23. maaliskuuta 2016

Talven kauneutta Vuokatissa

Suomen luonto on vilauttanut lomamme aluksi sitä kaikkea, mitä talvessa rakastan. Aurinko on paistanut täysillä kirkkaansiniseltä taivaalta. Pakkanen on pitänyt hanget sellaisina, että hankikanto kestää sukset ja jopa kävelyn. Päiväsaikaan pakkasta on ollut muutama aste. Lumikinosten päällä on pieni kerros pölisevää puuterilunta, josta erottuu hiutaleita sakaroineen. Auringonpaisteessa hiutaleet välkehtivät kuin timantit. Aurinkolasit ovat ihan välttämättömät. Ulkona on niin kaunista. Voisin vain imeä tuota kaunetta ja ilman raikkautta sisääni.


Ilmassa on selvästi kevättäkin

Auringonlasku on värjännyt koko taivaanrannan hehkuvan keltaiseksi. Odottamattomana bonuksena näimme tulomatkalla komeat revontulet, sen jälkeen ei enää yhtään harmittanut ajoaikataulun viivästys ja pilkkopimeässä ajaminen ;)

Huikean kaunis auringonlasku

Puitten varjosta katsottuna hanget sävyttyivät pinkkiin ja oranssiin

Vuokatti näytti siis parhaat puolensa heti kättelyssä. Olemme nauttineet huippukuntoisista ja väljistä rinteistä sekä hyvistä laduista. Tykkäsimme rinteistä. Niissä on kivasti Suomen oloihin nähden pituutta, profiililtaan ne ovat sellaisia koko perheen rinteitä. Tuskin näitä jaksaisin aikuisseurassa viikkoa koluta, mutta perhelomaan ne sopivat hyvin. 

Vauhtia rinteissä on riittänyt. Kuopus oppi itsekseen painonsiirtokäännökset ja totesi riemukkaana, että niiden avulla vauhtia voi olla rutkasti enemmän. Olen testaillut pojan taitoja ja hän laskee perässäni rinteen kuin rinteen aika suoralla linjamalla näppärästi alas. Laavullakin olemme ehtineet nauttimaan auringonpaisteesta ja makkarasta laskettelupäivän päätteeksi. Vaatteet haisevat hurjasti savulta, mutta laavuruokailu oli taatusti sen arvoista. Valitettavasti harmaus ja lumisade tavoittivat meidät tänä iltana ja voi olla, että tälle lomalle ei enää aurinkoa riitä. Mutta olen enemmän kuin tyytyväinen säähän, koska aurinko on jo hemmotellut meitä. 

Meillä lomaohjelma painottuu seuraavaksi enemmän hiihtoon ja Vuokatin oheishuveihin tutustumiseen. Tarkempaa arviota Vuokatista lomakohteena kirjoittelen myöhemmin.Mukavaa pääsiäisloman odotusta!

10 kommenttia:

 1. Oi mitkä ihanat ilmat siellä on ollut, kyllä kelpaa hiihdellä ja lasketella! Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on ollut niin upea ja luntakin on vielä kivasti jäljellä. Kävi kyllä tuuri tällä kertaa.
   Kiitos samoin - mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 2. Kiva kun on ollut aurinkoisia päiviä, järven jäälläkin on mukava ulkoilla. Nyt se lumimyräkkä tosin taas alkoi juuri kun haettiin polkupyörä varastosta... Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäällä on ihanaa ja se sopii meidän hiihtotyyliin loistavasti. En muista milloin olisin viimeksi päässyt jäälle hiihtämään. Talvena 2014 sentään pääsimme jäälle kävelemään.

   Eiköhän se pyörä pääse kuitenkin aika pian taas käyttöön...

   Poista
 3. Onpa teillä todellakin säät kohdillaan. Kyllä varmasti saa akkuja hyvin ladattua. Ja aivan ihania kuvia auringonlaskusta. Vielä kun olisi nähty me lukijatkin revontulet :)

  Mukavaa pääsiäistä koko poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on ollut ihana. Niin paljon olemme ulkoilleet, että iltaisin olen ruuan jälkeen kaatunut sänkyyn. Happi tekee konttori-ihmiselle todella hyvää. Tulomatkalla teki mieli pistää auto tien syrjään hätävilkut päällä ja mennä tielle kuvailemaan revontulia. Ajattelin että ei ole turvallista, kun tie oli niin kapea ja vähän mutkainenkin ja jätin valokuvauksen väliin. Sillä reilun 100km pätkällä tuli kaksi autoa vastaan, joten hyvin olisin voinut kuvailla :)

   Poista
 4. Huikeita maisemia! Ihanaa loman jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskettelurinteestä on komeat näkymät. Niin hyvät että meidän korkeanpaikankammoisen lapsen pitää ylhäällä aina miettiä tarkasti että mihin uskaltaa aluksi katsoa :D

   Poista
 5. Kiitos, samoin sinne! Ja mahtavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista