20. elokuuta 2016

Pitkästä aikaa hyvä työreissu

Vajaa vuosi sitten siirryin uuteen työtehtävään ja samalla työmatkat jäivät historiaan. Pienen haikeuden sivumaustamana pääasiallinen fiilis oli helpottunut. Kolme viimeistä matkaa olivat raskaat: Istanbulin lentokentällä minulta varastettiin passi, Lontoossa hotellimajoitus oli yhtä vastoinkäymisepisodia alusta aamuun ja Hollannin reissulla iski flunssa.

Viikolla osallistuin valmennukseen Saksassa Munchenissä. Reissu oli varsin onnistunut. Valmentajat olivat hyviä. Valaa uskoa mahdollisuuksiimme, että joku on pystynyt menestyksekkäästi tekemään asioita sillä tavoin kuin me haluaisimme tulevaisuudessa tehdä. Työkavereita oli hauska tavata kasvokkain, yleensähän me kommunikoimme etäpalavereissa ja sähköpostitse.

Munchenin sää oli lämmin ja vielä puolilta öin terrasilla oli lämmintä yli 20 astetta. Ehdin käymään pienellä porukalla sekä koko porukalla beer gradenissa. Yhteisen illallisen söimme Paulaner am Nockherbergissä. Ruoka oli todella maukasta. Oluen ystävät kehuivat kovasti Paulanerin oluita, mutta minä viininaisena en ymmärtänyt niiden päälle ;) Valintani onkin usein Radler, joka lagerin ja sitruunalimsan sekoitus ja se on minusta hyvää.

Löysin heti tuollaisen alfauroksen

Olutmaistelusetti

Piha-alueen itsepalvelu- sekä palvelupuoli olivat aivan täynnä
Baijerissa beer gardenit ovat myös koko perheen paikkoja

Maukas annos ankkaa, kuvasta puuttuu kastike ja punakaali

Tunnelmakuvia pöydästä ja ankasta :)

Kotiinpaluupäivänä ehdin syömään lounaan kaupungilla. Pinkaisin heti lounasikaan Marienplatzille, jossa voi samalla ihailla upeita rakennuksia.

Goottilainen uusi kaupungintalo oikealla

Uusi kaupungintalo

Kellotornin lähes ihmisen kokoiset patsaat esittävät turnajaisia ja tanssia.
Päivittäin klo 11 ja 12, klo 17 (ei marras-helmikuussa)


Patsasshow, kuva lainattu http://www.muenchen.de/

Muutama tunnelmakuva lisää Marienplatzilta:Marienplatzilla on useita perinteisiä baijerilaisia dirdn-mekkoja myyviä kauppoja
Muistoihin tulvahti heti asiakaspäivät viiden vuoden takaa ja vuokra-dirdnl

Marienplatzin välittömässä läheisyydessä sijaitsee useampikin kirkko. Tunnetuimmat ovat Frauenkirche ja Pyhän Pientarin kirkko eli Peterskirche. Olen aikaisemmilla Munchenin vierailuillani halunnut kiivetä Pyhän Pietarin kirkon kellotorniin, mutta se on aina ollut kiinni. Nyt se olisi ollut auki, eikä sinne ollut edes jonoakaan. Tällä kertaa sää tuli esteeksi. Ukkonen ja saderintama lähestyivät kaupunkia ja kuumuus tuntui minusta tukalalta, enkä halunnut hikoilla lisää kiipeämällä kymmenien metrien edestä rappusia. Kirkossa sisällä kannattaa pistäytyä, se on minusta todella kaunis.

Tuonne parvekkeelle olisin halunnut päästä

Peterskirche

Hirvittävä ukkoskuuro sotki suunnitelmani lounaasta ulkona, niinpä hoidin sen pikaisesti tavaratalo Kaufhofissa. Marienplatz on myös erinomainen shoppailupaikka. Sieltä löytyy merkkiputiikit, tavaratalot ja edullisemmatkin kaupat ja saksalainen Stockmann eli Ludiwg Beck. Oma suosikkini on Galleria Kaufhof, josta löysin pari kivaa paitaa syksyyn.

Paluulennolla minua odotti iloinen yllätys. Kone oli myyty viimeistä paikkaa myöden täyteen ja olin saanut upgraden business luokkaan, vaikka minulla ei ole edes Star Alliancen korttia enää käytössä. Olin erittäin tyytyväinen siihen, että ympärilläni oli tilaa. Yleensä minulla on aina se keskipaikan tuuri. Olen silloin tällöin matkustanut Finnairin busineksessa Euroopassa ja siinä etuna on enemmän jalkatilaa ja maksuttomat juomat ja jotain aika mitäänsanomatonta ruokaa, mutta ei siis mitään ihmeellistä. Siinä vaiheessa, kun maistoin Lufthansan ruokia, suorastaan hykertelin tyytyväisenä. Se oli todella hyvää. Valittavana oli joko kanaa tai kalaa ja valitsin kalan.


Oli mahtavaa saada pitkästä aikaa koulutusta ja kokea työreissu jolla aivan kaikki menee parhain päin.

Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Ihana juttu onnistuneesta reissusta, hyvä fiilis selvästi välittyy kuvista! Iloa viikonloppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se niin kivaa, kun työreissusta pystyi nauttimaan - etenkin kun ne ovat nykyisin hyvin harvinaista herkkua.
   Ihanaa viikonloppua! Ihan mieletön ilma oli tänään.

   Poista
 2. Kiva, että muutaman huonon kokemuksen jälkeen sait positiivisen reissukokemuksen. Ja hienoa on, että työreissulla ehtii muutakin kuin työasioita. Itsellä tulisi oluenmaistajaisissa kyllä ongelma, kun en pidä oliesta, en edes sen hajusta. En tosin ymmärrä viineistään mitään, enkä oikein pidä niistäkään... Olisiko noloa pyytää vettä? 😄

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen oppinut reissussa hyödyntämään tehokkaasti kaikki pienet vapaa-ajan pätkät omaksi ilokseni. Syön yksinkin ollessa aina kaupungilla ja yritän aina kävellä välimatkat.

   Nykyisin ihmisillä on ruoka- ja juomarajoitteita niin paljon, että kukaan ei kummastele. Meilläkin oli mukana yksi lähes vegaani ja täysin alkoholista kieltäytyvä. Löytyi sekä ruokaa että cocista hänelle :)

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Olipa mukavaa, että tämä reissu oli onnistunut. Ihana yllätys koneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva, että joskus menee kaikki ihan putkeen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin minustakin, tuo kaupungintalo on erityisen hieno :)

   Poista
 5. Mitä teet työksesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut pienen ikuisuuden töissä vientiyrityksessä, joka toimittaa tiettyyn toimialaan hyvin erikoituneita laitteistoja ohjelmistoineen. Olen ollut monenlaisissa tehtävissä myynnissä, markkinoinnissa ja eniten tuotepäällikkönä. Nyt vedän uudistushanketta, joka vaikuttaa eniten ohjelmistojen toimitukseen.

   Poista
 6. Olipas kiva postaus. Paljon uutta tietoa ja kohteita tuli itsellekin. Harmi, että sää sotki Pyhän Pietarin kirkon kellotorniin kipuamisen. Tässä ihan matkakuume yltyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ilmeisesti olen tuomittu siihen, että en näe Müncheniä ikinä korkeuksista :D :D tai sitten täytyy joskus ihan lomailla Münchenissä. Minua taitaa vaivata aika krooninen matkakuume. Saksasta perhematkakohteena olen haaveillut jo pidempään, eikä tämä lyhyt työreissu vähentänyt matkakuumetta sinne lainkaan - päinvastoin se lisäsi sitä.

   Poista