10. kesäkuuta 2017

Sardinian rannat ovat kuin Karibialta

Varoitus: postaukset kuvat voivat nostaa rantalomakuumetta ;)

Sardiniassa on aivan upeita rantoja, monta kertaa fiilis oli kuin olisimme olleet Karibialla. Hienoa, valkoista hiekkaa ja turkoosina kimmeltävä meri. Sesongin ulkopuolella monella rannalla oli vielä hiljaista. Algheron lähellä olevilla rannoilla palvelut pyörivät jo. Rantabaarit olivat auki ja aurinkopetejä oli vuokrattavissa. Tunnelma oli leppoisa ja suloisesti uinuva. Veikkaan, että kiihkeimmän sesongin aikaa rannat muistuttavat enemmän muurahaiskekoa.

Meillä oli auto vuokrattuna koko viikon, joten ehdimme tsekkaamaan aika monta rantaa. Ensiksi top-3 rannat.

Ykkösranta minulle oli selkeästi La Cinta. Upea, pitkä loivasti syvenevä ranta ja ihanan pehmeää vaaleaa hiekkaa. Kristallinkirkasta vettä, joka kauempana hohtaa turkoosina. Harmillisesti parin tunnin ajomatkan päässä Algherosta.



La Cintalla ei ihan äkkiä tila lopu

Kakkoseksi listallani nousee Algheron kupeessa n. 10km päässä sijaitseva Spiaggia delle Bombarde. Kakkoseksi rannan nostaa sen rantabaari, josta on aivan upeat maisemat turkoosina hohtavalle merelle. Baari tarjoilee kevyitä aterioita, jäätelöä ja drinkkejä. Ranta ei välttämättä ole lapsille se paras, koska poikkeuksellisesti tällä rannalla on isoja kiviä. Pitää hiukan katsoa, että mistä menee uimaan.

Täydellinen rentoutumishetki äideille ;)


Kuvassa näkyy rantavedessä olevat kivet

Lapset ovat varma tapaus, kun nälkä iskee kulkukissalle

Kolmannelle sijalle nousee Stintinon pikkukaupungin ranta La Pelosa. La Pelosa jäi varmasti kolmoseksi sen takia, että päivä oli niin tuulinen, ettemme tarenneet uida siellä. Tällä rannalla on kuulemma kuvattu Bond-leffan Rakastettuni loppukohtaus. Ajomatkaa Algherosta Stintinoon kertyy noin tunnin verran.

Mikä näkymä!



La Pelosan rannalla teimme mielenkiintoisen luontohavainnon. Kovasta aallokosta johtuen rannalle oli ajautus läpinäkyviä taipuisia simpukan kuoria. En ole ennen nähnyt sellaisiakaan. Yritin googlaillakin, että onko joki lajike, jolla on tuollainen kuori vai tapahtuuko noille kuorille paksuuntuminen ajan myötä.


Sitten vielä ne muut rannat... Algheron isoin ranta on Maria Pia. Sinne oli helppo piipahtaa hotellistamme ja parit upeat auringonlaskutkin ehdimme näkemään Maria Pialla. Hotellistamme kävelyreitti rannalle vie hurmaavan pinjametsikön lävitse.


Auringonlasku Maria Pia rannalla

Jälleen auringonlasku Maria Pialla

Bombarden rannan lähettyvillä sijaitsee toinenkin ranta Spiaggia del Lazzaretto. Siellä vierailimme sunnuntaina ja upea sää oli saanut paikallisetkin liikkeelle. Ihan kivahan sekin oli, mutta ei läheisen Bombarden veroinen.




Sitten vielä kolmas Algheron läheinen ranta Spiaggia di Mugoni. Kiva ranta sekin, mutta ei niin vaaleaa hiekkaa eikä niin turkoosia vettä ;) Rantaronkeluus iskee helposti Sardiniassa.



Tässähän oli sitten vain pieni murto-osa Sardinian rannoista. Niitä riittäisi tutkittavaksi viikoiksi. Aika usein ajomatka rannalle oli myös elämys, osa teistä oli kauniita. Tiet ovat sen verran mutkaisia ja kapeita, että matkanteko ei ole kovin nopeaa.

Meidän pojat tykkäävät enemmän uida uima-altaassa kuin meressä. Nuo Algheron läheiset rannat oli helppo yhdistää uima-allaspäiviin. Otimme rannalla hetken aurinkoa, kävilmme pitkin vedenrajaa, pojilla oli pallo mukana, rakentelimme hiekkalinnaa ja kävimme pulahtamassa meressä. Sitten söimme joko lounasta tai vaan jätskit ja jatkoimme matkaa takaisin hotellin uima-altaalle. Tällä tavalla saimme mukavasti yhdistettyä jokaiselle jotakin päiviin.

19 kommenttia:

  1. Nämä kyllä nostavat matkakuumetta!Itse lensin Amerikkaan ja täältä tuleekin juttua jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varoa katsomasta noita rantakuvia marraskuun pimeydessä, kaikki rantakuvat aiheuttavat silloin välittömän halun paeta räntää palmun alle. Tänään on onneksi ainakin Helsinkiä hellinyt mukavan kesäinen sää :)

      Jään odottelemaan juttujasi Amerikasta. Jos olen vielä reissussa, niin toivotan antoisaa matkaa.

      Poista
  2. Ai että, ihania maisemia! <3

    Minä saan vielä ihan pienen tovin olla etelän auringon alla (bussi noutaa lentokentälle tunnin kuluttua), mutta haaveilen jo seuraavasta matkasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Toivottavasti lomasi on ollut antoisa, rentouttava ja voimauttava. Ainakin Helsingissä sää on ollut mukavan kesäinen, joten ei ole paha shokki palata takaisin.

      Minulla matkakuume on muuttunut krooniseksi ja koko ajan haaveilen seuraavasta reissusta.

      Poista
  3. Ai että, ihania maisemia! <3

    Minä saan vielä ihan pienen tovin olla etelän auringon alla (bussi noutaa lentokentälle tunnin kuluttua), mutta haaveilen jo seuraavasta matkasta.

    VastaaPoista
  4. Olipa todellakin upeita rantoja - ja hienot kuvat niistä. :-) En ole edes tiennyt, että Sardiniassa on noin upeita rantapaikkoja. Sardinia ei ole ehkä niitä Euroopan tunnetuimpia rantalomakohteita?

    Minä tässä odottelen omaa parin viikon päästä alkavaa rantalomaa ja yritän kiivaasti keksiä mitä muuta sinä aikana voisi tehdä, ettei tarvitsisi kärvistellä rannalla. :-D Tosin luin juuri äsken, että rantabaarin palvelut pelaavat erinomaisesti, joten ainahan voin virittää riippumaton siihen baaritiskille. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sardinia ei ole ollut suomalaisten keskuudessa ilmeisesti minkään rantaparatiisin maineessa, vaikka yksi matkatoimisto tekee sinne matkoja. Muu Eurooppa on löytänyt Sardinian paremmin, italialaisista puhumattamaan.

      Koita kestää rantaloma :D :D Minä tykkään olla muutaman päivän rannalla tai altaalla. Makoilen jossain varjossa ja ahmin kirjoja ja uin ja uin. Jos on mitään snorklausmahdollisuutta, niin heti maski päähän ja menoksi. Rantaviivaa pitkin laiskasti kävely kuuluu lempparihommiin. Rantabaarissa notkuminen on kanssa listani kärkipäässä ;)

      Poista
  5. Ihanat turkoosina hohtavat vedet ja upeat auringonlaskut! Kyllä tuolla kelpaisi lomailla.

    VastaaPoista
  6. Me mietittiin kans Sardiniaa mutta ei lähdettykään koska oli niin paljon kirjoittelua, että on kovin tuulinen kohde. Oliko siellä teidän mielestä erityisen tuulista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille sattui 8 lomapäivän aikana yksi tuulinen päivä, tuulen lisäksi se oli muita viileämpi ja pilvisempi päivä. Muina päivinä emme kiinnittäneet mitään huomiota tuuleen, joten minusta ainakaan Alghero ei ollut erityisen tuulinen. Olimme kahtena päivänä veneilemässä, emme silloinkaan kiinnittäneet huomiota, että olisi ollut erityisen tuulista.

      Lähdimme reissuun 17.5 ja silloin kotiin lähtijät sanoivat, että sää oli lämmennyt huomattavasti pari viimeisen lomapäivän aikana. Meillä paistoi 7 päivää ja lämpöä oli siinä 24-27, paitsi sinä tuulisena ja pilvisenä päivänä.

      Poista
  7. Oi Oi! Niin upeat maisemat. Tuo ekan kuvan ranta on just ihana.
    Kyllä vaan matkakuume tulee näitä kuvia katsoessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisien kuvien ranta La Cinta oli minunkin suosikkini. Löysimme sen lähistöltä tosi kivan pikkukaupungin ja lähellä olisi muitakin rantoja. Sinne haluaisin joskus palata.

      Poista
  8. Olit kyllä oikeassa, matkakuumehan tässä vaan paheni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Minulla aina nousee matkakuume, kun katselen paratiisirantakuvia tai jotain mielenkiintoisia nähtävyyksiä :D

      Poista
  9. Voi mitä maisemia ja varmasti on ollut ihana paikka ja ihana loma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rannat ja luonto olivat huikean kauniita Sardiniassa. Kyllähän se aurinko aina kruunaa loman :)

      Poista
  10. Apua miten kaunista ja mitä puuterihiekkaa. Ei ihme, että oma mummi aina kehui tuota Sardiniaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rannat olivat todella kauniita ja alkukesästä saari oli vielä ihanan vehreäkin :) Mummisi on oikeassa, hieno paikka! Minun mielestäni Sardiniassa on Euroopan hienoimmat rannat. Tosin se ykköstilasta kilpaileva Menorca on vielä katsastamatta. Toivottavasti joskus pääsen tekemään vertailevaa tutkimusta.

      Poista