14. heinäkuuta 2018

Synttäreitä ja kesäiloja

Synttärini osuivat ensimmäiselle lomapäivälleni. Suunniteltu ohjelma ei ollut kovin juhlavaa: siivoojamme tuli meille ylimääräiselle raivaussiivoukselle ja tavoitteena oli järjestää kodinhoitohuone ja pienempien poikien huone, jotka molemmat olivat päässeet aivan karmeaan kuntoon.Vetäisin siis ihan normityöpäivän heti alkajaisiksi.

Siinä illansuussa sitten ystäväni Tiina soitti minulle ja kyseli, kuinka juhliminen sujuu. Hetken keskustelimme siitä, että miten sitä keski-ikäisenä sortuu siihen, että synttärinsä viettää siivoten ja vielä maksaakin siitä. Päätimme vaihtaa kurssia ja sovimme saman tien treffit baariin :)

Heinäkuisena maanantai-iltana terassilta sai valita mieluisensa pöydän. Ohjelmaakin oli järjestetty sillä ilmavoimat esittivät taitolentonäytöksen Hesacupin avajaiset kunniaksi. Minulla oli tosi kiva ilta! Ihanaa, kun ystäväni miehensä kanssa lähtivät ex tempore baariin.

Hra Kepposelta sain kukkia ja suklaata

Ystävältäni sain ihanan hortensian

Oikeastaan voisi sanoa, että minähän olen alkanut nuortumaan uudestaan. Kävin siis baarissa ja tulin yöbussilla hieman päihtyneenä kotiin :D  Yöbussilla ajelu oli jo toinen viikon sisään.  Todellakin siis nuortumista, koska kertaakaan aiempien 16 vuoden aikana en ole tullut kotiin yöbussilla.

Odottelemme rautatientorilla yöbussia. Vielä melkein 5-kymppinenkin jaksaa vielä!

Reilua viikkoa ennen minun synttäreitäni, juhlimme anopin synttäreitä. Anoppini sairastui hyvin nopeasti eläkkeelle jäätyään ja asuu nykyisin hoivakodissa. Apen ja anopin sisaren avulla kotilomat maalaismummolassa ovat vielä toistaiseksi mahdollisia. Juhlat olivat kaksipäiväiset: ensin juhlivat suvun vanhempi polvi ja sitten seuraavana päivänä nuorempi polvi. Hienot juhlat oli appi ja täti järjestäneet.

 Mummi ja kuopus

Lämminsavulohta, perunoita, kermaviilikastiketta ja salaatteja

Kakut Suomen parhaasta konditoriasta St. Honoreesta Lohjalta

Toinen yöbussilla kotiintulo liittyi kesäteatterireissuumme. Kävimme Hra Kepposen kanssa Suomenlinnan kesäteatterissa katsomassa Yksi lensi yli käenpesän. Ryhmäteatterin Suokin tuotanto ei ole vielä ikinä pettänyt, näytelmä oli aiheen raskaudesta huolimatta erinomainen ja paikoin hauskakin traagisuudesta huolimatta. Suosittelemme!

Suomenlinnan kauneudesta ei tullut kesäteatterireissulla nautittua lainkaan, sillä koko reissun ajan satoi enemmän tai vähemmän. Perinteinen kesäteatterisää siis. Suomenlinnassa sade ei haittaa esitystä, koska sekä katsomo että näyttämö ovat katetut.Ennen lomani alkamista vietimme melkein viikon mummolassa. Sieltä voi helposti käydä päivisin töissä. Minäkin pääsin siis iltaisin ja etätyöpäivänä myös lounastauolla nauttimaan järvenrantamaisemista ja uimisesta. 

Mummolassa on tavattu myös lähisukua. On syöty grilliruokaa yhdessä molempien isoisien kanssa sekä tavattu poikien suloista pientä serkkua.


Appi ja pojat grilliruuan äärellä

2-vuotias katsoo kuopuksen suosikkimusavideoita eli Michael Jacksonia :)

Kesäsäät ovat tällä hetkellä niin huikeat, että blogi päivittynee hitaammanlaisesti. Yritän tosin mahdollisimman pian kirjoittaa yhden vuorokauden romantic getawaysta Salossa. Nimittäin Salon reissu oli aivan mahtava!

Ihanaa kesäviikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Myöhästyneet synttärionnittelut! Tosiaankin ihania tuollaiset ystävät, jotka lähtevät ex tempore baariin. Kiva kooste muutenkin. <3

  Minä rupesin muuten absolutistiksi. Saa nähdä, kuinka kauan sitä jatkuu. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) tosi kiva oli tuollainen extemporeilta ja rento. Ei tarvinnut miettiä, että mitä laittaisi päälle ja erityisesti valmistautua, kun ei ollut aikaa siihen ;)

   Minä käytän alkoholia hyvin vähän, koska vatsani ei oikein siedä sitä. En enää juurikaan kaipaa sitä. Toisaalta sitten, jos vatsa on hyvässä kunnossa, voin hyvinkin ottaa lasin tai pari. Siitä tulee ihan erityinen juhlafiilis, kun on joku juoma :D

   Poista
 2. Hienoja kuvia♥ Ihanaa synttärihumua, onnitteluja kovasti sinulle ja anopillesi myös, teidän synttäriherkut näyttää niin hyviltä:) NAM! Leppoisaa viikonloppua ja loman jatkoa♥

  VastaaPoista
 3. Myöhästyneet synttärionnittelut! Ex-tempore jutut ovat yleensä niitä parhaita! Enpä ole vuosiin yöbussilla matkannut :) Kesäkeleissä ei todellakaan ole nyt valittamista, joten nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :)
   On kyllä ihan mahtavat kesäkelit, vaikka meillä jäikin vajaan 5km kansallispuistoreissu tekemättä, kun hiki valui ärsyttävästi silmiin :D :D Mutta ihanaahan tämä helle on.

   Poista
 4. Extemporeilu onkin sitä parasta! Ja ihanaa saada yllätysjuhlat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on :) Kiva oli pitkästä aikaa käydä kaupungilla ja vähän juhliakin omia synttäreitä.

   Kivaa viikkoa!

   Poista