16. syyskuuta 2016

Syksyn ankeus

Nyt se sitten iski - syksyyn kypsähtäminen. Iski siitäkin huolimatta, että säät ovat mitä parhaimmat.

Sairastuin viime viikolla pieneen flunssaan ja olin jopa poissa töistä. Olin tyytyväinen, kun flunssa meni nopeasti ohitse. Riemuni oli ennenaikaista, tällä viikolla iski jälkitauti. Iski todella järkyttävä yskä. Kaksinkerroin yskiessäni on pari kertaa käynyt mielessä, että nytkö pitää lähteä ostamaan se ensimmäinen Tena-paketti. Lisäksi minulta meni ääni kokonaan. Olen joutunut perumaan liudan palavereja tältä viikolta ja olen viettänyt ison osan viikkoa sairauslomalla.

Viime viikonloppukin meni hiukan alavireisesti, olisi pitänyt arvata, että väsymykseen on syy ja keskittyä lepäämiseen. Sairastaessa töitä kertyy joka päivä lisää rästipinoon, jossa on jo ennestään kaikenlaista, mitä en ole ehtinyt hoitamaan :( Kasvavan pinon lisäksi harmittaa se, etten pääse hyödyntämään hyvää säätä. Olisin halunnut viedä esikoisen tutustumaan Altaaseen ja tehdä ehkä vielä yhden poketusretken Suomenlinnaan. Plääh. Mikä tahansa aurinkoinen päivä voi olla tämän vuoden viimeinen ja ajatus viimeisen kauniin päivän viettämisestä sisällä on raastava.

Sitten katsaus kehnohkon reilun viikon aikaisiin dokumentoinnin arvoisiin tapahtumiin:

  • Maanantaina vielä jaksoin seistä pururadalla varmistamassa, että kuopus pärjäilee pyöränsä kanssa. Meillä lapset ovat heränneet aika vanhoina siihen, että pyörä on kätevä kulkuväline, jolla pääsee nopeasti paikasta toiseen. Siksi vielä alkuviikosta halusin pitää silmällä pyöräilykärpäsen pureman saanutta kuopusta. Hyvin sujuu!


Pyöräilyvahtina

  • Viikko sitten perjaintaina valmistelin koulun myyjäisiä. Tänä syksynä vain kahden lapsen luokalla oli myyntipöydät. Perinteisten mokkapalojen sijasta uskaltauduin kahden vuoden tauon jälkeen kokeilemaan pop cornia. Pari vuotta sitten onnistuin käräyttämään poppareita urakalla sekä kattilassa että mikrossa (saavutus se on tämäkin). Tällä kertaa meni putkeen, eikä tarvinnut yöllä ajella ABC:lle ostamaan lisää poltettavaa :)

Pop corn pyramidi
Ihan hetkessä ei käynyt 12 mikropopparipussin mikrottaminen

  • Sunnuntaina kävimme pikaisesti Vanhan kirkon puistossa pokehunttaamassa. Sää oli mitä parhain. Ruttopuistosta saa hyvin pokemoneja, mutta lähinnä vain peruspokemoneja. Reissun kohokohta oli luokkaretkerahastoa kartuttavien aktiiviäitien pöytä, jossa myytiin teeman mukaisia herkkuja. Oli suklaakuppikakkuja, joissa oli koristeena pokemon-pallo ja pokemonilla koristeltuja dominokeksejä. Ihan huikean hienoja ja hyviä!
  • Kaksi työkaveria meni kesän aikana naimisiin. Ei toistensa kanssa, vaikka onnittelumaljakuvista olisi sellaisenkin tulkinnan voinut tehdä ;) Supertehokas kolleegani päätti järjestää heille pienen onnitteluhetken. Hän hankki lahjat ja minä tein kortit. Tässä vaiheessa pomo lupasi järjestää kuoharit. Onnittelumaljojen kilistely pysyi yllätyksenä loppuun saakka ja molemmat olivat kovin otettuja ja jopa suorastaan liikuttuneita muistamisesta.
Tälläiset kortit tein

Onnittelumaljat

Lahjaksi legoja :D :D Hyvä oivallus tuo, että hiusten värin voi valita morsiusparille :)
  • Ekoisella ei meinaa millään irrota maitohampaat. Sitkeästi nitkuttelusta huolimatta ne jäävät kiinni ja kääntyvät 90 asteen kulmaan ja rautahammas nousee sen takia vinoon. Oikomishoitokin olisi alkamassa ja muotit pitäisi saada tehtyä. Hammaslääkäri oli sitä mieltä, että selvästi heiluvien lisäksi vetäistään kaikki muottien tiellä olevat pois. Hetken aikaa siinä nikottelin, että onko hyvä idea poistaa kerralla viisi hammasta. Helpostihan se sujui. Ikenet olivat poistettujen hampaiden kohdalta hiukan arat karkealle ruualle seuraavana päivänä, mutta arkuus katosi nopeasti. Minä tsemppasin mielestäni hyvin, minullahan on pieni hammaslääkärifobia ja istuin ihan coolisti koko operaation ajan :)
Mukavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

  1. Toivottavasti olet pian taas kunnossa! Hienosti tsemppasit hammashoitolassa! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mukavaa viikonloppua, toivottavasti säät olisivat kivat!

      Poista
  2. No johan on yskä. :-( Toivottavasti se siitä lähtee lasettumaan!

    Olitpa tehnyt hienot kortit. Ja tuo häälahja on ihan paras. :-) Mä olisin tuosta ihan innoissani. Ainoa haittapuoli olisi vaan, että pitäisi varmaan mennä ostamaan lisää legoja, että saisi leikkiä ihan tosissaan. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on sellainen yskä, että vatsalihasten lisäksi myös selkälihakset ovat kipeänä. Plääh!

      Minustakin häälahja oli varsin hauska :D Aikuisia vartenhan Legolla on keräilysarjoja ja arkkitehtuurisarja. Ties vaikka Taj Mahalin saisi legona :)

      Poista
  3. Hienot Pokémon muffinit!
    Ja upeat kortit!
    Hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  4. Meillä on kuopuksella ollut kuopuksella JÄRKKY YSKÄ kolmatta viikkoa.....Toivottavasti sulla lähtee se nopeammin!

    ILoa viikonloppuun!!
    ps. IHanat noi tekemäsi kortit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäri sanoi, että nyt on liikkeellä pitkäkestoista yskää. Minä kun annoin vaatimattoman näyteyskinnän, niin lääkäri heti sanoi ymmärtävänsä, että miksi en ole omasta mielestäni työkuntoinen. Sain jonkun "tappaa talossa ja puutarhassa"-lääkekuurin ja siitä on ollut selvästi hyötyä. Pääsin jo lauantaina vähän liikkeelle ja maanantaina töihin.

      Poista
  5. Hienoja kelejä on ollut! Flunssa on kyllä jotain niin ärsyttävää...onneksi itsellä ei ole lähiaikoina ollut *koputtaa puuta*...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on yleensä flunssaputki auennut vasta tammi-helmikuussa ja syksyllä on otettu sellainen kevyt harjoittelukierros. Tänä syksynä tämä harjoittelukierros osui minuun liian kovaa. Onneksi alkaa jo helpottamaan!

      Poista
  6. Yskä on kamala vaiva. Minulle tulee usein jälkitautina kahden kuukauden köhä. Nyt ei onneksi ole (vielä) syysflunssaa. Paranemisia! Kaunis syksy varmasti jatkuu vielä ja ehdit siitä nauttia :). Pokemon-muffinit ovat kyllä huippu idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden kuukauden köhä kuulostaa kamalalta :(
      Toivon kovasti, että hyvät säät jatkuisivat vielä pitkään! Tänään ainakin näyttää sää ihanalta.

      Poista
  7. Ihanat häälahjat - ja kortit. Toivon, että paranet pian. Sitkeän tuntuista flunssaa taisi olla liikkeellä.
    Tsemppiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Lääkärin määräämä kuuri tuntuu onneksi tepsivän. Olo on aika nuutunut vielä, mutta selvästi parempi.

      Poista
  8. Ihanat kortit olet tehnyt. Kivoja leipomisia, lisäksi nuo legot ovat ihan ihgut lahjat. Itse olen juuri paraillaan flunssassa, yskä se pukkaa minullekin. Olen harvoin kipeänä, viime syksynä tosin kymmenen vuoden jälkeen ihan 7 viikkoa, ja se yskä oli sanoin kuvaamaton!
    Paranemista pikaisesti vaan sinulle, isot kiitokset että jaksat käydä kommentoimassa blogiani sekä aurinkoa päivääsi, Heinolassa ainakin paistaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilkka :)
      Pikaista paranemista sinulle ja toivottavasti et saa tällaista yskää jälkitaudiksi. Puhumattakaan tuollaisesta 7 viikon yskästä.
      Mukavaa iltaa!

      Poista
  9. Ei hitsikseen oot saanut romukunnossa vaikka mitä aikaiseksi, no naiset venyy. Täälläkin kymmenen pv:n flunssa ja lapsiltahan se kouluun mentäessä tuli. Jälkitaudit kaikki, eli samassa veneessä oltu.

    Nyt parempaa uutta viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas sinulla ollut pitkä flunssa. Minä pääsin flunssasta eroon nopeasti, mutta sitten iski yskä. Ihan kypsää, kun jo syyskuussa pitää sairastella urakalla. Onneksi alan itse olla joh kohtalaisessa kunnossa ja huomenn töihin.

      Kiitos samoin - parempaa viikkoa sinulle!

      Poista