20. kesäkuuta 2017

Kesäfiilistä

Viikonlopun sää oli niin hyvä, että siinähän ehti päästä aivan kesäiseen tunnelmaan! Tuntuipas se Suomen kesä ihanalta. Toivottavasti se tulee pian takaisin.

Kävimme viikonloppuna moikkaamassa appivanhempia. Samalla saunoimme kesän ensimmäiset löylyt rantasaunassa. Talviturkki tuli heitettyä jo edellisenä viikonloppuna anoppilassa, kun vesi oli yllätyksekseni uimalämmintä - tai no pitäisi sanoa, että uimaviileää. Saunasta tarkenin käydä viisi kertaa uimassa. Jee! Uimainnokkuudessani ei vielä keski-ikäisyys näy yhtään. Kyllä minä pulikoinnissa pärjään viluisimmalle lapselle :D


Minä en ole kummoinen saunoja, mutta onhan se kesän ensimmäinen rantasauna ja vasta ihanat.

Vuosikausia palvelleeseen siniseen uimarenkaaseen oli tullut reikä.
Pojat olivat surkeina "Osa lapsuuttamme on tuhoutunut" ;)

Anoppilan terassilla tarkeni kahvitella ihan pidemmän kaavan mukaisesti. Olen juonut viime aikoina yhden kupin kahvia viikossa. Anoppilan terassilla join kaksi kuppia putkeen ja jopas oli hetkellisesti pirteä olo. Alan jo tottua kahvittomaan elämään.

Kahville! Pullat on jo pöydässä!

Kielot kukkivat vielä varjoisimmissa paikoissa

Aurinkoisilla poluilla kukki ahomansikka

Kesäinen pääkaupunkiseutukin on taas näyttänyt hurmaavat puolensa. Niitä onkin tullut ihailtua normaalia enemmän, koska Pokemon Gossa on saanut triplapisteet kiinniotetuista pokemoineista. Jee sille! Keskimmäinen jaksaa sitkeästi pokemonittaa kanssani.

Matkalla poikein päiväleiriltä kotiin löysimme suloisen Hirvenpään majan. Sen omistaa Herttoniemen hiihtäjät ja se on aikaisemmin toiminut hiihtomajana. Nykyisin sitä vuokrataan yksityistilaisuuksiin. En tiedä millainen rakennus on sisältä, mutta se pihapiiri on varsin ihastuttava. Minä voisin vaan istua puistikossa ihailemassa sitä mennen ajan fiilistä. Se on jopa mahdollistakin, koska paikalle putkahtelee pokemoneja lapsen viihdykkeeksi :) Maja on peräisin 1800-luvulta, jolloin venäläiset upseerit rakensivat sen metsästysmajakseen.


Maalaisfiilistä löytyi myös Tikkurilan takana olevasta viheralueesta. Lampaat oliva tulleet sinne kesän viettoon. Varmaan parin viikon päästä ei ole enää sitä ongelmaa jäljellä, että lampaita ei meinaa nähdä korkean niittykasvillisuuden seasta. Eiköhän niitty lyhene nopeaa tahtia :) Varmaan tosi keski-ikäistä, että koiranputkiniityn ja lampaiden näkeminen ilahduttaa kovasti. Jos olisi ollut eväät, niin siinä olisi ollut täyden kympin viihdepaketti ;)


Kuinka kaunis onkaan koiranputki niitty! Ah!

Meillä juhannusta vietetään kohta perinteeksi muodostuneella kuviolla. Mies lähtee yhden pojan kanssa sukunsa kesäjuhliin juhannusaatoksi ja minä jään kahden hulivili-juhlaterminaattorin kanssa kotiin. Kaikille vähemmän stressiä tällä tavalla. Jäähän siinä sitten vielä lauantai ja sunnuntai koko perheen yhteiseksi ajaksi.

Järkyttyneenä olen seurannut sääennusteita. Plääh! Valitettavasti ennusta saattaa pitää paikkansa. Kovin nopeasti lähes helteinen päivä taittuikin kylmäksi ja tuuliseksi illaksi. Taitaa olla niin, että juhannuksen sopivin numero on terassilla grillaus ja Netflix...

17 kommenttia:

  1. Oih, rantasauna ja järveen pulahtaminen! Josko minäkin jo juhannuksena pääsisin pulahtamaan. Kyllähän se niin on että pitää nauttia hetkestä! Siksi eilen yritinkin varastoida tuota kesäfiilistä, kun tiesin tämän päiväisestä sadepäivästä. Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset juhannuksena uimaan! Rantasauna ja uinti ovat kesän huippuantia ja mahdollisuuteen pitää tarttua heti. Sen verran arvaamaton on Suomen kesä.
      Mukavaa juhannusta!

      Poista
  2. Sauna ja järvi, mikä ihana yhdistelmä, tykkään! Juuri viikonloppuna pääsin nauttimaan tästä ihanuudesta työkaverin mökillä, en millään meinannut malttaa lopettaa :).

    Meillä ei vielä toistaiseksi ole mitään juhannussuunnitelmia, varmaan säätiedotusta kun katselee, niin ollaan ja möllötetään kotona, ehkä terassilla grillataan katoksen alla :)

    Ihanaa juhannusviikkoa siitä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauna ja järvi on minustakin huippuyhdistelmä!

      Sää on kyllä hyvin vaihtelevaa. Aina ulos lähtiessä pitää tsekata lämpömittari ja katsella taivaalle. Miten voikin ihan muutamassa tunnissa lämpötila muuttua 10 astetta.
      Mukavaa juhannusta - satoi tai paistoi!

      Poista
  3. Sauna ja järvi... <3 Meillä on mökkisauna, mutta järveen ei pääse, vaikka se siinä vieressä onkin (vaatisi kunnon ruoppausta ja rannan muokkausta).

    Mun kivoin juhannus naismuistiin oli kolmisen vuotta sitten, jonka vietin yksin kotona herkkujen, viinipullon ja telkkarin äärellä. Puoli Suomea värjötteli mökeillään +5 asteessa, mutta mulla oli oikein rattoisaa kotona villasukat jalassa :D

    Koitetaan repiä iloa säästä huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauna ja järvi on ihan parasta!
      Toivottavasti joskus teillä on sellainen tilanne, että saunasta pääsee uimaan.

      Kotijuhannukset eivät minusta ole mitenkään huonoja. Säästyy kaikenlaiselta stressiltä ja ahtaisssa tiloissa olemiselta, jos jää suosiolla kotiin. Minulle juhannus ei ole sellainen juhla, että sitä pitäisi viettää aina tietyn kaavan mukaisesti, vaikka anoppilassa onkin vaalitut perinteet siihen.

      Mukavaa juhannusta - satoi tai paistoi!

      Poista
  4. Mielestäni kuullostaa oikein hyvältä pläänilta tuo koti, Netflix ja grilliruoka.

    Toppatakissa värjöttelykään ei nyt välttis ole mikään super kiva juttu...Noh tätähän tämä on ollut jo monta juhannusta, kelit meitä suomalaisia harvemmin suosivat.

    Ilon kautta kuitenkin mennään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netlix, lukeminen ja grilliruoka ovat minustakin ihan sopivaa ohjelmaa kylmään ja sateiseen juhannukseen. Vapaapäivä on kuitenkin aina ihana juttu!

      Mukavaa juhannusta!

      Poista
  5. Uiminen on kyllä kesän kohokohtia. Pitäisi joku hellepäivä lähteäkin uimapaikkaa etsimään. Miksi juhannus pitääkin olla joka vuosi kylmä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaikki tykkään uida - suosikipuuhaa! Aika harvoin juhannukseen osuu hyvää säätä :(
      Mukavaa juhannusta säästä huolimatta!

      Poista
  6. Mä odotan juhannukselta ruokaakin enemmän vain lepoa ja rauhallista oloa: ei tarvitse laittaa tukkaa, ei meikata, ei miettiä minkälaisia vaatteita pukee päälle. Saa lukea blogeja ja lehtiä ihan rauhassa. Ja nukkua päikkärit. Ihan sama kuinka kylmä on. Meillä on mökillä toistaiseksi ainoa grillausmahdollisuus huvimajassa, joten sadekaan ei haittaa. Ja saunassa on ainakin lämmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vapaapäivä on aina ihana juttu. Minäkin odotan, että saan nukkua pitkään ja vaikka ne päikkäritkin tarvittaessa ja ottaa rennosti.

      Mukavaa juhannusta!

      Poista
  7. Sinä taidatkin olla viileiden vesien ystävä. Minulla uimaveden pitää alkaa kakkosella, ennen kuin uskallan kastautua. Tosin viime vuonna taisin “uida” jotain 12-asteisessa vedessä, mikä oli kyllä ihmeiden ihme! Rantasaunassa saunomisesta sen sijaan tykkään kovasti. Sitä pääsee taas onneksi juhannuksena harrastamaan! Säätiedotukset kyllä masentavat... pahasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän esikoinen on viileiden vesien uimari. Poika ui meressä jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja minun teki pahaa katsella sitä ;) Kyllä se uimaveden lämpötila saa alkaa kakkosella minullekin, mutta tuollainen +20 asteinen vesi menee. Veikkaan, että anoppilassa oli vesi 19-20 astetta. 18-asteisessa pystyn juuri ja juuri pulahtamaan.

      Mukavaa juhannusta!

      Poista
  8. Ihanan kesäisiä kuvia! Nämä lämpimät päivät ovat olleet ihania ja miten nopeasti sää muuttuukaan kylmäksi ja sateiseksi. Lisää aurinkoa ja lämpöä kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Lämpötilavaihtelut ovat todella nopeita nykyisin. Ihan muutamassa tunnissa voi lämpötila pudota 10 astetta. Tänään on ollut varsinainn vaihtelupäivä. Välillä on paistanut todella kuumasti ja sitten satanut ja ilma on jäähtynyt hetkessä suorastaan jäätäväksi.

      Kyllä minäkin kaipaisin lisää aurinkoa ja lämpöä! Mukavaa juhannusta.

      Poista
  9. Ihanan kesäisiä kuvia! Nämä lämpimät päivät ovat olleet ihania ja miten nopeasti sää muuttuukaan kylmäksi ja sateiseksi. Lisää aurinkoa ja lämpöä kiitos!

    VastaaPoista