1. toukokuuta 2018

Hauskaa vappua!

Me juhlimme tänä vuonna vappua jo aattona. Olen nykyisin niin väsynyt, että aamuntorkkuna haluan hyödyntää kaikki mahdollisuudet nukkua pitkään. Minulle pitkään siis tarkoittaa lähemmäksi klo 11. Toki vapunpäiväksi on varattu vähän parempaa ruokaa, mutta muuten päivä mennee oleillessa, etenkin kun pelailimme Torakkapokeria puoli kahteen yöllä koko perhe.

Minun kaasupalloni

Vappuaaton juhlina meillä oli helpot nyyttärit. Vieraina oli ystäväni Tiina esikoispoikansa kanssa. Tarjoiluna oli perinteisesti nakkeja ja kotitekoista perunasalaattia. Minähän rakastan itse tehtyä perunasalaattia ja tekisin sitä muuten useamminkin, mutta olen perheemme ainoa perunasalaattifani. Lapsille oli nakkien kanssa ranskalaisia.


Ruuan jälkeen pelasimme ensimmäisen lautapelin, joka oli Tiinan tuoma Dixit. Oli muuten todella hyvä peli, etenkin kun voitin 👍 Pelin jälkeen aloitimme vapun makealla herkuttelun. Mansikkasesonki on nyt korkattu.


Suklaadipattuja mansikoita ja kuohuviiniä

Vappupöydän varsinaiseksi numeroksi olimme suunnitelleet kotitekoiset donitsit. Donitsien gloria hiukan laski, koska mansikoiden lisäksi toista kiloa irtokarkkeja kului donitseja odotellessa. Hitaat leipurit 😉 Donitsit syntyivät näppärästi donitsivuuassa eikä kuuman rasvan kanssa tarvinnut puljata lainkaan. Jostain syystä sokerointi ei meinannut pysyä lainkaan meidän donitsiemme päällä, joten päädyimme dippaamaan suurimman osan niistä suklaasulassa. Huomiselle on vielä donitseja jäljellä ja kuopus haluaa ehdottomasti pinkin sokerikuorrutuksen donitsiinsa.


Herkkujen lomassa siirryimme seuraavaan peliin, joka oli torakkapokeri. Siinä pitää keksiä, että puhuuko vastapeluri totta vai valehteleeko. Meidän teini paljastui jälleen ihan hirvittäväksi laskelmoijaksi ja vielä pahemmaksi valehtelijaksi 😂😂😂 Yksi kierros pelattiin vieraiden kanssa. Vieraiden lähdettyä peliä oli ihan pakko jatkaa pikkutunneille oman perheen kesken.

Meillä oli onnistunut vappuaatto ja vapunpäivänä nukutaan varmasti pitkään.

Torakkapokeri, kuva lainattu www.lautapeliopas.fi


Hauskaa vapunpäivää!
Toivottavasti vapunpäivän sää olisi luvattua parempi!

29 kommenttia:

  1. Hauskaa vappua ja mukavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
  2. Minä taas iltaunisena keskityn vappupäivään. Eilen olin esikoisen ja hänen kaverinsa ja kaverin äidin, joka on ystäväni kanssa Stadiumissa kenkä ja vaateostoksilla klo 19-20. Hyvät alennukset kanta-asiakaspäivien ansiosta. Shoppailun aikana mies oli paistanut munkit. Yhdessä sitten samaisen kaveriperheen kanssa juotiin kuoharit ja maisteltiin munkkeja. Tänään meillä on brunssi parin tunnin päästä. Eli nyt valmistelemaan sitä. Pikkaisen kyllä laiskottaisi ja väsyttäisi..

    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssi tai pikinik (jos ei sataisi) on kyllä mukava tapa juhlistaa vappua. Jos sääennuste lupaisi hyvää, niin kyllä minäkin jaksaisin ponnistaa piknikille :) Tänä vuonna ei tarvinnut :)
      Mukavaa vapunpäivää!

      Poista
  3. Hei tuo torakkapokeri kuulostaa tosi kivalta peliltä. Voisiko sitä pelata myös ihan vain aikuisten kesken? :-)

    Mukavaa ja rentoa vappupäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torakkapokeria voi hyvin pelata aikuisten kesken, sopii rentoon illanviettoon hyvin. Samoin kuin Dixit.

      Täällä onkin rento päivä menossa. Heräsin 11:30 ja istun yöpaitasillani :D

      Poista
  4. Ihanaa vappupäivää! Onneksi tämän ikäisenä voi viettää vappua omannäköisesti, joka tänään merkkaa mulle verkkareita, herkkuja ja netflixiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on just hyvä, että voi viettää juhlan siten kuin itse haluaa. Välillä rentoilu on just parasta. Tai oikeastaan melkein aina se on parasta, toteaa mukavuudenhaluinen laiskimus :D

      Mukavaa Netflix-päivää!

      Poista
  5. Rentoa vappupäivää ! Herkullisen näköisiä nuo munkit ja mansikat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mukavaa vappupäivän jatkoa kalsasta ja sateisesta kelistä huolimatta!

      Poista
  6. Hyvää vapaapäivää😊 kuulostaa siltä, että Torakkapokeri on ollut aika hauska peli😁 Nakit ja perunasalaatti on ihanaa herkkua silloin tällöin tai juuri vappuna. Sateesta huolimatta mukavaa päivän jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitin kyllä vappupäivää mutta gsm näyttää muuttaneen se vapaapäiväksi😘

      Poista
    2. Torakkapokeri vei mennessään. Tänäänkin on ollut pientä kitinää siitä, että olisi pitänyt ehtiä pelaamaan sitä. Minä voisin syödä perunasalaattia vaikka kerran viikossa :)

      Poista
  7. Teillä on ollut kiva vappu!
    Itsetehty perunasalaatti on minunkin herkkua. Nam!
    Hyvää alkanutta toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tosi kiva vappu. Tosin vappupäivänä täällä oli vaan velttoa porukkaa ja useampaan kertaan piti muistutella tuota kiivainta lasta, että se että väsyttää ei todellakaan oikeuta riidan haastamiseen :D :D

      Mukavaa toukukuuta!

      Poista
  8. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta♥ Torakkapokeri kuulostaa hauskalta:) Leppoisaa vappuiltaa ja alkanutta toukokuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli oikein mukava vappu. Vaikka olihan se aika shokki kuinka laskelmoiva meidän teini osaakaan olla :D

      Kiitos samoin - mukavaa alkanutta toukokuuta!

      Poista
  9. Tosi kivan ja rennon kuuloinen vappu! Minä liputan juuri tuollaisen puolesta :) Meillä ei ollut yhtään vieraita, vaan mentiin ihan omalla porukalla, parilla salaatilla ja nakeilla sekä aatto että vappupäivä :D Ja sohvaan jäi mun peffan kuva - sen verran rennosti tuli otettua.

    Hyvää alkanutta toukokuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosi hauska vappuaatto. Olimme kyllä aika voipuneita vappupäivänä, ihan kuin meillä olisi ollut enemmänkin juomia kuin se yksi kuohari :) Kyllä huomaa, että valvominen tuntuu keski-ikäisessä. Aivan ihanaa, kun ensi viikollakin on ylimääräinen vapaapäivä.

      Kiitos samoin - mukavaa alkanutta toukokuuta!

      Poista
  10. Torakkapokeri kuullostaakin hyvältä peliltä, siinähän samalla sitten voi havainnoida kykyään huomata valheita tai taipumustaan tulla huijatuksi... meillä paistettiin munkit perinteisesti, vaikka oltiin kyllä varauduttu myös donitsien tekoon, ne on niin ihanan helppoja tuolla pellillä tehdä, mutta harmillisesti joutuu aina tekemään kaksi (ainakin) pellillistä, että kaikille riittäisi edes kaksi... Hyvältä kuullostaa tuo perunasalaatti, mitä laitat siihen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä esikoinen on kova laskelmoimaan peleissä - isänsä poika :D En mä tiedä, että mistä se laskeskelee, että millä todennäköisyydellä joku huijaa. Itsenhän roiskin aina kaikissa peleissä menemään. Menolippu on toistaiseksi pannassa, koska osalla pelaajista menee hirveän kauan seuraavan siirron pohtimiseen ja he tarvitsevat kynää ja paperia :D

      Perunasalaatissa oli noin kilo perunoita, 2 jonagold omenaa, 1 suolakurkku. 1/2 prk kermaviiliä, jossa on vajaa rkl sitruunamehua, 1-2tl sinappia, ripaus suolaa ja sokeria ja kuivattua valkosipulimurskaa. Melkein saman verran laitoin majoneesia kuin kermaviilikastiketta.

      Poista
  11. Rento vappu on ihan parasta!

    Meillä oli oman perheen kesken brunssi, josta taitaa tulla uusi perinne. Ehkäpä jopa tulevaisuudessa pyydän ystäviä mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssit ovat aina ihania! En ole pitkään aikaan laittanut brunssia. Hetken jo mietin, että milloinkohan tekisin, mutta sitten tajusin, että minähän voin laittaa tilauksen brunssista vetämään. Puolentoista viikon päästä toimitus :)

      Poista
  12. Hih nyt olen vähän kade sun ilmapallolle, sillä oisihan sitä pitänyt edes vappupallo olla. Muuten vastaan tässä vähän ohi kommenttiisi omassa blogissa, että ehdottomasti tempaiset haalarit päälle 50veenä. ;)

    Torakkapeli kuulostaa jännittävältä ja aika saman suuntainen vappu meilläkin, leffoja lasten kanssa ja hyvää ruokaa.

    Kivaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin hieno ilmapallo :) Hra Kepponen laittoi ainakin viidestä parhaasta pallosta kuvan kaupasta, joten ihan on tarkkaan harkittu valinta :D Pikkaset naurut on tarjonnut se, että pojat ovat vuorollaan jokainen sillä leikkineet ja pienemmät sitä itselleen himoinneet, vaikka eivät halunneet vappupalloa. Vappupallo on pikkulasten juttu :D

      Monellahan on tavoitteena, että mahtuisi esim. nuoruuden (tai edes 10v vanhoihin) farkkuihin. PItäisiköhän minun ottaa tavoitteeksi mahtua ainejärjestön haalareihin?

      Kiitos samoin - kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  13. Mukavalta vapulta kuulosti, toivotukset tulee pikkusen myöhässä :) Suloinen tuo sun pallosi. Mulla oli ihana metallihohtopinkki jonka ite puhalsin. Kaunis sekin <3
    Leppoisampaa toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vappu meni mukavasti, mutta kyllä painaa keski-ikäisellä vieläkin tuo yksi lyhyt yö. Pallo on ihana :) Toivon kyllä yksisarvispalloa, mutta sellaista ei ollut Prismassa.

      Mukavaa toukukuuta!

      Poista
  14. Oi nam mitä ihania herkkuja teillä on ollut siellä! Mums <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :)
      Just söin viimeiset karkit, mutta jääkaapissa olisi vielä pari pakettia nakkeja :D :D joten vappufiilis jatkukoon

      Poista