26. toukokuuta 2020

Ruokaa ja pihaelämää

Karanteeniajan ilona on ollut ulkoilmaelämä, ruoka ja suklaa. Yleensä toukokuussa koivuallergia on pitänyt minut sisätiloissa täysin, mutta tänä vuonna siitepölymäärät ovat olleet niin pieniä, että oireet ovat pysyneet lääkityksellä hyvin kurissa. Olen ollut omalla pihallamme paljon enemmän kuin ikinä aikaisemmin toukokuussa. Olen myös saanut varsinaisen ulkonurkkien kohennusinspiraation. Helatorstaista lauantaihin tein pelkästään ulkohommia. Kuopuksemme auttoi minua reippaasti ulkohommissa. Sää oli mitä mahtavin ulkohommiin. Lauantaina pihallamme oli niin kuuma, että jouduimme kuopuksen kanssa vilvoittelemaan välillä puutarhaletkun avulla. Vaatutukseksi riitti shortsit ja toppi.

Urakoitavaa riittää vielä, mutta tulostakin näkyy niin hyvin, että se motivoi puurtamaan lisää. Ehkäpä pian pääsen näyttämään teillekin miltä kohennetut ulkotilat näyttävät, mutta ensin tässä pihaelämän ja tietysti ruuan fiilistelyä ;) Nyt jo kivaan käyttökuntoon talven jäljiltä raivattu ja ehostettu lasitettu terassimme on päässyt heti kovaan hyötykäyttöön. Keskimmäisemme pelaa siellä korttipelejä kaverinsa kanssa. Niin on mennyt käsihygieniaopit perille, että pojat pyyhkivät pöydän desinfiointiaineella ja sitten desinfioivat kätensä ennen kuin kumpikaan koskee pelikortteihin.

Pääsiäisenä söimme ensimmäistä kertaa ulkona omalla pihalla, tosin toppatakit päällä. Vaari istui omassa koronakahvilassaan takanamme. Ruokana oli naudanpihvit ja kanttarellikastiketta, lisukkeina perunaa, grillattuja maisseja ja salaatteja. Jopas maistui todella hyvältä!

Perheruokailuista kuvasaldo on yleensä tätä: joko kaikilla on suut täynnä ruokaa tai sitten vain tyhjiä lautasia.

Ennen vappua olimme maalaismummolassa. Avasimme veneilykauden esikoisen vahvalla 300m soudulla. Esikoinen oppi sen, että vanhan soutuveneen ohjautuvuus on olematon, jos sitä soutaa yksin eikä istu keskituhdolla.

Veneilykauden avaus

Maalaismummolassa kukki sinivuokot

Äitienpäiväviikonloppuna tarkenimme syödä pihalla ilman toppatakkeja. Silloin oli huikea auringonpaiste ja pihamme vähätuulisimmassa kohdassa tarkenin istua jopa t-paitasillani. Vaari oli menossa mukana omassa "eristysosiossaan". Grillasimme kasvisnyyttejä, maissia, porsaan grillipihvejä, jotka maistuivat hyvin mehiviltä sekä Pirkan valmiin grillitomaattisetin, jossa oli grillausastia, öljy ja mausteet valmiiksi mukana. Kesän ensimmäiset grilliruuat maistuvat aina niin hyvältä. Vielä säästelen kesän ensimmäisen campign-makkaran syömistä :D

Pojillakin on koronakaranteeni-look

Jopas maistui!

Muistutin poikia paristi äitienpäivästä ja jäin odottelemaan, että muistaako kukaan millään lailla. Onnittelukortit ja itsetehdyt lahjat loistivat poissaolollaan äitienpäiväaamuna. Tilanne korjaantui sillä, että esikoinen kömpi sängystä laittamaan minulle amerikkalaisia pannukakkuja aamiaiseksi. Hra Kepponen puolestaan järjesti ätienpäiväateriaksi bravuuriaan karstalohta (loheen paistetaan kunnon paistopinta kuumalla pannulla), parsaa ja hollandaisekastiketta. 

Äitienpäiväaamiaiseni a la teiniesikoinen

Äitienpäiväateria

Etukäteen ajattelin leipovani karanteeniaikana tavallista enemmän. Hiivaakin metsästimme jokaisella kauppareissulla. Leipomiseni jäi tavallista vähäisemmäksi. Yhdet cookiesit tein kuopuksen kanssa pakastetaikinasta tehtyjen pipareiden lisäksi. Hra Kepponen on paistanut useammat letut.

Lettukahvit pihalla

#supportyourlocal otettiin perheessämme vakavissamme ;) Jouduimme etsimään aukiolevaa ravintolaa, josta voisimme hakea noutoruokaa. Varmaan lähemmäs 90% lähialueen ravintoloista on ollut kiinni. Itiksen kauppakeskuksen thairavintola on yrittänyt sinnitellä bisneksessä ja myynyt takeawayna useita annoksia kaksi yhden hinnalla tai kolmen kahden hinnalla. Olemme syöneet ainakin kerran viikossa thaita. Ihan siihen pisteeseen saakka, että ajatus paneng currysta tai phad thaista tympäisee. Normaalihinnalla samasta paikasta saa myös kelvollista sushia ja sitä olen syönyt pahimpaan sushin himoon. Olemme kokeilleet muitakin ravintoloita sekä yhtä kotiintoimituspalvelua, mutta thaimaalainen nousi suosikiksi sekä maun että hinnan suhteen.

Sushia ja Tom Kha Gai keittoa

Paneng curry

Ainoa suunnitelma, jonka olen tehnyt kesäksi on se, että haluan käydä ravintolassa syömässä. Muuten loma- ja kesäsuunnitelmat ovat hyvin karanteenihenkisiä: kotona ja maalaismummolassa oleskelua lähinnä oman porukan kesken. Poikien kaverivierailut hoituvat valtaosin terassilla tai pihalla. 
 
Kivaa viikkoa!

12 kommenttia:

  1. kesäsuunnitelmien tekeminen on todella outoa tänä vuonna!

    Meidän oli tarkoitus lähteä Tanskan-sukulaisiin viettämään lakkiaisia - piti mennä oikein ekohenkisesti maata pitkin junalla. Juuei.
    Olimme vähän haaveilleet ulkomaanmatkasta miehen kanssa. Juuei.
    Mökkiä ei ole - mitä siis tilalle?

    Oudon vaatimattomia, lähes olemattomia suunnitelmia - ja silti tuntuu siltä, että jotain normaalista arjesta poikkeavaa olisi mukava tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se outoa, kun ei oikein voi suunnitella tai edes haaveilla kesäjutuista. Matkustusvaihtoehdot ovat aika vähäiset eivätkä juurikaan houkuttele. Pääseekö/uskaltaako kesällä mennä kesäteatteriin tai edes maauimalaan uimaan? Minä olen alkanut suureellisesti haaveilemaan riippumatosta, jossa lukisin kesällä dekkareita ja söisin samalla mansikoita.

      Poista
  2. Mullahan on niin kurja tilanne, ettei mulla ole kesälomaa (!!) - eipä tarvitse miettiä mitä tehdä kesällä. Mökillä toki aion olla mahdollisimman paljon, mutta siihen se jääkin.
    Pitääkin testata tuo Itiksen thaikku, onkohan niillä kotiinkuljetusta?

    Valoa viikkoon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä ilman kesälomaa on kyllä tylsä homma :( Jos pystyt tekemään etätöitä mökiltä, niin kannattaa yrittää hyödyntää sitä mahdollisuutta. Minä olen tehnyt etätöitä mökiltä käsin ja ihan parasta on, että lounallaal voi käydä vaikka uimassa.

      Viime viikolla emme hakeneet thaikkua lainkaan ja tänään mies kävi turhaan kolkuttelemassa ravintolan ovea. Oveen oli tullut lappu, että suljettu remontin vuoksi. Tiedä sitten, että onko ravintolalla jatkoa lainkaan.

      Poista
  3. Mukavia kevätpuuhia ja -ruokia teillä! <3 Vai uskaltaisiko sanoa jo, että kesä-? Just tänään totesin ukkelille, että tuntuu ihan omituiselta, kun ulkona on niin lämmintä, että voi jo keventää vaatetustakin. Tulee sellainen tunne, että voiko tämä olla tottakaan. Varmasti joku kohta nipistää käsivarresta, ja tadaa... se olikin vaan unta, ja takatalvi iskee. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihalla on parhaimmillaan tuntunut jo kesältä, toukokuulle on sattunut muutama todella lämmin päivä. Se on ollut ihanaa!

      Toisaalta olen myös miettinyt sitä, että jos sää pysyy kesäisenä, niin minkälaisiin uusiin lukemiin koronatartunnat nousevat, kun ihmiset ovat kuin vasikat kevätlaitumella ravintolojen terasseilla. Että olisi sillä räntäsateella jotain hyviäkin puolia ;)

      Poista
  4. Ihan grilliherkkuja ja herkkuja muutenkin. Me ei ollakaan tilattu pitkään aikaan mitään, pitäiskin kun ravintolat ovat kovilla.
    Täälläkin on puuhasteltu ulkona, tosin mulla siitepölyoireet on olleet voimakkaampia joten se vähän rajoittanut.

    Mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olemme tarjoilleet kotona ruokaa vähintään 100 annosta viikossa. Pientä helpotusta olemme hakeneet sekä valmisruuasta että ravintolaruuasta.

      Harmillista, että sinua on vaivannut siitepölyoireet. Toivottavasti pian helpottaa!

      Poista
  5. Tänä keväänä ollaan me koivuallergiset tosiaan päästy helpolla, ihanaa kun voi ulkoilla ja varsinkin nyt kun liikkuminen kotoilun lisäksi ollut ainutta ajanvietettä...
    Herkullisia ruoka annoksia <3 nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista milloin minulla olisi ollut näin helppo kevät. Että sen suhteen kävi kyllä oikea onnenpotku. On ollut kiva puuhailla pihalla ja ulkoilla.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Tämä postaus voisi kaikkinensa olla kuin omasta kynästä. Ruoka, suklaa ja vihdoin pihalle laajentuminen, niin että mielikin laajenee.

    Lettuja tehty täälläkin. Aluksi oli leipomisinnostus, mutta se lätsähti, leipominen ja pipertely ei vaan ole mun juttu. Sitä oli aluksi sellaisessa turvallisessa kotoilu vauhdissa, mutta kun ei niin ei.

    Täällä teineiltä sain äitienpäivänä pakotetut halit, mutta aikuiselta pojalta sitten mitä lämpimimmän, sillä jaksaa hih.

    Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua. Täällä lähdetään kahdestaan mökkeilemään miehen kanssa ja olen tästä luxuksesta ihan ihmeissäni. Nuorin yökyläilemään ja 16v saa olla nyt sitten ekaa kertaa itsekseen kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli hyvin kuvattu, että kun elämä on laajentunut pihalle niin mielikin on laajentunut :) Nämä aurinkoiset ja lämpimät päivät ovat tuntuneet ihanilta. Kun pihalla puuhailee ja ruokailee kivassa säässä, niin sitä tuntuu, että elämä on hyvää

      Nautikkkaa mökkiviikonlopustanne!

      Poista