10. syyskuuta 2015

Mokkapalat potenssiin kaksi

Pojilla oli viime lauantaina koulupäivä, joilloin koululla pidettiin avointen ovien päivä sekä myyjäiset. Melkein joka luokalla oli oma myyjäispöytä. Minä lupasin toimittaa pienen määrän syötävää jokaisen pojan luokan pöytään ja kahdessa pöydässä minulla oli myyntivuorokin.

Tämä voi kuulostaa uskomattomalta, mutta vuosi sitten tein myyjäisiin popcornia ja homma meni ihan sössimiseksi. Onnistuin pilaamaan popcornia urakalla. Poltin sitä menestyksekkästi sekä kattilassa että mikrossa. Ystäväni Leena autoili keskiyöllä lähimmälle ABC:lle ostamaan lisää poppareita. Tänä vuonna päätin vetää varman päälle ja tekaista mokkapaloja. Pitkän työviikon päätteeksi hra Kepposen kanssa kuorruttelimme mokkapaloja vielä puolilta öin ja päätimme, että ensi vuonna vedämme helpoimman kautta ja pussitamme irtokarkkeja.

Mokkapaloja on yleensä jokaisessa pöydässä myytävänä. Päätin ryhtyä mokkapalakuningattareksi ja tuunata omani kaikkein houkuttelevimmiksi ;) Se oli tosi helppoa. Nonparellien sijasta ripottelin päälle minivaahtokarkkeja. Minusta vaahtismokkapaloista tuli varsin houkuttelevan näköisiä.

Vaahtismokkapalat

Vaahtokarkit eivät erityisesti aikuisten mielestä parantaneet makua. Lasten mielestä minivaahtikset toimivat hyvin, koska mokkapalan pystyy herkuttelemaan kahdessa osassa. Ensin nypitään vaahtikset päältä ja sitten syödään mokkapala. Hra Kepponen oli ostanut kaupasta muitakin lisukkeita minivaahtiksien lisäksi. Keskiyön makutestimme päätyi siihen, että ranskanpastillit jäivät täpärästi kakkoseksi Dajm-rakeille. Dajm-rakeiden ja mokkapalojen liitto on made in heaven :D

Dajm-raemokkapalat -NAM!

Koulupäivä oli kiva sekä lapsille että aikuisille. Kävin Hra Kapposen kanssa seuraamassa poikien oppitunteja. Jutustelimme muiden vanhempien kanssa. Lisäksi minä tuin myös muiden luokkien toimintaa ostamalla työvuoroilleni herkkuja. Voin sanoa tehneeni kattavan kenttätutkimuksen myyjäisherkuista.

Koululaiset kiertelivät innoissaan myyntipöytiä ja tekivät suunnitelmia mitä pienellä taskurahallaan ostaisivat. Meidän tokaluokkalaisen pöydässä ei työvuorossa käynyt aika pitkäksi, sillä romuruletti oli varsinainen hitti. Siihen oli jatkuvasti pieni jono. Voittoina oli kyniä, tarroja, karkkia ja käytettyjä pikkutavaroita ja sarjakuvia.

Joku narinanaihe pitää aina olla ;) Kuopuksen mielestä oli todella epäreilua, että minä en ollut myymässä silloin, kun hänen luokkansa sai kiertää myyjäisissä. Etenkin, kun oli myymässä, kun molemmat isoveljet kiersivät. Onhan se söpöä, että myyjäisten huipentuma on oma äiti myyntitiskin takana.

Ihanaa, viikonloppu on jo melkein ovella!

Romuruletti

22 kommenttia:

  1. Oi mokkapalat <3 Meillä on kans tänään leipomuspäivä kun huomenna juhlitaan 12v ja 9v :D Ja ite dieetillä, ei oo heleppoo :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia synttärijuhlia teille! Minä kanssa yritän herkkulakkoa ja koville ottaa :(

      Poista
  2. Pitääköhän tässä viikonloppuna ryhtyä oikein leipomispuuhiin, mokkapalat näyttävät niin hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaas vaan tekisi minunkin mieli leipoa viikonlopuksi? Eilen päätin, että nyt tulee stoppi ihan jatkuvalle herkuttelulle ja ainoa tapa katkaista se on pysytellä kaikesta vaaleasta viljasta ja sokerista erossa muutama viikko. Vieroitusoireet tulevat jo pelkästä ajatuksesta -kääks!

      Poista
  3. Oi taivas, nuo Dajm-mokkapalat näyttävät niin hyviltä, että pyörryn ihan just!! Pakko varmaan tehdä niitä syksyisten iltojen iloksi :)
    Ja miten ihanaa, että äidin bongaus olisi ollut pienelle koulupäivän paras juttu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dajm ja mokkapalat olivat ihana yhdistelmä, suosittelen kokeilemaan. En kohta enää pysty kirjoittamaankaan niistä ilman, että näppäimistölle valuu kuolaa :D :D

      Poista
  4. Ihan alkoi tehdä mieli mokkapaloja erilaisilla koristeilla ja makuyhdistelmillä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yhtään tykkäät Dajmista, niin suosittelen niiden ja mokkapalojen yhdistelmää.

      Poista
  5. Voi mokkapalat! Ne ovat herkkua! Vaikka millä päällysteillä :) Mainio tuo romuruletti! Ja tuo huipentuma, oma äiti myymässä! Teillä on ollut hauska päivä!
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päällysteillä tulee mukavasti vähän uutta twistiä perinteisiin mokkapaloihin. Lauantai koulupäivä oli mukava :)
      Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Huippu idea laittaa Daimia päälle. Pakko testata. Itse olen välillä laittanut Marianne-rouhetta, taitaa mennä liki samaan kategoriaan ranskanpastillien kanssa :)

    Meillä tyttö kolmannella luokalla, eikä vielä kertaakaan ole ollut ns. avoimia ovia, jotta pääsisi seuraamaan opiskelua/opetusta. Tosin meillä on kai lupa ihan koska vain mennä seuraamaan oppitunteja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dajm toimi hyvin mokkapalojen kanssa. Varmaan toimii Mariannerouhekin, se tuo mukavaa minttuista sävyä. Makealle persona aloin jo haaveilemaan, että mätän päälle raskanpastilleja, pistaasia ja tummaa suklaata ;)
      Meidän poikien koulussa on myöskin sanottu, että halutessaan vanhemmat voivat tulla seuraamaan opetusta. En muista, että pitikö se sopia vai saisiko paikalle vaan ilmaantua. Minusta on ollut kiva käydä kurkistelemassa opetusta, vielä haluaisin seurata englannin tuntia ja teknistä työtä :)

      Poista
  7. Ihan luksusmokkapaloja, nam!
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyviä, vaikka itse sanonkin ;) Meinasin jo kirjoittaa, että Dajmilla ei voi epäonnistua, kunnes muistin ne kaupalliset Dajmpallot, jotka lensivät roskikseen. Eli siis Dajmilla on vaikea epäonnistua :D :D
      Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Voi onnea sinulle! Onpa ihana asia, että äiti olisi ollut ylpeilyn aihe. Minä sain tänään vain väisteleviä ja vaivautuneita katseita esikoiselta, kun satuin "nolosti" samalle lenkkipolulle koululuokan ollessa yltin tunnin metsäretkellä. Tuo kolmasluokka tuokin uusia tuulia...
    Mokkapalasi ovat taivaasta! Heti pitää kokeilla Dajm-versiota. Tai jos ei ihan heti, niin ainakin seuraavan kerran kun on pakko jotain leipoa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaluokkalaiselle äiti myymässä on vielä hieno juttu <3 Aika nopeasti se vanhempien coolius häviää ja vanhemmat muuttuvat tosi noloiksi tyypeiksi ja sitten dinosauruksiksi jotka voisivat itse tajuta vetäytyä johonkin vanhainkotiin ;) Meidän 10v kävi sentään oma-aloitteisesti moikkaamassa minua myyntipöydän luona.

      Poista
  9. Aah, mokkapaloja! Huippuhyvän näköisiä! Pitäisikin tehdä niitä pitkästä aikaa. Tosin viimeksi kävi vähän köpelösti, kun siitä kuorrutteesta tuli liian löysä, ja se valui pöydälle ja sitä kautta lattialle. :-D Oli vielä vieraita tulossa, ja oli aika kiva kaapia sitä kuorrutetta joka paikasta.

    Mutta vaahtokarkeista en ole ikinä oppinut tykkäämään, enkä erityisestikään tykkää, että niitä sekoitetaan mihinkään. Jokin aika sitten ostin vahingossa jäätelöä, jossa oli vaahtokarkin palasia, ja ensin ihmettelin, että mitä kumman kökköjä jäätelössä on. Eivät sopineet minusta lainkaan jäätelöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, että sitä kuorrutetta on ikävä siivota keittiöstä :( Minulla on kohta aivan hirvittävä jälkiruokatuska, yritän vähentää herkkuja ja pelkkä mokkapalojen ajatteleminenkin on tuskaista. Tahdon sokeria!!

      Minä tykkään kaikesta sokerisesta, joten vaahtokarkitkin menee. Eivät ne tosin ole erityisiä suosikkejani. Ne maistuvat parhaimmalta avotulella. Jos onnistun saamaan käsiin sellaisia paahdettavaksi tarkoitettuja vaahtokarkkeja ja kun niitä grillailee avotulella laskettelun/hiihdon päälle, niin jopas on hyvää :)

      Poista
  10. Ehdottoman houkuttelevia mokkapaloja! Hakkaan aina fazun sinisen palasiksi isoiksi sattumoiksi taikinaan ja päälle vielä tuplamäärä kastiketta. Kutsun niitä myös hieman paremmiksi mokkapaloiksi.

    Ihanan tummia sinun mokkapalat, sillä vaaleat mokkapalat, joissa vähän kaakaojauhetta eivät ole aivan niin houkuttelevia minun silmään.
    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fazerin Sininen taikinan seassa kuulostaa todella hyvältä. Apua, mun herkkuhimo sen kuin kasvaa vaan :) Kohta on pakko alkaa leipoa! Minustakin mokkapaloissa pitää olla reilusti kaakaojauhetta ja värin ruskea :)
      Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

      Poista
  11. Kyllä noi vaahtokarkki mokkapalat aikuisellekin maistuisi! :P

    VastaaPoista