16. kesäkuuta 2018

Kesästadin hulppein keidas on Allas Sea Pool

Torstaina starttasin työkavereideni kanssa toimistolta heti klo 16 kohti keskustaa. Työpaikkani sijaitsee sen verran periferiassa, että sieltä keskustaan pääseminen julkisilla on niin tuskallinen operaatio, että sitä ei viitsi kovin usein tehdä. Mutta nyt päätimme nauttia kesäillasta täysillä.

Lähdimme Altaalle uimaan. Muistan kun aikoinaan luin Hesarista Altaan suunnitelmista. Pakko tunnustaa, että "Kelluva, ympärivuotinen, lämmitetty uima-allas saunoineen Kauppatorille mereen" kuulosti niin absurdilta suunnitelmalta, että se nauratti. Niin vaan rakentui Allas Kauppatorille ja se on löytänyt paikkansa kaupunkilaisten ja matkailijoiden sydämessä. Ja hyvä niin, koska Altaasta tuli aivan huikea paikka!

Uimme ja vaan lilluimme lämpimässä vedessä. Näimme, kuinka Viking Linen laiva kääntyi ihan vieressä ja suuntasi ilmeisesti kohti Tukholmaa. Välillä käännyimme ihailemaan Suurkirkon ja Uspenskin torneja ja kaunista Kauppatorin aluetta. Jo noiden näkymien katselu uima-altaasta on minusta elämys. Taivas oli huikean sininen, aurinko paistoi ja oloni oli hetkessä kuin lomalla. Ihan kuin olisimme olleet etelässä :)

Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa Allas!

Allas Sea Pool faktat:
Sisäänpääsy aikuisilta 14€, lapset (3-12v) 7€
Aikuisten allas on lämmitetty, pituus 25m
Lisäksi lastenallas ja merivesiallas, sekä tietenkin suihkut ja sauna
Avoinna ympäri vuoden. Viime talvikaudella lastenallas oli suljettuna.

Altaaseen mahtui mukavasti, vaikka toki uimareita oli paljon. Suihkuun ja saunaan mahtui varsin mukavasti. Pukuhuone on ahdas, kaapit pienet ja lattia märkä. Eli jos haluaisit vaikka lähteä kaupungille ja laittautua uinnin jälkeen, niin Altaalla se on vähän hankalaa. Rakennuksessa toimii kahvila/ravintola, josta voi käydä ostamassa juotavaa ja syötävää. Aurinkoa voi ottaa tuoleissa altaiden vieressä tai takana syrjemmässä olevalla mini"rannalla". Uima-altaan vieressä on iso naulakko pyyhkeille, joten uimapukusillaan ei tarvitse kahta metriä enempää liikkua, jos ei halua. Sisäänpääsymaksulla voi vietää Altaalla vaikka koko päivän.

Olimme varanneet aikaa 2,5 tuntia ja se meni aivan hujauksessa. Paikalla oli uimareita laidasta laitaan: lapsista ja trendikkäistä nuorista aikuisista meihin keski-ikäisiin sekä turisteihin.

 Aikuisten allas

Näkymä Helsinki Wheeliin altaasta

Lastenallas ja Uspenskin katedraalin kupoli

Lastenallas, merivesiallas, auringinottotiloja ja kaunis Kauppatorin seutu taustana

Rakennuksen taakse on terassille tehty pieni hiekkaranta

Melkein lomavarpaat

Ihana kesäfiilis!

PS. Ikuiseen "voinko mennä uimaan/rannalle, kun en ole nuori ja laiha"-keskusteluun haluan sanoa vain sen verran, että käyn paljon uimahalleissa ja rannoilla ja olen ylipainoinen. Kukaan ei ole ikinä tuijottanut minua, kukaan ei ole ikinä sanonut mitään. Ne harvat tutut, jotka ovat tulleet vastaan ovat moikanneet ja jutelleet eivätkä ole teeskennelleet, etteivät näkisi/tuntisi minua ;) Rantakunto ja bikinikunto onnistuu ihan sillä lailla, että kiskoo vermeet niskaan ja menee paikalle.

PPS. Valehtelin. On minua kerran katsottu merkitsevästi ja annettu ymmärtää, että minulla on iso maha. Joku skidi yritti uimahallissa perustella mummolleen, että iso maha ei ole mikään syy, ettei voisi hyppiä ponnahduslaudalta, koska minäkin olen sillä hyppinyt :D Annan asian anteeksi, koska tokihan ponnarille pitää kaveri saada. Mutta asiaa en unohda, koska blogi.

14 kommenttia:

 1. Uimassa en ole tuolla käynyt, mutta toki muuten vieraillut. Kerran syötiin lounasta tyttären kanssa yläkerran ravintolassa ja ruoka oli erinomaista. Mukava paikka siis kesäpäivän viettoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että ruoka Altaalla on erinomaista. Minusta on niin mahtavaa, että Helsinkiin on tullut näitä uusia paikkoja ja rutkasti eloa.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Onpas kiva paikka. En ole tiennyt, että tuolla on allas.
  Ihanaa viikonloppua!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan ihana paikka. Mun työkaverit ovat käyneet siellä talvella ja myös joogaamassa. Minä aion ponnistaa seuraavan kerran paikalle ihailemaan pimenevää syysiltaa :)

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Ihanan oloinen paikka, täytyy kyllä käydä nöiden meidän vesipetojen kanssa. Mä ole NIIN iloinen, että Tampere päätti satsata maauimalaan, vaikka eeihän se tuolle vedä vertoja, mutta huima parannus meille kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maauimalat ovat ihan huippujuttu! Minä käyn arkiviikkoisin Espoossa Leppävaaran maauimalassa ja kauniina päivänä se on ihan kuin olisi etelässä tai lomassa. Ihan parasta luksusta arkeen. Tänä vuonna olen joutunut joka kerta vesijuoksemaan aurinkolasit päässä :D sepä se vasta luksusta onkin!

   Poista
 4. Kyllähän tuo Allas on ihan huikea paikka, vaikka ajatuksena se kieltämättä tuntui järjettömältä! Uimassa en ole siellä vielä käynyt, mutta muuten on tullut liepeillä pyörittyä.

  Ja aivan mahdottoman hieno asenne ikuiseen rantakunto-kysymykseen. Juuri noin! Kaikki on vain omien korvien välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Altaasta tuli kyllä huikea paikka! Aion ottaa sen nyt sellaiseksi säännölliseksi rentoutumispaikaksi itselleni.

   Keski-ikäisyydessä on myös sellainen hyvä puoli, että ketään ei kiinnosta tsekailla täti-ikäisiä, joten vatsamakkarat näkee julkisellakin paikalla lähinnä vain itse ;)

   Poista
 5. Tuo pukuhuone-kuvaus sopii myös Löylyyn. Lisäksi työkaveri sanoi, että puuritilät altaiden vieressä olivat julmetun liukkaat märin jaloin. Kai se pitäisi silti käydä tsekkaamassa joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työkaverini on käynyt Löylyssä ja valitteli myös Löylyn pukuhuoneen ahtautta sekä vilvoittelutilojen ahtautta.

   Minusta puuritilät eivät olleet lainkaan liukkaita. Voi olla, että niiden liukkaus riippuu säästä. Aurinkoisena päivänä ne kuivavat nopeasti. Ystäväni ovat käyneet talvella ja sanoivat, että joku parempi ratkaisu talveen olisi paikallaan, koska silloin on liukasta.

   Kannattaa kokeilla Allas, minä tykkäsin siitä tosi paljon. Seuraava käyntikin on jo kalentereihin merkattuna.

   Poista
 6. Kävin huhtikuun lopussa Altaalla asiakkaiden kanssa - edellisestä kerrasta olikin kulunut huimasti aikaa. Tuntuu, että 90-luvulla asiakkaita saunotettiin ihan kunnolla. Mutta paikka on todella kiva ja kaverini tykkäsivät juuri siitä keskellä kaupunkia olemisesta. Sen verran nyt voin valittaa, että ne pukutilat voisivat olla paremmat. Ainoa yllätys oli se, että toinen kavereistani ei osannut uida - mutta kunnon emäntänä pidin huolta, että pääsimme kaikki pois altaasta. Syvyys aikuisten altaassa näytti olevan 165 cm joka kohdassa. Ehkä tämän jälkeen voin kokeilla Löylyäkin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Altaan kaupunkimaisemat ovat aivan mahtavat :) Pukutilat ovat tosiaankin tukkoiset, Löylyssä kuulemma vielä tukkoisemmat.

   Uimataidon puute on suomalaisten ja eurooppalaisten keskuudessa ymmärtääkseni suhteellisen harvinaista, mutta Aasiassa paljon yleisempää. Tosin on Suomessakin raportoitu, että uimataidottomuus on kasvussa, koska osalla vanhemmista ei riitä resurssit lastensa uimaopetukseen ja koulun uimakerrat ovat niin vähäiset, että koulussakaan ei opi uimaan. Tuo on minusta todella surullista :(

   Mukavaa juhannusta!

   Poista
  2. Asiakkaani oli alunperin Malesiasta ja ei kertonut umataidottomuudesta ennen kuin olimme altaan reunalla. Ehkä oli ajatellut että vain vähän kahlailemme...Mutta olin kyllä aika ylpeä näistä nuorista naisista - tulipahan kokeiltua jotain uutta Helsingissä. Kävimme jälkeenpäin syömässä saunakauniina...:)

   Poista
  3. Kiva, että nuoret naiset uskaltautuivat kokeilemaan uimista. Minulla oli Tokiossa asuessani kaksi hyvää paikallista ystävää ja heistä toinen osasi räpiköidä n. 25m ja toinen ei sitäkään. Me käytiin uimaretkillä, he olivat tottuneet siihen, että hangailivat matalassa päässä ja toinen vähän yritti uida. Voit kuvitella millainen oli hämmästykseni, kun selvisi että toinen osaa lasketella niin, että tulee mistä tahansa mustasta rinteestä helpon näköisesti alas.

   Mekin menimme syömään saunakauniina :) Tosin meidän jengistä 2/4 ei meikkaa lainkaan, joten sen puoleen ei ollut juurikaan eroa. Minähän en olisi voinut nuorempana kuvitella, että lähden suoraan uimasta laittautumatta ravintolaan ;)

   Poista