11. kesäkuuta 2019

Viime viikon parhaat

Poikien ensimmäistä kesälomaviikkoa kuvannee parhaiten adjektiivi hermostuttava. Raivostuttava ja vähäuninen kävisi myöskin kuvaukseksi. Palaan noihin tunnelmiin vielä erikseen, mutta ensin viikon kivat jutut.

Keskiviikkona pääsin "Marjon matkassa"-blogin Marjon siivellä Krapin kesäteatterin ensi-iltaan katsomaan Tankki täyteen 2: Maallamuuttajat. Pari kesää sitten kävinkin sopivasti katsomassa Krapissa "sarjan" edellisen osan. Krapin kesäteatteri on siinä mielessä hyvin perinteinen, että näytelmänä on useinmiten kevyt komedia. Krapin kesäteatterin näytelmät tuottaa Keski-Uudenmaan Teatteri KUT.


Minusta komedia on sitä vaikeinta teatteria. Kuulun siihen joukkoon yleisöä, jota ei useinkaan naurata. Se, että komedia ei juurikaan naurata ei tarkoita sitä, että esitys ei olisi viihdyttävä tai että se olisi peräti huono. Aina vaan vitsit eivät nappaa. Tai siis usein ne eivät osu minuun. Tätä ongelmaa ei ollut lainkaan Tankki täyteen 2 kanssa! Näytelmä oli vetäisty juuri sopivasti farssin puolelle ja se oli ajoittain suorastaan hulvattoman hauska!

 Emmi ja Sulo, kuva https://www.kut.fi

Näyttelijäsuoritukset olivat erinomaisia. Sitä sinänsä saattoi odottaa, koska kaartiin kuului varmoja ammattilaisia. Sulona loistaa Jarkko Pajunen, Reinikaisena Seppo Halttunen ja Emminä Sanna Saarijärvi. Käsikirjoitus on hyvä ja sopivasti tässä ajassa, vaikka tapahtumat sijoittuvatkin muutaman vuosikymmenen taa.

Tankki täyteen 2 on tähän mennessä paras Krapissa näkemäni kesäteatteriesitys ja se kuuluu minun komediallisten kesäteatterikokemusten kärkikastiin.

Kiitos arkiviikon kohokohdasta Marjo!

Viikonloppuna vietimme Hra Kepposen kanssa aikuisten laatuaikaa vastapainoksi koululaisten ensimmäisen lomaviikon koettelemuksille. Tehtiin vähän maalaismummolahommia ja palkitsimme itsemme kirkkonummelaisen BistrOmatin salaateilla.

Grillatut jättikatkarapu-vuohenjuustosalaattia, aiolia ja parmesania

Salaatti oli todella hyvää ja täyttävä. Sorruimme tilaamaan vielä jälkkäritkin. Mikä yllätys :) Minä söin raparperitartaletin raparperisorbetilla. Raparperisorbetti oli mahtavan makuista.


Ehdimme myös piipahtamaan Haagan alppiruusupuistossa. Kävimme ensimmäistä kertaa siellä viime keväänä ja ihastuimme. Tänä keväänä ajoitus oli kukintojen osalta vielä onnistuneempi ja paikka oli kuin satumetsä. Alppiruusuja ja atsaleoja ympäröivä vehreä metsä luo upeat puitteet ja kontrastin kukille. Todella, todella kaunista! Varmaan vielä ainakin tämän viikon puisto on aika täydessä kukinnassa.

Atsalea-alue oli niin upea!



Prinssi Ruususeni 




Tarjoilin Prinssi Ruususelle kotimaisia mansikoita ja vaniljakastiketta

16 kommenttia:

  1. Tankki täyteen oli sarjana kyllä hulvaton, kiva että teatteriversio oli onnistunut. Kaunista kukkaloistoa olet taltioinut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ainoastaan tosi hataria muistikuvia Tankki täyteen sarjasta, Reinikaisesta sitten onkin vahvempia muistijälkiä. Teatteriversio on hyvä.

      Poista
  2. Tankki täyteen kuullostaa ihan mun jutulta, kiitos vinkistä! Ja nuo teidän syömät herkut...slurps. Ihanaa kesätunnelmaa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua nauratti farssin puolelle vedetty Tankki täyteen 2.
      Kiitos samoin - kivoja kesäfiiliksiä. Jos olet nyt mökillä niin nehän on aikalailla taattu ;)

      Poista
  3. Kaunista on alppiruusupuistossa! Ja komean prinssinkin olet bongannut. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haagan alppiruusupuisto on kuin satukirjasta! Siellä on huumaavan kaunista.

      Nykyisin (siis viimeiseen yli 20 vuoteen) ei käy flaksi enää missään, niin vein prinssin mukanani puistoon ;)

      Poista
  4. Kontulassa on myös hienot alppiruusut, niitä ei vain mainosteta yhtä paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kuulin, että Kontulassakin on alppiruusuja. Googlaus antoi kehnosti osumia, mutta paikka on ilmeisesti Lampipuisto?

      Poista
  5. Mukavia ja kesään kuuluvia juttuja! Tuolla alppiruusupuistossa olisin varmasti haltioitunut hengiltä <3

    VastaaPoista
  6. Seurasin aikanaan telkusta Tankki täyteen-sarjaa ja uskon, että olisin myös pitänuýt tästä teatteriversiosta. Kiva, että pääsit katsomaan tuota näytelmää. Kesäteatterissa on kiva käydä ja varsinkin noin hyvässä seurassa. Alppiruusut ovat myös tosi kauniita ja tuollaisessa puistossa niiden loisto on huikeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tankki täyteen 2 oli hyvin hauska ja seura erinomaista :)
      Haagan alppiruusupuisto on suorastaan lumoava paikka, osa alppiruusuista on puita, korkeimmat taitavat olla peräti 6m.

      Poista
  7. Kiitos kun lähdit mukaan Krapin kesäteatteriin. Tankki täyteen 2 oli hulvaton komedia ja näyttelijät juuri nappivalintoja rooleihin. Kiva, että ehdit nähdä myös rhodot.

    VastaaPoista