27. huhtikuuta 2017

Ruokavinkki ja kurkkaus Mikkelin asuntomessualueeseen

Vietimme keskimmäisen kanssa kivan ja herkullisen viikonlopun Mikkelissä keskimmäisten kummien luona. Pelailimme lauta- ja tietopelejä, saunoimme, söimme ja kävimme pyörähtämässä kaupungilla.

Kauppojen ja Pokemonien lisäksi kävimme ajamassa autolla kesän asuntomessualueen lävitse. Alueella oli ollut lehdistöpäivät ja kyseisenä viikonloppuna talopakettivalmistajilla oli näyttelyitä alueella, joten sinne pääsi ajamaan. Messualue rajoittuu Saimaaseen ja monelta tontilta on upeat järvinäkymät. Rantatonteilta puuttuu se perinteinen unelma eli rantasauna. Rantakaislikko on suojelualuetta, sielläkin on niitä kuuluisia liito-oravia, joten rannan tuntumaan ei saa rakentaa. Ainoastaan laituri on kaavassa sallittu.

Tässä pieni kurkistus rantarivin muutamasta talosta

Alue on niin hienolla paikalla 

Tästä vähän näkyy talon päässä olevaa hulppeaa terassia ja lasiseinää suoraan Saimaalle

Tässä talossa on hulppeat Saimaa-näkymät etuovelta ja jopa autokatokselta. Olen kade ;)

Tässä talossa taitaa olla päätyseinä melkein pelkkää lasia

Kylläpä tekisi mieli mennä kesällä käymään asuntomessuilla! Olen käynyt viimeksi Tampereella. Jos menet kesällä Mikkelin Asuntomessuille, niin suosittelen käymään kauniissa Kenkäverossa sekä Mikkelin keskustan Antilop-kenkäkaupassa. Tällä kertaa löysin sieltä kahdet ihanat kesäkengät :)

Sitten siihen ruokavinkkiin. Meillä syödään paljon kanaa ja alamme olla jo ihan kyllästyneitä vakiokanaresepteihimme. Nyt saimme uuden helpon reseptin Mikkelistä: kotitekoiset kananugetit.

Kotitekoiset kananugetit - NAM!

Kotitekoiset kananugetit syntyvät helposti kanan sisäfileistä. Laita kanan sisäfileet kulhoon, sekoita sinne kananmuna, suolaa ja pippuria. Sen jälkeen pyörittele kanafileet "päällysteessä". Päällysteenä toimii erinomaisesti gluteiiniton maissikorppujauho, murskatut nachot tai vaikka murskatut Corn Flakesit. Paista kanafileet uunissa pakkauksen paistoajan mukaisesti. Seuraksi salaattia, kasvishöystöä tai ranskalaisia tai kaikkia. Niin ja jotain dippiä kanalle. Kummitäti valmisti herkullisen dipin turkkilaisesta jugurtista, tuoreesta korianterista ja valkosipulista.

Meillä herkutellaan kotitekoisilla kananugeteilla vappuna. Nirso keskimmäisemme tykkäsi niistä todella paljon.

***

Voi hyvänen aika näitä kelejä. Tänään töistä lähtiessäni minut yllätti raekuuro parkkitaloon kävellessäni. Molemmat kädet olivat varattuja ja isoja rakeita tuli taivaan täydeltä ja niitä meni takinkauluksesta suoraan sisään ja mekon alle, niin että selässä oli märkä läntti. On kyllä merkillinen ja raivostuttava kevät. Mutta kyllä jonkinlaista vappua meillä kuitenkin vietetään - rakeilla tai ilman :)

Mukavaa Vappua!

12 kommenttia:

  1. Eipä ole pitkään aikaan tullut käytyä asuntomessuilla. Jotenkin helle ja ihmispaljous ei houkuttele :) Itsetehdyt kananugetit ovat varmasti herkullisia, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessahan se helle osuu heinäkuuhun hyvällä tuurilla vain joka toinen vuosi, joten säännöllisesti on mahdollista vierailla asuntomessuilla raikkaassa kesäsateessa :D :D Minäkään en ole ollut pitkään aikaan asuntomessuilla. En oikein jaksa sitä tunkemista enkä sitä, että mielenkiintoisimmat kohteet täytyy melkein juosta lävitse. Mutta ehkä tänä vuonna olisi asuntomessukesä jälleen...

      Poista
  2. Minä olen käynyt kerran elämässäni asuntomessuille. Silloin messut olivat Tuusulassa ja se oli aikana ennen omia lapsia. Muistan, että miehen kummipoika oli perheensä kanssa mukana ja hän oli silloin about 2-vuotias. Nyt tuo kummipoika on täysi-ikäinen. Joten siitä on siis aika monta vuotta. Mutta koska Mikkeli on mun "kotikaupunki" (ajatuksissani edelleen, vaikka olen nyt asunut pääkaupunkiseudulla jo kauemmin kuin Mikkelissä), niin ehkä nuo messut tulee käytyä.

    Et usko, mutta kirjoitan silti. En ole käynyt Antilop-kenkäkaupassa ehkä koskaan....siis oikeesti. Ehkä siellä pitää käydä, kun niin kovin kehut. Minä olen jotenkin tosi käytännöllinen kenkien kanssa eikä minulla niitä paljon ole ja käytän samoja niin pitkään ennen kuin hajoavat. Ja sitten ostan uudet jostain marketista.

    Mukavaa vappuviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuusulan asuntomessut taitaa olla ensimmäiset, joilla minäkin olen käynyt :) Siitä on tosiaan muutama vuosi vierähtänyt.

      Minä kävin pari vuotta sitten Antilopissa ja sillöin löysin aivan älyttömän hyvät kengät. Yhdet parhaista mitä minulla on ja ovat kestäneet käyttöä tosi hyvin. Nyt löytyi kahdet lisää. Minulla on vähän hankalampi jalka, matala jalkaholvin kaari, pitkä akkavarvas, kokokin on hankalasti 40 1/2 ja näiden lisäksi kengät vaikuttavat polviini, joten kenkien valinta ei aina ole helppoa.

      Poista
  3. Minäkään en ole vuosiin käynyt asuntomessuilla. Ehkä viimeksi Heinolassa. Onhan se entinen kotikaupunkini. Mikkeli taas on miehen kotikaupunki, jossa hänen lapsuudenperheensä edelleen asuu. Ehkä olisi siis aika messuilla käydä ensi kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Mikkelissä tulee muutenkin käytyä, niin helppohan siitä olisi pistäytyä asuntomessuilla. Tosin jos on kaunis kesä, niin saattaahan se olla, että Mikkelin lukuisat uimapaikat houkuttelevat messuja enemmän :)

      Poista
  4. En ole koskaan käynyt asuntomessuilla.
    Nuo nugetit näyttää hyviltä. Pitäisi joskus itse kokeilla tehdä.
    Hyvää vappua sinne!🍭🎈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ajattelin, että sinä olisit sisustusihmisenä saattanut hyvinkin käydä asuntomessuilla katselmassa sisustuksia :) Minäkin olen käynyt muutaman kerran vaikka en rakenna, remontoi tai edes sisusta :D Ehkä joskus sain sieltä polttoainetta unelmien kotiin, mutta sittemmin olen joutunut myöntymään, että asumisen suhteen olemme ilmeisesti vielä vuosia sellaisessa tilanteessa, että nykyinen kotimme on ainoa vaihtoehto.
      Suosittelen nugetteja :)

      Poista
  5. Kiitos reseptistä, laitetaan muistiin! Mekin syömme aika paljon kanaa, ihan fileinä, kastikkeissa tai keittona, mutta samoja reseptejä vaihdellen.
    Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kananugetit ovat hyviä ja niin helppoja valmistaa. Kanareseptejä ei voi olla ikinä liikaa - ainakaan lapsiperheessä :)
      Toivottavasti se kuivempi ja aurinkoisempi ilma saapuu pian!

      Poista
  6. Kiitos kananugettivinkistä. Tuolla saisikin kivasti vaihtelua. Mulla tulee kanafileet maustettua aina samalla tavalla.
    Täällä oli aamulla taas maa valkoisena, huoh :/
    Eikö se kevät voisi jo tulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, nyt on jo muutama ystävänikin kokeillut ja kaikki ovat ihastuneet. Se korianteridippi toimii myös todella hyvin - olettaen, että tykkää korianterista. Hra Kepponen totesi, että ymmärtää hyvin, että moni tykkää dipistä, mutta korianteri ei ole hänen juttunsa ;)

      Saisi kyllä kevät jo tulla. Meillä oli vappupäivänä jo aika lupaava kevään alku.

      Poista