12. toukokuuta 2020

Magnolioita ja kirsikankukkia

Viime viikolla oli ihanan aurinkoisia päiviä. Hra Kepponen totesi minun käyvän nykyisin täysin aurinkoenergialla ja hän taitaa olla siinä aivan oikeassa! Olen istuskellut pihanpläntilläni ja käynyt ihailemassa kukkia.

Marjon blogista huomasin, että Torkkelinmäellä kukkii magnoliat. Olen jo pidempään haaveillut näkeväni kukkivan magnolian ja päätin lähteä magnolian bongausretkelle. Olin sen verran myöhään liikkeelle, että aurinko ei enää juuri talojen väliin paistanut, mutta se ei haitannut. Vaalean punaisessa magnoliassa oli hurjan paljon kukkia ja paljon nuppujakin jäljellä. Valkoisessa oli hieman vähemmän kukkia, mutta ne tuoksuivat ihanalta. Mieleen tuli joku vanhan ajan hajuvesi.

Kukkien kauneus ja tuoksu hurmasivat minut täysin!

En ole kummoinen viherpeukalo ja pihan plänttinikin on pieni, mutta haaveiden pihassani kukkisi keväisin valkovuokot, magnolia, omenapuu, pionit ja loppukesällä kypsyisivät pensasmustikat, mansikat ja sitten omenat.







Ajauduimme juttusille toisen kukkabongarin kanssa. Hän kehotti meitä samalla käymään Alppipuistossa ihailemassa kirsikkapuita. Kukkabongari sanoi, että kirsikkapuut kukkivat upeammin kuin vakiopaikassamme Roihuvuoressa ja lisäksi Alppipuistossa oli kuulemma selvästi vähemmän ihmisiä.

Suuntasimme seuraavaksi Alppipuistoon. Kirsikkapuut ovat siellä tosi isoja ja ne olivat täynnä kukkia. Olipas hyvä, että saimme vinkin ja seurasimme sitä!







Kukkabongausreissu onnistui siis erinomaisesti. Ehkä yksi parhaista päivistäni tämän koronakaranteenin aikana!

Iloa ja voimia alkaneeseen viikkoon!

6 kommenttia:

  1. onpa huikaisevat värit, tuoksua en osaa edes kuvitella!

    Normaalin työmatkani varrella on pieni kirsikkakujanne, mutta se on nyt jäänyt kokonaan näkemättä kun olen mökkiytynyt tänne lähiön laitamille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkaloisto on kyllä ilahduttanut tänä keväänä :)

      Poista
  2. Onpa kiva kuulla, että siellä ollaan jo pikkuisen valoisammissa tunnelmissa. <3 Upeita kukkia ja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkaloisto ja upeasti viime viikolla paistanut ja lämmittänyt aurinko ovat ilahduttaneet :) Kunpa tulisi kivat ilmat ja lisää kukkia.

      Poista
  3. Varmasti ihan parhaimpia päiviä ja tunne, että hei elämä on normaalia. On vaan huikean kaunista, ihan taikaa.

    Kivaa viikonloppua teille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä on iskenyt kova kaipuu päästä jotenkin ihmisten ilmoille ja nähdä kauneutta. Onneksi sitä voi varovaisesti toteuttaa. Toivon, että kaikilla pysyisi maltti mukana, jotta vältytään siltä että tartuntaluvut ampaisevat hurjaan nousuun.

      Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

      Poista