16. toukokuuta 2018

Kirsikankukkien lumoa

Vierailu Helsingin Roihuvuoren kirsikkapuistoon on vuosien ajan kuulunut kevääseemme. Olemme pistäytyneet iltaisin ihailemassa kukkaloistoa ja olemme osallistuneet monena vuotena siellä järjestettävään hanamiin (hanami=kirsikankukkajuhla). Toisesta järjestämiskerrasta lähtien olemme olleet useinmiten mukana. Kukkien lisäksi meitä vetää sinne tietysti japanilainen ruoka ja pukukilpailu.

Tänä vuonna taitaa käydä niin, että Roihuvuoren hanamina (19.5) on kukkaloisto aivan ohitse. Tässä helteessä kukat lakastuvat nopeasti. Hanami on kuitenkin kiva juhla ilman kukkiakin ja kukat kannattaa käydä katsomassa heti.

Minä olen ollut päiväkausia sisällä. Koivuallergiani on ollut niin paha, että olen suosiolla jättänyt ulkoilun väliin. Kirsikankukkia en voinut jättää väliin, ne oli nähtävä! Kukat olivat ulkoilua seuranneiden silmäoireiden arvoisia ehdottomasti!

Suosittelen käymään Roihuvuoren kirsikkapuistossa. Ihana paikka vaikka piknikille tai iltakävelylle.

Nauttikaa te kynnelle kykenevät tästä huumaavasta kukkaloistosta ja lämmöstä! Minä vietän vähäisen vapaa-aika säälittävästi Netflixin parissa ;)

22 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä ihan hirveä tuo koivu, silmissä on kuin sahanpurua. Mutta voi itku miten kauniita kuvia ja miten taas olen skipannut nämä näyt. <3 Zemppiä allergian keskelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut aikamoinen koivukevät. Minulla lääkitys pitää sisätiloissa muut oiret kohtuullisina, mutta silmiin ei tunnu tepsivät mikään. Tylsää :(

   Kirsikkapuito on kyllä kiva kohde. Ajatteles kuinka hienoja mukikuvia siellä saisikaan ;)

   Poista
  2. No niin muuten. ;) Ensi vuonna ihan pakko mennä ja tuosta ajelen miltei ohi kuitenkin usein. Höh minua. Kivaa viikkistä sinne <3

   Poista
  3. Mukien kanssa ensi keväänä sitten :D
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Ihan huikea paikka! En ole vieläkään tullut koskaan käyneeksi tuolla, vaikka se ei nyt niin kovin pitkän matkan takana olisi. :-) Porukkaa tuolla näyttää kyllä olevan. Rupeaiskohan ahdistamaan... Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus käydä. Paikka on kukinta-aikaan heino. Arki-iltaisin on ainakin aika väljää. Tokihan siellä silloin on väkeä, mutta ei mitään tungosta. Hanamijuhlat ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja kohta ovat ihan liian isot meidän makuun.

   Poista
 3. En ole koskaan käynyt ja taitaa tänäkin vuonna jäädä väliin. Kiitos ihanista kuvista paikanpäältä ja toivotaan sitä sadetta lieventämään allergiaoireitasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade olisi minulle kyllä erittäin tervetullutta :)
   Kirsikkapuisto on kiva retkikohde. Kannattaa pitää mielessä tulevina keväinä.

   Poista
 4. Ihanaa, että tuollainen paikka on Suomessakin! Just Tukholmassa kirsikkapuiden alla mietittiin, että miksei jossain Helsingissä (tai muualla kotimaassa) ole vastaavaa paikkaa. Mutta tuo Roihuvuorihan onkin sitten vastaus tähän :) Ihanaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin Japanilaiset suomessa toimivat yritykset, japaniin liittyvät yhditykset ja japaniperäiset yksityishenkilöt ovat lahjoittaneet kirsikkapuut Helsingin kaupungille. He halusivat että suomalaisillakin on mahdollisuus kirsikankukkajuhlaan. Minusta aivan mahtavaa aloitteelliuutta tehdä kaupungista kauniimpi :)

   Tänä vuonna kukinnan edistymistä on kuvattu nettiin päivittäin, joten vierailun ajoittaminenkin sujuu :) Ensi vuonna Helsinkiin Tuula!

   Poista
 5. Ihania kuvia. Minulla on ollut monena keväänä haaveena käydä katsomassa Roihuvuoren kirsikkapuisto, mutta voi olla, etten tänäkään vuonna ehdi sinne. Meidän yhdellä naapurilla on pihallaan kaksi kirsikkapuuta ja ovat kyllä upeassa kukassa juuri nyt. Kuten meidän omalla pihallamme myös omenapuut kukkivat kauniisti.

  Siitepölyallergia on minuakin pitänyt sisällä paljon. Lääkkeitä ja luontaistuotteita kuluu ja kaikki mahdollinen on kokeilussa. Minulla tänä vuonna ei niinkään silmiin ole vaikuttanut, mutta aivastelen sitten senkin edestä. Ja nenä valuu. Sadetta odotellessa. Tänään jo elättelin toiveita sateesta, mutta ei sitten sadetta vielä saatukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pitää Roihuvuori mielessä tulevina keväinä, se on kaunis kukinta-aikaan. Tosin jos ei nyt ehdi kirsikankukkia katsomaan niin vielähän vuoroon tulee Haagan alppiruusupuisto, joka on myös tosi hieno.

   Minä haaveilen pihalleni sellaisista pienikokoista omena- tai kirsikkapuista juurikin ihanien kukkien toivossa. Toki omputkin maistuisivat :)

   Sadetta odottelen minäkin täällä :)

   Poista
 6. Oi miten kaunista!
  Ihanat kuvat!
  Hyvää viikonloppua!☀️❤️😊🌸

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Puisto on hyvin kuvauksellinen kukinnan aikaan :) Sen huomasi siitä, että siellä oli pieniä valokuvaus"studioita" pystyssä lisärekvisiittoineen.

   Poista
 8. Minä ehdin käydä paikalla kaksi kertaa. Kuulemma eilen oli enää muisto vaan noista puista. Tänään siellä on ne juhlat ja kukat ovat ehtineet jo kuihtumaan. Ihanaa siellä kyllä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin virallinen juhla on osunut parhaimpaan kukinta-aikaan. Suomen kevät on niin arvaamaton :( Tässä juuri ajattelin, että tämän päivän kävijämäärään kukinnan päättyminen saattaisi vaikuttaa siten, että voisin jopa saada auton parkkiin ja käydä syömässä puistolounaan. Minua yakitorivartaat vetävät paikalle kovasti :D :D

   Poista
 9. Voi miten on kaunista! Upeat kuvat♥ Enpä ollutkaan tuollaisesta paikasta ennen kuullut, upea puisto! Ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Puisto on ihana kukinnan aikaan.
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 10. Kirsikkapuut ovat niin kauniit <3 Itse en Hanamiin ehtinyt, mutta pitää katsoa jos viikolla ehtisi vielä lapsen kanssa.

  Tsemppiä allergian kanssa, toivottavasti helpottaa vielä!
  Aurinkoista uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kukkia vielä riittää Roihuvuoressa vaikka osa onkin jo pudottanut terälehtensä. Tosin sekin vaike kun ilmassa leijailee kukkien terälehtiä on ihana - ellei jopa suorastaan taianomainen.

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista