26. huhtikuuta 2016

Vuokatin plussat ja miinukset

Palaan vielä pääsiäiseen ja lomaamme Vuokatissa plus/miinuslistauksen muodossa. Vuokatista voisi todeta, että se on erittäin hyvin hoidettu perheille soveltuva lomakohde runsaine oheispalveluineen. Paras oheispalvelu on ehdottomasti Angry Birds Activity Park. Suomen tylsimmän kylpylän tittelin puolestaan nappasi Katinkullan kylpylä.

Rinteet
+soveltuu koko perheelle
+rinteissä mukavasti pituutta Suomen oloihin
+hyvä hissikapasiteetti
-kaikki rinteet loivia, itse kyllästyisin muutamassa päivässä (siksi hiihto on hyvää vaihtelua)
-rinneravintolan ruoka ei vastannut odotuksia, ei edes pizza


Ladut
+kattava ja huollettu latuverkosto
+Nuasjärven jäällä on kiva hiihdellä lasten kanssa


Majoitus
-en löytänyt majoitusta, josta olisi päässyt suoraan rinteeseen
+paljon vaihtoehtoja

Valitsimme majapaikaksemme Vuokatti Suitesin. Huoneistoissa oli kaksi makuuhuonetta parivuoteineen ja kahdelle sai nukkumapaikat vuodesohvasta. Huoneisto oli toimiva, hyvin varusteltu ja tyylikäs sisustukseltaan. Iso parveke järvelle päin. Ovet toimivat sähköisillä numerolukoilla. Huoneiston outous oli saunassa oleva kyltti, että kiuasta saa pitää päällä 2t/vrk ja sitä etävalvotaan. Me emme ole saunaihmisiä, joten mahdollinen rajoite ei meidän saunomistamme haitannut.




Kaupat
+kaksi isoa, hyvin varustelua ruokakauppaa. Normaalihinnoittelu

Angry Birds puisto
+paljon tekemistä
+suurempikin kävijämäärä mahtuu puistoon
+erinomainen ruoka Robson's ravintolassa
+siistiä
-vähäisiä jonoja esim. pesäpallokentälle

Pojat tykkäsivät ihan hirveästi!


AB puistossa tuli hiki ja posket hohtivat punasina vielä ruuan saapuessa pöytään :)


Niin herkullinen burger

Katinkullan kylpylä
-aivan liikaa asiakkaita
-vain yksi pieni vesiliukumäki ja hirvittävä jono
-hankalat pukeutumistilat
-jono suihkuihin
-ei juuri mitään lapsille esim. villi virta, hyppypaikka tai aaltokone
+paljon vesihierontapisteitä
+tilava kuntouintirata
+ulkona savusauna
Kylpyläkäynti oli reissun ainoa pettymys.

On vaikea valita, että oliko tämä auringonlasku suosikkihetkeni vaiko revontulet

Vuokatti oli ehdottomasti ajovaivan arvoinen kohde! Tykkäsime todella paljon. Toisaalta, nyt kun se on nähty, en tiedä tuleeko sinne vielä palattua. Angry Birds puiston vuoksi pojat varmasti istuisivat ajomatkan vielä uudestaankin, mutta oma mieleni halajaa pidempiin mäkiin. Lappiin saakka ei ajokunto eikä etenkään poikien autossa istumiskunto riitä. Budjetti ei taida taipua Lappiin lentämiseen, mikä hämmästyttävää kyllä näyttää olevan saman hintaista ellei jopa halvempaa kuin perheemme autojunapaikat makuuvaunuilla. Ehkäpä Vuokatti on meidän seuraavakin talvilomakohteemme. Toisaalta Himoksella ihastuimme kovasti koirasafariyritykseen ja ulkoporeammeeseen ja reilun kahden tunnin ajomatka on luksusta.

Mitä laskettelukohdetta suosittelisit meille?

12 kommenttia:

  1. hauska kuva poikasista "juustomaassa"! (meidän muksut kutsuvat sillä nimellä tuommoista vaahtomuovikuutiokuoppaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sitä kutsutaan juustomontuksi :) Sillä nimellä minä olen oppinut kutsumaan sitä lapsuudessani :)

      Poista
  2. Me ei olla koskaan käyty Lapissa (tai missään muuallakaan kauempana) laskettelemassa, eli tuo Vuokatti kuullostaisi meidän taidoille sopivalta laskettelupaikalta. Himos on kivan matkan päässä, mutta eikös pohjoisempana kuitenkin ole vähän pidemmät rinteet???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kävimme ennen lapsia appivanhempien kanssa joka talvi Lapissa, mutta lapset eivät ole käyneet ikinä. Vuokatin rinteet ovat minusta pidemmät kuin Himoksen ja profiililtaan vähemmän jyrkät. Hra Kepponen piti enemmän Vuokatin rinteistä. Minusta taas Himoksella on kivasti enemmän jyrkkyyttä :)

      Poista
  3. Voi ei tuota burgeria... En viitsisi enää lähteä kääntämään anopin kaappeja, ja tuosta tuli ihan hirveä nälkä! Mutta saunan etävalvominen (vaikka en ole saunaihminen minäkään) ottaisi varmaan pattiin niin paljon, että en varmaan sen takia menisi tuonne uudestaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä tuollaisissa puuhapaikoissa on ihan karmeaa ruokaa, jopa minulta syömisen ammattilaiselta saattaa jäädä lautaselle. Nuo burgerit olivat todella hyviä, samoin hodarit. Listalla oli myös hyvännäköisiä salaatteja ja kaikesta oli kasvisversiotkin.

      Poista
  4. Ruka. Muutama tunti lisää ajoaikaa. ja rinteitä riittää. Ihmettelen kyllä tuota, ettei lapset jaksa olla autossa. Meillä on ajettu viimeiset 20 vuotta isommalla ja pienemmällä määrällä muksuja vajaa 800 km mummulaan. 1 kunnon pysähdys ja 1 vessatauko. Onhan se tylsää, mutta perillä olo palkitsee. Pelikoneet, dvd:t yms. matkalle helpotukseksi
    Aika monet ajavat pohjoiseen niin, että yöpyvät matkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruka olisi rinteiden puolesta kyllä kiva paikka, mutta ainakin toistaiseksi se on liian kaukana :(

      Meidän 5-hengen perheessä ainoastaan yhden vatsa kestää autossa DVD:eiden katsomisen, pelaamista ei kenenkään. Viihde jää vähäiseksi, kun tarjolla on vain musiikkia, äänikirjoja ja torkkumista. Paluumatkalla Vuokatista tiet olivat niin karmeassa kunnossa, että kuopus oksensi kahdesti. Tila-auto varmasti parantaisi matkustusmukavuutta, nykyisellä farmarilla on takapenkillä tiivis tunnelma :(

      Meillä ei ole ollut sen kummempaa tarvetta totuttautua automatkailuun. Mummoloihin on 15min ja 45min matkaa ja yleensä kaikki lomat suunnittelemme siten, että ajomatkaa ei kerry enempään kuin 4t.

      Poista
  5. Olipahan kivasti ja fiksusti toteutettu postaus, täältä on hyvä monen hakea infoa, kun mieli mielii hiihtohommiin. Ihania kuvia ja mieletön tuo kämppä.

    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia :)
      Hauskaa vappua sinulle ja perheellesi. Toivottavasti tulisi edes kohtuullista säätä!

      Poista
  6. Suosittelen Årea! Ollaan oltu siellä lasten kanssa jo neljästi. Laivalla Tukholmaan, reilut 600km varsin hyväkuntoista tietä perille. Laskettavaa riittää taatusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Åresta jo vähän haaveillut, en ole siellä ikinä käynyt. Lähes poikkeuksetta kaikki ovat Åren kävijät ovat kehuneet sitä. Googlemaps tarjoaa ajoajaksi reilusti yli 7 tuntia ja olen miettinyt, että onko se kuitenkin liian pitkä, etenkin laivamatkan päälle. Lapsethan laivasta tykkäävät, mutta mina nukun siellä yleensä huonosti.

      Minua kiinnostaisi ne lähempänä Tukholmaa oleva laskettelukeskukset, joita mainostetaan perheystävälliseksi kuten Järvsjö ja Hassela. Olen vaan miettinyt, että onkohan ne rinteet yhtään sen kummoisempia kuin vaikka juurikin Vuokatissa tai Tahkolla?

      Poista