17. heinäkuuta 2018

Romantic get away

Meillä oli viime viikolla Hra Kepposen kanssa lomaa aivan kahdestaan. Iso osa lomasta meni kodinhoidollisiin toimenpiteisiin, mutta teimme yhden yön reissun. Halusimme jonkin söpön ja kauniin paikan, jossa olisi hieman nähtävää, ravintola ja joku kiva majoitus. Kohteeksemme valikoitui Saloon kuuluva Teijon alue eli Mathildedalin ruukki ja Teijon kansallispuisto. (Sori salolaiset, mutta ensin ajatus romantic getawaysta Salossa kuulosti kuin haaleaksi jääneltä Camping-makkaralta ilman sinappia illallikseksi). Teijolle oli muutama vaihtoehto, mutta läheltä Mathildedalia löytynyt majoitus upeilla merinäköaloilla ratkaisi suunnaksi Teijon.

Pakkasimme kuoharia ja marjoja kylmälaukkuun ja vajaassa parissa tunnissa ajoimme Mathildedaliin. Vanhoissa ruukin rakennuksissa toimii käsityöyrityksiä kuten kehräämö ja kutomo. Alueella laiduntavat alpakat, joiden villa päätyy kehräämön ja kutomon kautta tuotteiksi. Vanhoissa ruukin rakennuksissa toimivien yritysten lisäksi alueella on panimo, baari, leipomo ja kahvipaahtimo. Vanhoissa punamullan värisissä taloissakin toimii osassa yrityksiä, kuten bed and breakfast. Sataman alueella on kaksi majoitusta ja ravintolapalveluita tarjoavaa yritystä. Nähtävää ei ole kovin paljoa, mutta tunnelma on suloinen!

Vanhoja ruukin rakennuksia

Kehräämö ja kutomo


Ostimme Petri S Chocolate roomista lisää herkkuja illaksi


Me siis vain kävelimme kierroksen Mathildedalissa ihaillen ympäristöä. Tutkimme kauppoja, mutta ostimme vain suklaata. Kävimme moikkaamassa alpakoita, taputtaa en uskaltanut, koska noilla suloisilla veijareilla on oikeasti aika hurjan näköiset hampaat. Kierroksen lopuksi söimme Ruukin krouvissa, jonka ruoka oli maukasta.

Tunnelmakuva Mathildedalista

Tunnelmakuva Mathildedalista

Ruukin krouvin ruoka-annos 

Kävimme myös katsomassa Teijon ruukin. Siellä on edelleen teollisuutta eikä ympäristö ole yhtä suloinen kuin Mathildedalissa. Bongasimme Teijossa suloisen kirkon ja joen, joka laski viemäriin. Kohina kuului, mutta vesi katosi näkymättömiin. Meillä meni hetki kummastellessa, että mihin vesi katoaa :D

Teijon kirkko

 Lomaselfie ja viemäriin katoava joki.

Majoituimme Mathildedahlissa Villa Seaviewessa. Se tuli vastaan Bookin.comia selatessani ja ihastuin kuviin upeista merinäköaloista. Majoitus on isossa omakotitalossa, joka on tällä hetkellä täysin bed & breakfast kohteena, jota omistaja pyörittää. Talossa on huoneisto omalla keittiöllä sekä huoneita. Meillä oli talon master bedroom, johon kuului ihana parveke, suihku, wc, mikro ja jääkaappi. Pihapiiri on hyvin hoidettu ja siellä on useita mukavia paikkoja loikoiluun ja maisemasta nauttimiseen.

Villa Seaviewn oma ranta

Talo rannalta päin kuvattuna

 Kävimme nautiskelemassa talon saunaosastosta, jossa oli hulppean kokoinen poreamme, tavallinen sauna ja höyrysauna.


Sievästä merellisesti sisustetun huoneemme edessä oli upea maisema parveke ja  muhkeat lepolasset. Vietimmekin ison osan illasta nauttien maisemista, kuoharista ja marjoista. Toki teimme asiantuntevan suklaatastingin ostamistamme suklaista. Iltamme kruunasi lämmin sää.

Huoneemme ja käynti parvekkeelle

Eväät

Huikea maisema parvekkeeltamme

Iltasävyt

Oli aivan ihana minireissu. Nyt tekisi mieli tehdä lisää tällaisia kotimaan minipyrähdyksiä, koska sellaisten järjestäminen ilman lapsia on ainakin teoreettisesti mahdollista. Mikä olisi sinun vinkkisi meille?

20 kommenttia:

  1. Ei tule minullekaan Salosta ihan ensimmäisenä romantiikka mieleen. :-D :-D Mutta ihan mahtavan paikan löysitte! Ja näytätte suloisilta, kuten aina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🌹
      Salosta löytyi kyllä Mathildedalin ja Teijon myötä aivan uusi romanttinen puoli 👍

      Poista
  2. Tällaiset minilomat ovat niin ihania. Aina ei tarvitse lähteä kauas, kotimaassakin on monta upeaa matkakohtetta. Varmasti upea aikuisten onaloma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa on paljon kivoja minilomakohteita, osa vaan aika huonosti markkinoituja. Minireissut lähelle on kivoja, voisimme yrittää tehdä niitä useamminkin.

      Poista
  3. Tuollainen get away pitäisi meidänkin tehdä. Ihanan paikan olette löytäneet ❤️

    VastaaPoista
  4. Erään entisen poikaystävän perheen mökki sijaitsi aika lähellä Teijoa, enkä uskalla sinnepäin lähteä :P

    Punkaharjun valtionhotelli on kiva, olimme siellä esikoisen ollessa ehkä puolitoistavuotias ja oli ihan mukava kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus käynyt kääntymässä Punkaharjun valtionhotellin pihassa ja rakennus oli minusta aivan älyttömän söpö. Se voisi olla kiva aikuisten lomakohde. Ohjelmaksi riittäisi ajella hitaasti harjua edestakaisin ja ihailla sen kauneutta.

      Poista
  5. Löysittepä kivan paikan. Enpä ole tuolla itse koskaan käynyt, mutta näyttäisi olevan käymisen arvoinen paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mathildedal on suloinen paikka. Nähtävää ei ole paljoa, mutta aktiivityyppi voi valita lisäohjelmaa Teijon kansallispuiston reiteistä. Tai vaihtoehtoisesti käydä suklaakahvilassa tai ottaa lasilliset merellisissä maisemissa.

      Poista
  6. Ihanalta kuulostaa teidän minilomanne. Aivan ihastuttava tuo paikka, kiitos muuten vinkistä, täytyy käydä joskus piipahtamassa tuolla.

    Ihanaa sunnuntaita ja aurinkoista kesää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mathildedal on suloinen paikka. Nähtävää ei ole paljoa, mutta tunnelma ja ilmapiiri ovat viehättävät.

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  7. That Teijo Church is a well framed shot.

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa mukavalta! Meillä tuli tehtyä hiukan vastaava Ikaalisiin, kun kylpylä onkin nykyään Scandic-ketjua ja sinne sai kaks yötä 20k-pisteellä. Ei tajuttu toivoa yläkerrosta, mutta saatiin silti 7-kerroksesta upeat näköalat: https://www.flickr.com/photos/timokoo/albums/72157698986296954

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas komeat näköalat! Me olemme käyneet Ikaalisissa silloin kun lapset olivat pieniä ja viihtyivät Ikaalisten kahluualtaassa. Silloin vierailuun kuului myös pakollinen Titinallen talossa vierailu. Minä on aina inhonnut niitä renkutuksia, mutta lapsiin se vetosi :)

      Kivaa kesän jatkoa!

      Poista
    2. Tuo kuvien jännän kattotornin talo tais olla se Titinallen talo? Kartassa oli mainittu, mutta oudon pienellä oli kai kyltti, kun en sellaista ainakaan huomannut. Tai sitten se talo jäi vielä näkemättä. On toi nalle ollut kyllä kauan kuviois, kun muistelisin 90-luvun alkupuolella käyneeni likan kans sen Vaasan vierailua kattomas. ^_^

      Kiitos samoin!

      Poista
    3. Minusta se on Titinallen talo. Titinallen talo muutti pois Ikaalisista viime/tänä vuonna. Talo lienee tyhjillään.

      Titinalle on kyllä ollut pitkään lasten suosikkeja.

      Poista
    4. Aaaa...! Se selittääkin asiaa. Jossain alueen kartas se vielä oli mainittu, mutta sitten kun oltiin vieres niin olikin kumman tyhjää. Aina oppii lisää. ^^

      Poista