28. huhtikuuta 2018

Arkiviikon kivat jutut

Olen pidemmän aikaa yrittänyt pitää arkiviikon vapaana menoista, jotta saan riittävästi lepoa ja aikaa perheelle tai jopa ulkoilulle. Pitkästä aikaa minulla on ollut varsinainen menoviikko. Menoviikko tuntui tosi piristävältä, mutta kyllä se on verottanut voimiakin. Onneksi on viikonloppu!

Viikolla olimme Hra Kepposen kanssa pankkimme asiakastilaisuudessa. Pankin palveluiden puffauksen ohella tilaisuus keskittyi vahvasti teknologian kehitysvisioihin yleisellä tasolla ja heijastellen sitä pankkisektoriin. Sinänsä ihan mielenkiintoinen teknologian kehitys ja tulevaisuus yhteenveto, mutta toki kaksi teknologiasektorin työläistä löysi monta kritiikin paikkaa.

Mitään krisoitavaa en löytänyt tilaisuuden salaattibuffetista. Parsa-melooni-prosciuttosalaatti oli niin hyvää. Kyseinen parsasalaatti avasi tämän kevään parsakauden. Viikonlopun haaveissa on ehdottomasti all-time-favourite eli lohta, parsaa ja hollandaisekastiketta.

Ihana yhdistelmä

 Oli siellä buffetissa muitakin salaatteja, mutta muut eivät pärjänneet vertailussa lainkaan parsasalaatille

Tummasuklaa-vadelmaleivos oli aivan taivaallinen

Viikolla oli myös Republic Communicationin PR-päivä. Minä en ole PR-päivillä juurikaan vieraillut. Nyt olin päättänyt tehdä poikkeuksen ja treffata samalla blogikolleegaani siellä. Treffimme menivät myttyyn sairastumisen vuoksi, mutta minä piipahdin paikalle Ilonan kanssa.


Eniten ihastutti monet järkyttävän upeat kukkakimput. 
Olisipa tuollainen aina perjantaisin siivotun kodin pöytää koristamassa.

 Tarjolla oli mm. jäädytettyä roseeta, pizza-onlinen pizzoja, suloisia kuppikakkuja ja kerrosleivoksia

Suloiset ja todella herkulliset kakkutikkarit ja taustalla jälleen ihanat kukat

Houkuttelevin pisteistä oli Elvarin korupiste. Pisteessä sai kasata itselleen avaimenperän. Minä olen joskus itsekin tehnyt fimomassasta noit englanninlakupaloja, mutta eiväthän ne palat olleet laadultaan lähekkään Elvarin paloja. Olen aikeissa tilata itselleni uuden kaulanauhan työpaikan henkilökorttia varten. Pieniä, kotimaisia yrityksiä kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan tukea. Tuotteita voi ostaa netistä ja niillä on myös 60 jälleenmyyjää ympäri Suomea.



Meidän iltamme jatkui herkullisella kasvisruualla Levantissa. Levant tarjoaa Lähi-Idän katuruokaa, falafeleja, mezejä ja mezerullia. Minusta Levantin hintalaatusuhde on aivan loistava, annokset ovat hintaluokassa 9-13€. Satuimme paikalle City-lehden syö ja juo päivien aikana ja valitsimme 10€ mezerullat. Oli todella maukasta! Suosittelen kokeilemaan Levantia, jolla on ravintolat Bulevardilla, Kalliossa ja Lauttasaaressa.

Levantin mezerulla

Tähän ei vielä loppunut arkiviikon ilottelu. Työkaverini Jukka on kiinnostunut viineistä ja suorittanut opintokokonaisuuden HaagaHeliassa ja tekee yhteistyötä pienen bio/biodynaamisiin viineihin erikoistuneen saksalaisyrityksen kanssa. Hän pitää mm. viininmaisteluiltoja. Meillä on ollu töissä hirvittävän raskas kevät ja sen piristykseksi Jukka lupautui pitämään meille omakustanteisen viininmaisteilu-"koulutuksen". Jukalla oli hyvä powerpoint-esityskin aiheesta! Me emme todellakaan sylkeneet maisteluannoksia pois vaan kaikki juotiin. 

Sitten Jukalta vielä vinkki keski-ikäisten vappuun: juo viini AINA LASISTA! Ei pullonsuusta eikä muovimukista. Muovimuki on hyvän maun surma.


Tällaisen viikon jälkeen ajattelin viikonloppuna ihan vaan ottaa rennosti.

18 kommenttia:

  1. Mukavia menoja ja ah, mitä herkkuja! Mukavaa viikonloppua ja vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäläiseen saa yleensä liikettä tarjoiluilla :D :D
      Hauskaa vappua!

      Poista
  2. Huh mikä salaattibuffa! Mulle olisi ehkä maistuneet parhaiten nuo pikkupiiraat. :-) Olisi muuten aika kaamea ajatus juoda viiniä pullonsuusta. Siitä tulisi kunnon deekufiilis. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsasalaatti oli todellä hyvää, paljon parempaa kuin pienet lohipiiraset :)

      Näin vappuna monelle tulee kiusaus juoda suoraan pullonsuusta tai kuten minä niin muovimukista :) Täytyy ilmeisesti alkaa ottamaan piknikille jotain parittomia viinilaseja :)

      Poista
  3. Oi nyt tuli nälkä! Ihana buffa kertakaikkiaan. Onneksi minulle ja miehelle on varattu vappubrunssi, jee! Toivottavasti on edes puoliksi noin herkun näköinen...hauskaa vappua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaattibuffet oli oikein hyvä etenkin tuo parsasalaatti. Muut ruokailijat tuntuivat arvotavan enemmän muita salaatteja, joten minulle riitti santsikierros... tai hups kaksi parasalaattia :D :D

      Ihanaa vappubrunssia teille! Toivottavati ruoka ja fiilis ovat huipussaan.

      Poista
  4. No onpas paljon kivoja juttuja mahtunut viikkoosi! Tuollaista tee-se-itse avaimenperäpajaa tuskin itsekkään olisin voinut, tai edes halunnut vastustaa. Toissa jouluna ostin vastaavasta firmasta kaikille suvun isoille ja pienille naisille korut jouluhjaksi. Tulee hyvä fiilis, kun voi tukea kotimaista yrittäjyyttä ja käsityötä.
    ps. en ole ikinä oikein ymmärtänyt viinin pois sylkijöitä ;)
    Iloisia kevätpäiviä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime viikko oli huvittelun suhteen oikein turboahdettu :)

      Minustakin on kiva tukea pienyrittäjiä. Töissä välillä naurattaa, kun on tullut puheeksi, että mistä olen ostellut huiveja ja ponchoja. Nehän ovat kaikki joko torilta tai käsityömessuilta :D

      Kiitos samoin, mukavia kevätpäiviä!

      Poista
  5. Itsellä sama homma, eli haluan arjen pitää mahdollisimman tyhjänä menoista sillä tarvin työpäivän jälkeen ihan vain vapaata jotten väsy ihan kokonaan.
    Juu en voisi kuvitellakaan juovani viiniä tai kuohuvaa pullon suusta, kyllä sen pitää olla ihka oikea viinilasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en yleensä jaksa ponnistaa menoihin arkisin. Nykyisin on hiukan heikkoa myös viikonloppuisin, koska yhtenä päivänä on "vanhustenhuolto/huvitus"-päivä ja vaikka siihen ei koko päivää menekään, niin muuta menoa en yleensä jaksa.

      En minäkään ole ikuisuuteen pullonsuusta juonut, mutta olen sortunut juomaan vappupiknikillä oikeaa shampanjaakin muovimukista.
      Mukavaa vappua!

      Poista
  6. Aika yes noi pankin tarjoilut muuten. :) Pressipäivät sun muut jäi väliin flunssan vuoksi, olisipa ollut hauska törmätä.

    Lasista kyllä maistuu kaikki parhaimmalta, näin on näreet ja hyi muovimukista viiniä, se on ihan viinin tappoa kyllä.
    '
    Mukavaa sunnuntaita ja vappua teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pankin tarjoilut olivat oikein hyvät. Lisäksi muut ruokailijat arvostivat muita salaatteja ja koska parsasalaattivati ei vaan tyhjentynyt, niin jouduin ottamaan santsikierroksen tai oikeastaan kaksi siitä :D :D

      Olisi ollut kiva törmätä sinuun. Me Ilonan kanssa olimme aivan varmasti ainoat yli 30v paikalla. Ystävänikin olisi siis bongannut sinut sinua tuntematta :D :D Mutta oli kiva nähdä trendikästä ja iloista nuorisoa :D

      Minä olen usein sortunut piknikillä muoviin. Olen jopa juonut oikeaa shampanjaa muovimukista. Kumman hyvältä se on siitäkin maistunut ;) mutta täytyy vissiin hankkia minunkin sellainen pehmustettu kantokassi ja sinne Ikean laseja. Kepposet siirtyvät pro-piknik elämään ;)

      Mukavaa vappua!

      Poista
  7. Oijoi mitä herkkuja, näyttävät kyllä niin hyviltä kaikki..varsinkin tuo vadelmaleivos:) ja olipas tosiaan upeita kukkia! Hienoja avaimenperiä tuli! Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäläisen saa liikkeelle ruuan voimalla :D :D Vadelmaleivos oli tosi maukas.

      Mukavaa sunnuntaita ja vappua!

      Poista
  8. Ihanan oloinen viikko! Ja mikä upea tilaisuus. Mun piti kanssa tulla paikalle, mutta kun sitten pamahdin meidän reissun aikana kipeäksi niin siihen sitten jäi se ajatus koko paikasta.

    IHhanaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva viikko, mutta käyhän tuollainen kaupungilla liehuminen voimille :)
      Toivottavasti olet jo parantunut! Olisi ollut kiva törmätä.

      Mukavaa vapunpäivää!

      Poista
  9. Onpa ollut viikko täynnä herkkuja! Viinin sylkemistä ja muovimukeja en minäkään ymmärrä. Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minustakin viini on tehty juotavaksi eikä syljettäväksi :D Tosin minun ei tarvitse useita viinejä työkseni maistella eikä pelätä että arvioni loppua kohti heikkenevät :D :D

      Minä olen piknikillä usein sortunut muoviin, jopa oikean shampanjan suhteen. Pitänee hankkia sellainen lasien kantokassi ja siihen halpoja Ikean laseja.

      Poista