17. lokakuuta 2017

Viikon kohokohdat

Viime viikko tuntui raskaalta. Kaksi viikkoa potemani tauti on sitkeä ja kärsin vieläkin jälkioireista ja yleiskuntoni on ilmeisesti romahtanut aivan pohjalukemiin. Raskaaseen viikkoon mahtui paljon mielenkiintoisia juttuja, ystäviä ja iloa - ja ennenkaikkea hyvää ruokaa ;)

Viime viikko oli myös Women in Tech viikko, jonka aikana oli muutamia tapahtumia sekä koko päivän mittainen Women in Tech foorumi. Kuulostaa aika huikealta, että Women in Tech Foorumin 1000 paikkaa täyttyivät tunnissa. Oli erittäin energisoivaa nähdä muita teknisen alan naisia. Women in Tech forumilla oli tärkeä viesti etenkin nuorille naisille: "Maailman isot ongelmat liittyen esim. ilmastonmuutokseen, jätteiden käsittelyyn tai nälkäongelmaan ratkaistaan teknologialla ja niiden kehittely tarvitsee naisia! Jos haluat muuttaa maailmaa, tule töihin teknologian pariin!"

Mielenkiintoisimman esityksen piti Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila. Helin esityksessä Fortum oli hyvin innovatiivinen, dynaaminen ja vihreä, sitä en osannut odottaa.

Finlandia talon buffet lounas yli 1000 henkilölle ylitti odotukset. Todella maukasta savustettua lohta lisukkeineen. Virallisen ohjelman jälkeen oli vielä cocktail-tilaisuus.

Cocktailpalalautanen

Olen ollut kohta kaksi vuotta töissä yksikössä, jossa on minun lisäkseni muitakin naisia. Se tuntuu todella kivalta vaihtelulta ja nytkin olimme kolmen naisen porukalla Women in Techissä. Kun kerran olimme keskustaan saakka ponnistaneet, niin jatkoimme kolmistaan illalliselle. Kävimme koestamassa Hans Välimäen Helsinkiin kesällä avaamaa Masu-ravintolaa. Ruoka oli hyvää, mutta minusta ruoka on ollut parempaa Tampereen Masussa. Ravintolan sijainti on aivan loistava Etelä Esplanadilla, entisen Vespan tiloissa. Meillä oli kiva ilta!

Alkupalaksi Buns - paahdetulla porsaankyljellä ja wokatuilla jättiravunpyrstöillä

Pääruuaksi satay chicken ping pong noodles

 Samalle viikolle osui myös toinenkin meno, joka alkoi notkuvalla brunssipöydällä.




Olin yhden illan lasten kanssa yksin ja samalla illalle osui kaksi kokeisiin kuulustelua, aivan tyhjä jääkaappi ja varsin ryytynyt olo. Pojat onnistuivat neuvottelemaan ravintolareissun heidän lempipaikkaansa eli Herttoniemenrannan Il Faroon. Tarjoilija kysyi jo ovelta, että laitetaanko vakiot vai otatteko listat? Yllättäen kaksi pojista päätyi savulammas-sieni-pastan sijasta pizzaan. 

Kermainen savulammas-sieni-pasta, kuvassa tosin ilman sieniä

Jos satuin hiukan laihtumaan kahden viikon sairastelun aikana, niin kaikki on menetetty kilo tai kaksi on taas otettu takaisin korkojen kera. Sunnuntainakin tuli syötyä hiukan raskaammin. Kävimme serkkuni ja hänen vaimonsa kanssa pelaamassa Labyrinth Gamesin huonepakopelin. Oli muuten tosi kiva peli! Sen jälkeen koestimme Rosterin Sunday roastin. Ruoka oli ihan ok, mutta hintalaatusuhteeltaan keskustassa on minusta paljon parempiakin paikkoja, joten Roster saattaa jäädä kertakokemukseksi minun osaltani. Valitsemalla all-in menun sai kolme pientä alkuruokaa, pääruuan ja jälkkärin. Jälleen plussaa erinomaisesta sijainnista sekä tyylikkäästä sisustuksesta.

Kylmäsavustettua porsasta, romesco-kastiketta ja perunarieskaa. Tämä oli paras alkupala!

 Marinoituja jättiravunpyrstöjä, perunasalaattia ja rapeaa ruista

Ricottajuustoa, luumua, choy sumia ja pal choyta

Pääruaksi valitsin meritursasta, koska en ole ikinä aikaisemmin maistanut sitä. Annos oli valitettavan suolainen. Mietimme, että olisiko meritursasta kenties kypsennetty suolaliemessä. Rakenne nimittäin oli todella pehmeää - ihan niitä imukuppeja myöten. Mikään ei narskunut suussa. Paksuimman lonkeropalan läpimitta oli peukaloni luokkaa - ei mitään pikkulonkeroita.

Meritursasta

Hra Kepponen pelasi enemmän varman päälle ja valitsi paistettua porsaan karetta

Aterian paras annos oli jälkiruoka: vaniljapannacottaa, uuniomenajäätelöä, päärynäkompotti ja vaniljavaahtoa. Annoskoko oli ihan täydellinen.

Tämän syöpöttelyputken jälkeen tee hyvää siirtyä työpaikan kasviskeittoihin ja kotona salaatteihin. Sen verran pitää vielä antaa herkuttelulle periksi, että olen luvannut pojille, että leivomme yhdessä loman kunniaksi jotain. 

Tänään minulle on edessä rauhallinen ilta. Tänä vuonna Hra Kepponen on poikien kanssa pari päivää syyslomalla ja perheen miehet ovatkin kaupungilla huvittelemassa. Poikien huvitteluhuipentuma on lasersotaa Megazonessa ja sitten hamppareita tai pizzaa. The best ever ;)

Mukavaa viikkoa!

19 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan herkullisen näköistä ja monesti! Nammm..
    Toivotaan, että loputkin taudista väistyy ja potku palautuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli varsin ruokaisa viikko :)
      Tämä tauti on sitkeä, mutta täytyyhän tämän joskus päättyä.

      Poista
  2. Voi miten ihanan herkullisen näköistä ja monesti! Nammm..
    Toivotaan, että loputkin taudista väistyy ja potku palautuu!

    VastaaPoista
  3. Varsin kulinaarinen paketti! Herkullisia annoksia ihan kaikki. Leppoisaa iltaa sinne.

    VastaaPoista
  4. Wau mikä herkkupläjäys, upeita annoksia! Tsemppiä kovasti toipumiseen taudista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Taisi tulla syötyä niiden kahden viikonkin edestä, milloin mikää ei maistunut :D

      Poista
  5. Olihan siinä herkku poikineen. :-D Nyt mun ei tarvitse enää syödä aamiaistakaan, kun tulin jo tästä ihan täyteen. ;-)

    VastaaPoista
  6. Siis eikä!!! Nyt ei kyllä makaronilatikot ja nakkisopat natsaa, kun näitä ruokakuvia katselee. Onpahan varma dieetti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä söin tämän putken päälle nakkikastiketta ja hyvin maistui sekin :D :D

      Poista
  7. Oijoi mikä herkkupostaus!!:) Niin upeat kuvat ja kuvaukset että ihan kosteus kihahti kielen päälle ihan vaan kuvia katsoessa:) Tuo meritursas näytti kyllä jännältä..kiva kun pääsee maistelemaan uusiakin makuja! Mukavaa syksyistä viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meritursas oli mielenkiintoinen kokemus, en ollut ikinä aikaisemmin maistanut sitä. Nyt toiveenani on, että joskus sattuisin näkemään meritursaan snorklatessani. En kuitenkaan sellaista 10 kiloista tyyppiä ;)

      Poista
  8. Hirveä nälkä iski noista annoksista. Pitkittyneet flunssat on kyllä niin syvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokakuvat ovat kyllä siitä pahoja, että nälkähän niitä katsellessa tulee :D Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  9. Voi apua, mitkä herkkuannokset olet saanut eteesi.
    Monta sellaista näytti olevan, jota en ole koskaan edes maistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattui sellainen hyvän ruuan viikko :) Yllättävän hyvin tuon viikon jälkeen kuitenkin maistui ihan tavallinen arkiruoka.
      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  10. Voi Nam mitä herkkukuvia!😍😋
    Ihanaa sunnuntai iltaa sinulle!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattui kyllä todella herkullinen viikko :)
      Kiitos samoin - mukavaa sunnuntai iltaa!

      Poista