16. heinäkuuta 2016

Pikamoikat Riikasta

Pääsimme onnellisesti perille Riikaan. Lomapäivät täällä ovat menneet hujauksessa ja kohta onkin aika piipahtaa Liettuan puolella. Olemme nauttineet Riian vanhan kaupungin kauneudesta ja ravintoloista ja lähiseudun aktiviteeteista. Tällä hetkellä reissun ehdotonta ykkössijaa pitää pystysuuntainen tuulitunneli, kakkossijasta pojilla kilpailee vesipuisto ja italialainen ravintola. Omana kakkosena on tietenkin suloinen vanha kaupunki.

Keskimmäinen lentovuorossa

Jurmalan ranta

Riian vanhakaupunki

Ihanaa heinäkuista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Wau! Pystysuuntainen tuulitunneli näyttää tosi hauskalta. Meillä oli tarkoitus mennä tänä kesänä Riikaan, mutta sitten matkasuunnitelma vaihtui Viron matkaksi. Innolla kuulen lisää teidän matkastanne, sitten aikanaan kun palaatte kotiin ja ehdit kirjoitella enemmän.

  Hyvää lomanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidimme kaikki paljon Riikasta. Vanha kaupunki on kaunis ja tehtävää ja näyttävää riittää useammaksi päiväksi.

   Tuuliputkessa lentäminen oli ihan huikea kokemus.

   Matkaraporttia seuraa kun pääsen tietokoneen ääreen.

   Poista
 2. Hyvää lomareissua, näyttää mukavalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Balttia on toistaiseksi ollut oikein oiva lomakohde ja olemme välttynyt sateiltakin

   Poista
 3. Ihanaa reissun jatkoa!! Mä en ole käynyt Riikassa ja nyt kyllä tekisi mieli....Millainen hintataso?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikan hintataso on kohtuullinen. Vanhasta kaupungista löytyy ravintoloita, joissa hinnat ovat lähes Suomen tasoa, mutta yleisesti ottaen ruoka on hinnaltaan alle puolet. Vuokrasin meille 100 neliön asunnon keskustasta 75€ yö. Hotelli-lentopaketteja Riikaan on usein tarjouksessa. Shoppailumahdollisuuksia riittää, mutta en käynyt kuin ruokakaupassa ;)

   Poista
 4. Riiassa on niin ihanaa, mutta ehkä Jurmala kuitenkin vei enemmän sydämen. Molemmissa tuli asuttua se 2v ja toki vanha kaupunki oli ihana, mutta Jurmala vaan on niin huikea paikka. No ensi viikolla mekin tuolla tallustamme ja vaikka jo vuosia on virrannut, niin se on aina kuin kotiin palaisi.

  Kivaa reissun jatkoa teille. Bongasin instasta teidät Liettuasta, sekin on niin kiva ja erilainen paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykkäsimme Riikasta paljon ja myös Jurmalasta. Jurmala on varmasti helpompi paikka lasten kanssa matkailuun ja ranta on hieno. Minä halusin välttää päivittäisen rannalla notkumisen ja siksi kannatti valita Riika :)
   Olemme tosiaan jo Liettuassa ja aivan ihanassa paikassa Kuurinkynnäällä. Tänään on taas patikoitu ja pojat uivat hyisessä meressä. Voisin jäädä tänne ainakin viikoksi ulkoilemaan ja lepäämään.

   Poista
 5. Woaah, tuulitunneli näyttää tosi hauskalta! Saiko tuota tehdä aikuisetkin :)? Ja mikä rantsu!

  Itse kotiuduin pari päivää sitten viikon reissusta Lefkakselta. Jestas, siellä oli kuuma! Blogissa juttua ja videota, jos kiinnostaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuliputkeen pääsee aikuisetkin. Kävin lentämässä ja se oli ihan huikea kokemus. Kunhan pääsemme kotiin alan postailemaan lentämässä perheestämme:)

   Matkajutut kiinnostavat aina! Katselin aiemman linkkisi perusteella, että maisemat olivat upeat!

   Poista
 6. En ole koskaan Riiassa käynyt. Ehkä jonakin päivänä sinnekin kulku vie.
  Ja nyt lähden "matkaan" blogisi kanssa.
  Hauska muuten tuo ensimmäinen kuva. Pikkumies osaa lentää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tämä oli ensimmäinen matka sekä Latviaan ja Liettuaan. Pidin molemmista. Jos sinne Kuurinkynnäälle olisi lyhyempi matka, menisin uudestaan.

   Poista