22. lokakuuta 2017

Helpot vinkit Halloweeniin

Halloween on ollut jo usean vuoden ajan perheemme suosikkijuhla heti joulun jälkeen. Jos Halloweeninä saisi lahjoja, poikamme saattaisivat olla valmiita hylkäämään kristilliset perinteet ;)

Tänä syksynä on Kepposten kalenteri aivan sekaisin. Sairastelumme takia olemme joutuneet siirtämään sovittuja rapujuhlia jo kahdesti. Lopulta ainoaksi päivävaihtoehdoksi ennen pikkujoulukautta jäi Halloween. Pojat ovat ennakkoluulottomasti ehdottaneet juhlien yhdistämistä vaikkapa teemalla tappaja-zombi-ravut. Ehkä pitäydymme kuitenkin perinteisimmissä rapujuhlissa...

Tässä nopeat ja helpot vinkkini Halloween valmisteluihin. Nämä tekee hetkessä.

Halloween ötökät
Herkulliset Halloween ötökät valmistuvat kaupan valmiista munkkipalloista, syötävistä irtosilmistä ja irtokarkkihyllyn hammaskarkeista. Kiinnitä valitsemasi koristeet sokerikuorrutteella munkin pintaan.


Kummituskeksit
Kummituskekseihin tarvitset jälleen syötäviä silmiä, Digestive-keksejä, valkosuklaata ja sokerikuorrutetta silmien kiinnittämiseen. Kiinnitä ensin silmät vaahtokarkkeihin. Sitten sulata valkosuklaata pieni määrä kerrallaan. Laita pieni nokare suklaasulaa keksin päälle ja levitä hiukan lusikalla. Länttää päälle vaahtokarkki.


Uudelleen nimeä vanhat tutut juhlasuosikit
Helpommalla et voi päästä kuin kirjoittamalla uuden nimen paperilapulle. Pöydässä ei suinkaan ole joka juhlien juustonaksuja vaan jättiläisen korvavaikkua. Jättiläisteemalla sipsit voivat olla vaikka jättiläisen hilsettä.


Värjää, värjää, värjää
Ruokakauppojen elintarvikeväreillä ruuat muuttuvat aivan uusiksi. Kun ne vielä nimeää sopivasti, on kauhukattaus valmis. Alla on jättiläisen hilseelle hyvin sopivat dippikastikkeet Noidan aivolima ja Myrkkyhomeliemi. Kumman sitä valitsisit?


Lounasklassikko on peikon sisälmykset. Eli keitä tuore- tai kuivatortelliineja paketin ohjeen mukaisesti. Kaada tarjoiluastiaan. Tiputtele sekaan punaista elintarvikeväriä ja sekoittele varovaisesti. Peikon sisälmyksien kanssa käy erinomaisesti kuivatetut jauhomadot (eli juustoraaste).


Ison nälän taltuttaa verinen matopata. Tässä joutuu kyllä tekemään sekä jauheliha kastikkeen että keittämään makaroonia. Meidän perheessämme ruoka on havaittu erittäin riittoisaksi. Taisi mennä yksi Halloween niin, että vain aikuiset ruokailivat. Kyseessä on siis tomaattinen jauhelihakastike jonka sekaan on sotkettu värikästä rakettispagettia.


Etiketit
Netistä löytyy jonkun verran valmiita etikettejä. Tulosta mieleisesi ja liimaa pullon päälle. Meillä Rotanpissasta on tullut jo klassikko :D


Hauskaa ja helppoa Halloweenia! Aiotko juhlia?
BÖÖÖÖÖÖÖ!

18 kommenttia:

  1. Eipä olla Halloweenia vietetty. Tämä juhla ei vielä ollut kovin suuressa nosteessa kun omat lapset olivat pieniä. Kivoja ideoita kauhujuhliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole liian myöhäistä alottaa Halloweenin viettoa :D Minulla olisi sinulle sellaisia vähän enemmän näpertelyä vaativia ohjeita vaikka kuinka. Voisitte ensi viikonloppuna syödä vaikka sisälmysvuokaa ja sen päälle aivokakkua. Mukaan ennakkoluulottomimmat kaverit :D

      Silloin kun me vietimme ensimmäisiä Halloween juhlia, niin eipä ollut ruokakaupoissa juuri Halloween-tuotteita. Meidän Prisman valikoimalla varustaa ihan kelpojuhlat.

      Poista
  2. Siellä on taas ollut luovuus huipussaan! Jos viettäisin halloweenia, niin tulisin varmaan ekaksi hakemaan Kepposelta vinkkejä. :-) Saako noita syötäviä silmiä muuten ihan tavan marketeista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halloween on kyllä hauska juhla, ei ole mitään painolastia ja voi hullutella vapaasti.

      Vuosi sitten ei ainakaan ollut noita silmiä marketeissa, piti käydä ostamassa juhlatarvikekaupasta Espoosta. Työkaveri kun ajaa sen ohitse päivittäin, niin hän ystävällisesti osti minullekin silmiä :)

      Poista
  3. Kiitos koosteesta :) Olenkin näitä teidän Halloween tarjoilua käynyt jo muutaman kerran lähiaikoina kurkkimassa, kun neiti pitää kaverinsa kanssa ensi lauantaina Halloween-bileet ja minut on "määrätty" ruokavastaavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on ainakin helpot ja nopeat vinkit :) Mukavia juhlia!

      Poista
  4. Oi näitä sun halloweenkeksintöjä, mä vain mykkänä ihailen.
    Meillä on korkeintaan Halloweeninä naamiot päällä eikä hienoista menuluomuksista ole tietoakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Halloween on kyllä hauska järjestettävä, kun siinä pääsee irroittelemaan eikä ole sidottu mihinkään odotuksiin :)

      Poista
  5. Oi mitä Halloween-herkkuja...Kiitos vinkeistä, niin hauskoja/jänniä..näitä pitää kyllä kokeilla kun kummipoika tulee käymään:) Nuo silmät on hauskoja,niitä voisi käyttää muulloinkin. Mukavaa alkanutta viikkoa ja Halloweeniä sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä juurikin ajattelin, että jos en muuta saa aikaiseksi pojille, niin tuunailen vähän vaahtokarkkeja ja jotain muffinseja sopivilla karkeilla ja noilla silmillä :) Ihanan nopeaa ja helppoa :)
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Täältä on tullut aiemminkin napattua hyviä Halloween-vinkkejä ja nyt nappasin mukaan vähän lisää. :) Kovasti ilahduttaa, että tällainen poropeukalokin voisi onnistua (väkerrykset eivät mene kohdallani ikinä kuin Strömsössä, joten helpot niksit ovat jees). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä hyvin nopeita ja helppoja vinkkejä :) Joskus ainoa ongelma on ollut noiden silmien saatavuus, kun niitä on pitänyt lähteä hakemaan leivonta- tai juhlatarvikkeisiin erikoistuneesta kaupasta.
      Mukavaa Halloweenia!

      Poista
  7. Ihan megalomaanisen mahtavat vinkit ja herkut, kiitos näistä Rva Kepponen ja hurjaakin pelottavampaa Halloweenia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :)
      Meitä pelottelee tänä vuonna ainoastaan ravut :D :D

      Poista
  8. Kiitos vinkeistä! Ehkä voisin tarjota lapsille yllätykseksi jotain ällötystä, vaikka ei varsinaisia juhlia pidetäkkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jäi tänä vuona Halloween-juhlat väliin, mutta tiistaina yllätän pojat jollain Halloween-herkulla.
      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  9. Kivoja ideoita!
    Kyllä meinataan halloweenia juhlia, vaikka lapset onkin jo isoja.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä jäi tänä vuonna Halloween-juhlat väliin, mutta tiistaina yllätän pojat jollain Halloween-herkuilla.
      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista