25. heinäkuuta 2016

Balttian kierros - osa 2 Riian ympäristö

Riian lisäksi kävimme tutustumassa Jurmalaan ja Siguldaan, joissa molemmissa oli pojille sopivaa toimintaa. Molemmissa vietimme kokonaisen päivän.

Jurmalaan tutustumisen aloitimme Livu vesipuistosta, jonne ostimme 4 tunnin liput.


Livussa oli paljon erilaisia vesiliukumäkiä sekä sisällä että ulkona sekä huimapäiselle että rauhallisemman vauhdin ystävälle. Mikäli sää sallii, ulkona on voi ottaa aurinkoakin, tosin aurinkotuoleja näytti olevan aika rajallinen määrä. Asiakkaita oli paljon ja suositumpiin mäkiin, joihin mennään renkaan kanssa, kertyi jonoa. Tripadvisorissa kehotettiin menemään vesipuistoon heti, kun se aukeaa. Silloin kannattaa kiertää heti suosittuja rengasmäkiä. Liukumäkiä on monessa kerroksessa, joten paikkaa pitää kierrellä, että löytää kaikki mäet. Hinnaltaan vesipuisto on yhtä kallis kuin kotimaiset paikat.

Vesipuiston ja ruokailun jälkeen kiertelimme ihastelemassa Jurmalan vanhoja pitsihuviloita, joita sentään on vielä jäljellä ja ihmettelemässä puutalojen sekaan nousseita luksustaloja. Ja tietenkin ihailimme pitkää, hienohiekkaista uimarantaa. Uiminen jäi väliin, koska pojat saivat aikaan lyhyehkön nyrkkitappelun *huoh*.


Toisen päivän vietimme Siguldassa, joka on varsinainen aktiviteettien helmi. Meidän päivämme kohokohta oli pystysuora tuulitunneli, jossa pääsee lentämään. Aerodiumista postaan vielä aivan erikseen. Tuuliputken lisäksi Siguldassa on Turaidan linna, köysiseikkailupaikka, kabiinihissimaisemien katseluun, Siguldan linna, Gutmanin luola ja luontopolkuja. Siguldassa on myös 1200m kelkkailurata, johon pääsee yleiskö kokeilemaan kelkkailua myös kesäisin. Me valitsimme Aerodiumin ohelle vähemmän adrenaliinia nostavaa tekemistä eli vierailun Turaidan linnaan.

Turaidan linnaa ei ole kovin paljoa jäljellä, onneksi on sentään mahtava torni ja kunnolla muuria. Sisätiloissa on näyttely, joka kertoo Turaidan historiasta. Sanoisin, että linna on nähty alle tunnissa. Pihalla oli maksullista jousiammuntaa, josta pojat innostuivat valtavasti. Nyt haaveena on aloittaa sekä lento- että jousiammuntaharrastus.
Linnan ympäristö oli viehättävä ja kahvila erinomainen.
Siguldan nähtävyydet löytyy kätevästi täältä: http://www.latvia.travel/en/city/sigulda-8. Palvelu on muutenkin erinomainen Latvian matkan suunnitteluun. Seuraavaksi postaankin sitten lentohommia :)

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tunnelmia! Nuo molemmat paikat olisivat ihan varmasti olleet sellaisia, joissa meidänkin pojat olisivat viihtyneet! Jään innolla odottamaan matkaraportin jatkoa, minusta alkaa vähän tuntua, että ensi kesänä saattaa suunta olla kohti Riikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat olivat tosi kivoja kohteita. Siguldassa kuluu varmaan koko päivä, jos käy linnan lisäksi jossain muussa aktiviteeteista. Jos sää sallii, niin Jurmalassa kuluu päivä vaikka rannalla ja kävellen ja kahviloista nauttien.

   Poista
 2. Paljon kivoja juttuja olette nähneet ja kokeneet! Ja juu, aina ei kaikki mene matkoilla suunnitelmien mukaan, kun muiden seurassa matkustaa. Joskus hommat voivat kaatua aikuistenkin riitaan. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balttian kierros oli täynnä kaikkea ihanaa tekemistä ja näkemistä. Varmaan siitä johtuen yksi lapsista alkoi käydä ylikierroksilla.

   Lasten kanssa reissatessa tottuu siihen, että kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaisesti. Ensiaputarvikkeet, oksennuspussit, vaihtovaatteet ja äidin hermoja lieventävä suklaapatukka ovat vakio käsilaukkukamaa ja yleensä aina tarpeen :D :D ainakin se suklaa

   Poista
 3. Kiva Balttiankierros! Nyt vain nousee matkakuume enemmän ja enemmän. Ja kiva kuulla, että sinäkin kävit "lentämässä". Jossakin ohjelmassa näin, kun Ville Haapasalo lenteli samanmoisella tuulikoneella.
  Hieno tuo Turaidan linna ja mainioita jousiampujia!
  Ja tuo kahvilakin on niin kutsuva.
  Hienot kuvat ja tunnelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balttia osoittautui varsin mukavaksi matkailualueeksi, nähtävää ja tekemistä riitti. Edullinen hintataso ja hyvä ruoka oli myös plussaa ja sääkin oli kelvollinen. Minulla matkakuume on muodostunut jo pysyväksi olotilaksi :) :) Maailmassa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa, onneksi aina ei tarvitse mennä kauas vaan lähempääkin löytyy uutta.

   Poista
 4. Tuollaisella reissulla on kaikenlaista kivaa pojille niin että aikuisetkin viihtyvät. Tosi mielenkiintoisia kohteita! Valitettavasti pystyn samaistumaan tilanteeseen,jossa pojat nahistelevat. Vaikka ollaan lomalla! ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balttiasta löytyi tosi kivoja kohteita koko perheen makuun. Meistä miehen kanssa alkoi tuntua, että kohokohtia oli jo ehkä liikaakin, kun yksi pojista tuli niin levottomaksi.

   Tappelu tuntuu olevan ainoa asia mikä säilyy muuttumattomana *huokaus*. Reissussa yleensä menee kotioloja paremmin, mutta kiertomatka saattaa aiheuttaa ennakoimattomia taukoja ruokailussa ja verensokerin lasku on takuuvarma rähinän paikka.

   Poista
 5. Ihanat tutut kuvat Jurmalasta ja Siguldaan ensi kerralla pakko päästä. Meillä meni matka kivasti, eikä yhtään kunnon riitaa, mutta välillä tuli hetkiä, että jokaista taisi häiritä jokainen. Mutta kyllä vaan reissut yhdistää, ei pitkään aikaan olla myöskään naurettu yhdessä niin paljon.

  Kivaa myös on, että etenkin Riiassa käyminen ei aiheuta enää haikeutta ja Jurmalakin nippaisi enää vähän vaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sigulda oli kyllä kiva paikka, olisi tehnyt mieli koettaa se kelkkailuratakin. Sen pitäisi olla ihan olympialais-mitoitettu :)

   Meillähän tappelu on sellaista jokaviikkoista peruskauraa, joten mahtuu sitä reissuunkin:) mutta kyllä meillä aina muistellaan yhteisiä matkoja ja retkiä yhdistävänä kohokohtina "voi kuinka ihanaa siellä oli". Huonot jutut unohtuu ja hyvät jää mieleen :)

   Kyllähän noissa vanhoissa kotipaikoissa tuntee aina nostalgiaa ja kaikki tähtihetket palaavat mieleen. Itse ajattelen niistä sillä lailla, että jos nyt palaisin, niin mikään ei tuntuisi samalta. Ihmiset ja maailma ja elämä ovat muuttuneet, varmaan minäkin. Mutta aikakone kelpaisi kyllä ;)

   Poista