17. kesäkuuta 2017

Taste of Helsinki

Olen melkein joka vuosi katsellut Taste of Helsinki tapahtumaa sen elinaikana ja miettinyt, että olisikohan se kiva. Minusta tapahtuman nettisivut ovat vähän epäselvät ja ajatus siitä, että maksut tapahtuvat tapahtuman omilla markoilla, joita pitää erikseen vaihtaa, on tuntunut kömpelöltä. Lisäksi alkuvuosien palaute oli, että jonot olivat pitkät ja suosituimmat annokset loppuivat kesken.

Olisin todennäköisesti miettinyt taas tänäkin vuonna, että pitäisikö mennä vai ei ja ehkä päätynyt jäädä möllöttämään kotoniin. Arpaonni muutti asian. Voitin sisäänpääsyliput kahdelle Tuula's life-blogista. Ajattelin, että voihan sitä vähintään käydä juomassa lasillisen viiniä ja jonottamassa pari annosta.

Tuli näpsittyä useampikin ruokaselfie vai onko tämä foodcouplie
Kuvassa tapahtuman paras annos: Shelter-ravintolan raparperijälkkäri

Me viihdyimme Taste of Helsingissä erinomaisesti. Saimme katoksen alta istumapaikat. Pöydän virkaa toimittava rahi oli hiukan kiikkerä, mutta ajoi asiansa. Aurinko paisteli mukavasti ja sää oli ihanan kesäinen. Vain ravintola Pastorin jono osoittautui pitkäksi, muut jonot vetivät mukavasti. Saimme maistaa kaikkia haluamiamme annoksiakin. Markkoja sai ostettua helposti pankista tai alueella kierteleviltä rahanvaihtajilta. Myös astioita raivattiin järjestäjän toimesta todella ripeästi, jotta lokkiongelmalta vältyttäisiin. Meistä järjestelyt olivat sujuvat ja yllättäen istuimmekin alueella klo 22 saakka.

Tässä kuvassa kaikki BistroOmatin annokset jälkiruokaa lukuunottamatta
Edessä vasemmalla jaetun kakkostilan annos: punajuurta ja vuohenjuusto.

Mikäs siinä oli kesäillasta ja hyvästä ruuasta nauttiessa. Jälkiruuat maksoivat suurimmaksi osaksi 5 markkaa eli 5€. Yleisin hinta suolaisille annoksille oli 6mk. Hra Kepposen kanssa naurettiin, että onhan tapahtuma ihan kuin tehty meille. Tykkäämme ulkoilusta ja ruuasta :)

Taste of Helsingissä pyörii vielä lauantain ja sunnuntain. Meillä oli kivaa ja ruuat maistuivat, joten suosittelemme. Suosittelemme hakeutumaan katoksen alle, jos mahdollista. Se pienentää mahdollisuutta joutua lokkien pommituslennon kohteeksi.

Jaettu toinen tila: Passion-ravintolan parsakeitto ja ibericotempura

Savoyn annoksia. Edessä vuohenjuustomoussea, takan legendaarinen vorschmak

Vitello tonnatto


Viinivalokoima oli erinomainen ja annokset reiluja

Ylärivi vasemmalla BisroOmatin annoksia parhaiten näkyvillä Grillattua porsasta, parsaa ja farrotto 
Ylärivi oikealla Pastor BISTEK TATAKI CON SHIITAKE- Black Angus -härkää, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapeñoa, soijamajoneesia
Alarivi vasemmalla: Virolaisen Noan Kilohaili & chips
Alarivi oikealla: Ravintola Passion parsakeittoa ja ibericotempuraa


Ylärivi vasemmalla BistroOmatin Savustettua punajuurta, rapeaa ruista ja vuohenjuustoa.
Takana näkyy Luomunaudanliha tartar, vesikrassikreemiä ja macadame pähkinää 
Ylärivi oikealla Savoyn Vorschmack
Alarivi vasemmalla Savoyn Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta
Alarivi oikealla Tocan vitello tonnatto

Ylärivi vasemmalla ravintola Passion passiopusu
Ylärivi oikealla Shelterin RAPARPERI- Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata
Alarivi vasemmalla: Vanhan Porvoon jäätelötehtaan mustikka, hunaja ja juustokakkujäätelöä
Alarivi oikealla: BistroOmatin Omenasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja suolakinuskia

12 kommenttia:

  1. Kun näin, että voitit Tuulan blogissa, niin ajattelin että voitto meni juuri oikeaan osoitteeseen. Kiva oli lukea tästä, sillä juuri tänään aprikoi tuonne lähtemistä. Pääsymaksu alueelle tuntuu kovin korkealle, jos hintaan ei sisälly yhtään ruokaa. No, jospa jo ensi vuonna pääsisi nauttimaan herkuista Helsingin keskustaan. Mukavaa lauantaita sinne. Yritän nyt uudelleen valmistaa grillissä niitä pizzoja. Jos onnistunut, laitan juttua myös blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myöskin olen aikaisemmin miettinyt, että vähän oudolta tuntuu konsepti, että pitää maksaa siitä, että pääse ostamaan ruokaa ja juomaa. Sunnuntain sisäänpääsy näyttää olevan 15€. Tokihan tuolla rahalla pääsee katsomaan oheisohjelmaa. Jotain ruokakilpailuja ja näytteilleasettajia siellä näytti olevan, mutta kun onnistuimme saamaan istumapaikat ei niiltä enää voinut lähteä mihinkään kiertelemään.

      Tapahtuma oli minusta niin kiva, että jos vaan säät sallivat, niin aion mennä uudestaan. Aloin haaveilemaan prosecco tastingista. Mahani on vaan sen verran heikossa kunnossa, että tänä vuonna se ei ollut mahdollista.

      Toivottavasti pizza onnistui!

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja ja mikä ihana couplie! Ihanaa illan jatkoa :)!

    VastaaPoista
  3. Taas yksi tapahtuma, jossa ei ole tullut koskaan käytyä. Tai itse asiassa nyt jäin miettimään, että olenkohan sittenkin tullut yhtenä vuotena käyneeksi tuolla vahingossa... vai olikohan se jokin muu tapahtuma, jossa sai ruokaa... :-)

    Mikähän idea tuon markkamaksun takana mahtaa olla? Tuntuu tosiaan kömpelöltä, mutta toimi kuitenkin ilmeisesti ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin markkamaksu tuntui etukäteen kömpelöltä, mutta se toimi tosi hyvin. Pankki oli selkämme takana, eikä siellä ollut jonoa. Paikalla kiersi useita rahanvaihtajia. Molempiin paikkoihin kävi kortit. Ravintoloiden rahastus oli noiden markkojen takia hyvin nopea. Me vaihdoimme muutamaan otteeseen markkoja ja lopuksi tehtiin vielä täsmävaihto, joten niitä ei jäänyt yhtään ylitse.

      Osalla ravintoloista oli tosi nopeaksi hiottu annosten toimitus. BistroOmatista sai kaiken aivan välittömästi ja hurjaa tahtia Shelter teki jälkkäreitä.

      Poista
  4. Oijoi mitä annoksia ja onnellisen näköinen pari siellä. Teitä on ilmatkin suosineet, viime vuonna oli todella sateiset kelit tuolloin. Kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuat olivat hyviä ja sää lämmin ja aurinkoinen. Jopa taustamusiikkikin oli hyvää :) Että pelkkää juhlaa vaan koko ilta :)
      Mukavaa lomaa teille!

      Poista
  5. Olipa sulla hyvä arpatuuri ja voitto on kyllä tullut oikeaan osoitteeseen! Minä olen myös useana vuonna tullut lukeneeksi Taste of Helsingistä ja sitten olen vesi kielellä katsonut kuvia sieltä. Sitten olen miettinyt, onko se liian "hieno" tapahtuma minulle / meille, kun aika harvoin tuon tyylisiä ruokia syön.

    Hyvä kun sääkin suosi. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa annoksista ainakin kuulosti erikoisilta, mutta me jätimme useimmat niistä kokeilematta. Mentiin sillä periaatteella, että otetaan suurimmaksi osaksi sellaista, josta nimen perusteella pystymme päättelemään, että mitä on tarjolla :) Ainakin tänä vuonna olisi kasvissyöjällekin ollut annoksia tarjolla. Kala-annoksia oli paljonkin.

      Ilmapiiri on varsin rento. Sinänsähän tuo on kiva tapa tutustua huippuravintoloiden ruokiin. Rahaa kyllä menee melkein kuin olisi käynyt syömässä jossain noista ravintoloista sen kolmen ruokalajin ateria, mutta riski on hajautettu, kun pienempiä annoksia voi ottaa monta. Me jaoimme keskenämme muutamia noita pikkuannoksiakin, kun emme etukäteen tienneet, että tykkäämmekö. Sitähän voi sitten hakea suosikkiaan vaikka uudestaan.

      Mukavaa sunnuntai-iltaa :)

      Poista
  6. Oi oi oi nami. Kuivaa sämpylää tässä junassa nakerrellessani maha kurnii entistä enemmän kun katselee noita herkkuja. Hyvä kun lähditte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä, että tuli tuollainen konkreettinen lähtösysäys. Löysimme tapahtuman, joka oli juuri meille sopiva :)

      Poista