näytti siltä, että tauti vihdoin ottaisi laantuakseen. Ehdin iloita liian aikaisin, eipä se laantunutkaan. Eilen eli maanantaina räkätauti iski vielä kovemmalla voimalla ja nyt on kurkkukipuakin ja äänikin on mennyt. Kävin jälleen koronatestissä ja toinenkin testi tuli takaisin negatiivisena. En oikein meinaa jaksaa työpäivää ja vähintään kahtena arki-iltapäivänä viikossa minulle nousee pieni lämpö. Työterveyslääkäri neuvoi neuvottelemaan esimiehen kanssa lyhennetyn työpäivän, kunnes terveydentilani kohenee. Sinänsähän neuvo on ihan käytännöllinen, mutta en ole ennen tälläistä neuvoa saanut enkä ole kuullut kenenkään muunkaan saaneen. Tavallaan lääkäri siirsi koko työkuntoisuuteni arvioinnin esimiehelleni. Olen siitä onnekkaassa asemassa, että esimieheni on fiksu tyyppi. Lisäksi kuulostan törkeän flunssaiselta.

Hieman on ollut hankala keksi iloa elämään sairastelun, pahasti nousevien koronatartuntalukujen ja kiristyvien rajoitustoimien keskellä. Atrian vanha slogan "Hyvä ruoka, parempi mieli" edelleen niin totta meidän perheessämme ja viime viikon ilonaiheeksi muodostuikin ruoka. Hra Kepponen oli löytänyt uuden helpon ja herkullisen katkarapucurryn reseptin ja ilahdutti sillä sairasta vaimoaan. Se valmistui hyvin helposti ja vihreät pavut maistuivat herkullisilta siinä. Papujen lisäksi kastikkeessa oli myös suippopaprikaa, tykkään siitäkin paljon.

Tämä on varsinainen pikaruoka, joka valmistuu reilussa vartissa. Maustamiseen käytetään kaupan valmista maustetahnaa. Resepti K-kaupan verkkosivuilta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/katkarapucurry

Ehdottomasti jatkoon! 

Harmillisen pimeä kuva herkusta

Esikoinen välillä bongailee uusia reseptejä netistä, milloin nettilehdistä ja milloin mistäkin. Viimeisin kutkuttava bongaus oli tomaatti-punasipulipasta Instagramista. Maut pyöristi ja täydensi purkillinen ruokakermaa ja parmesaani. Alkuperäinen resepti oli Gigi Hadidin vodkapasta, josta esikoinen pudotti vodkan pois. https://www.instagram.com/reel/CKt_XMinict/?igshid=52ock78o8flo

Olen siitä todella tyytyväinen, että esikoisemme osaa laittaa ruokaa sekä leipoakin ja hänellä on kiinnostusta ruokaan. Esikoinen syö nykyisin yleisesti ottaen mukavan terveellisesti ja monipuolisesti. Kunpa voisin syödä samalla lailla herkkuja kuin esikoinen. Hän on allerginen suklaalle eikä syö karkkia. Esikoinen syö lähinnä pullaa ja lettuja ja niitäkin noin kerran viikossa, maksimissaan kaksi kertaa. Joskus hän saattaa syödä jäätelöä. Hänen herkkuansa ovat smoothiet, marjoja ja hedelmiä menee myös sellaisenaan.


Samalla viikolla herkuttelimme vielä Hra Kepposen butter chickenillä. Tämänkin reseptin Hra Kepponen on ottanut niin hyvin haltuunsa, että hänen versionsa on parempaa.


Pysykää terveinä!


16 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista ja toipumista! Mainosslogan Hyvä ruoka, parempi mieli pitää paikkansa. Ja jos ruoka maistuu ja pystyy syömään, on hyvä juttu. Peukutan herkutteluillenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt tuntuu, että alkaisi tauti talttumaan vihdoinkin. En tiedä, että uskaltaako sitä kirjoittaa, jos iskee taas takapakki.

      Atrian mainoskamppis oli aikoinaan hyvä ja slogan täysin totta :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Paranemisia ! Tuota vodkapastaa täytyy ehkä kokeilla - uusia ideoita tarvitaan. Minua välillä hirvittää, kuinka yksipuolista ruokaa osaan tehdä - onneksi sekä mies, että poika osaavat kokata eikä tarvitse huolehtia, että jäisivät ilman ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Ruuanlaitossa helposti jumiutuu aina samoihin ruokiin ja resepteihin. Minulle ainakin käy niin. Siksi on kiva, kun joku välillä etsii uusia reseptejä.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Pikaista paranemista!
    Taitaa olla tämän etätyölästelyn huono puoli se, että joutuu puolikuntoisena tai peräti sairaana tekemään töitä, kun on kotona.

    Kiehtovia reseptejä jälleen kerran, täytyy tutkia tuo punasipulihommeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Nämä pitkät taudit ovat siinä mielessä inhottavia, että ei kai kukaan voi olla järkyttävän nuhan takia viikkokaupalla poissa töistä, kun on etätyömahdollisuus ja on kuitenkin ainakin osittain työkuntoinen. Jos olisin jokaisena nuhapäivänä ollut sairauslomalla, niin niitä olisi tullut jo 15. Pari päivää olin kokonaan petipotilaana, mutta 4 päivän lepoputkella ei ollut mitään vaikutusta. En tiedä, jos olisi levännyt koko viikon, niin olisinko tervehtynyt sinä aikana. Noh, onneksi ei kuitenkaan ole ollut koronaa.

      Kivaa viikonloppua :)

      Poista
  4. Namskis! Just mietin, että mitähän vähän extraa sitä viikonloppuna tekisi. Nyt tiedän: katkarapucurrya! Kiitos :)
    Esikoisen into on loistavaa. Jostain syystä omat muksut on olleet kiinnostuneita myös ja näin jälkikäteen katsottuna on upeaa, että osaavat ja haluavat tehdä vrt moni samanikäinen, jota ei kiinnosta, eivätkä osaa keittää edes kananmunia.
    Kuitenkin kaikkien täytyy syödä. Pelkäksi eduksi on tuo!
    Toivotaan, että viimeisetkin taudinrippeet katoavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisen tarvitsee syödä ja aika ankeaa on sitten joskus omillaan oleminen, jos ei mitään osaa kokata, siksi minäkin olen tyytyväinen, että esikoinen on kiinnostunut ruuasta ja orastavasti myös nuoremmatkin pojat.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  5. Voi höh tota sun tautia ja tämä vuosi ei ole lähtenyt myöskään kyllä mallikkaasti käyntiin. Mutta tuhannesti kiitoksia resepteistä. Joskus, huom. aniharvoin on kiva tehdä ruokaa tuntitolkulla. Oikomiset ja arjen helpotukset on mun juttu. Eli nämä lähtee itse asiassa kaikki kokeiluun. Nam. Tuo katkiscurry ihan ekana.

    Toivottavasti voit jo paremmin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut varsin pitkä räkätauti. Nyt viikonloppuna on tuntunut siltä, että se alkaisi vihdoinkin helpottamaan. Noh, joha tässä on melkein kolme viikkoa podettukin.

      Arkeen on hyvä olla helppoja ja nopeita reseptejä. Aina ei ruuanlaitto inspiroi, mutta joka päivä on perhe ruokittava ;)

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Paranemisia. Kannattaa kyllä tervehtyä ensin ennen kuin tekee töitä varsinkin kun kirjoitit aikaisemmin diabeteksestasi. Sen kanssa ei auta leikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä hirvittävän pitkät taudit ovat todella kiusallisia. Olen ollut pari päivää sairauslomalla ja siten usean päivän putken siis ihan vaan levossa. Sillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta tilanteeseen :( Toivottavasti nyt alkaisi helpottamaan.

      Poista
  7. Sinulla on ollut kyllä harvinaisen pitkä ja sitkeä räkätauti. Toivottavasti se ei ole poskiontelontulehdusta, joka usein on pitkittyneen nuhan taustalla. Toivotaan, että saisit nyt siitä niskaotteen ja nuhasta päästäisiin eroon. Voisiko puhjenneella diabeteksellä olla yhteyttä flunssan kestoon?
    Ihanaa kun teillä miesväki kokkaa noin ahkerasti. Tuota votkapastaa minäkin voisin kokeilla joskus. Curry en ole oikein koskaan välittänyt katkaravuista kyllä eri muodoissaan :D
    Parempaa vointi Rva Kepponen ja mukavaa viikonlopun jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kuulemma liikkeellä viruksia, jotka aiheuttavat sitkeää räkätautia ja yskää kertoi työpaikkalääkärini. Täytyy toivoa, että ei tule jälkitaudiksi bakteeriperäistä poskiontelutulehdusta. Niin toivon, että viikonlopun fiilikset nuhan vähentymisestä eivät muutu muuksi. Diabetes lisää tulehdus riskiä ja varmastikin myös hidastaa toipumista.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  8. Voi että noita teidän perheen tauteja. Kurjaa et olet noin sitkeän kipeä. Jospa kohta terve!
    Ihanaa et teilläkin edes yksi pojista kokkailee. Se on supercoolia mun mielestä. Aika kivan ruoan oli ottanut testiin.
    Kepposen curry kuulosti hyvältä ja helpolta. Täytyy testata sitäkin.

    Odotan sun virkoamista ja lisää innostavia postauksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tässä tänä talvena taas riittänyt räkää :D Ei meinaa loppu millään.

      Jokaisen pitää syödä, niin on hyvä, että yksi on ainakin jo kykenäväinen ruokkimaan itse itsensä. Pitää ottaa agendalle saada perustaidot kahdelle nuoremmallekin.

      Minäkin odotan virkoamistani :) Saisi tapahtua mielellään ihan heti!

      Poista