6. heinäkuuta 2015

Hetkessä: Pokrovan luostari

Viikko sitten sunnuntaina oli avoimien puutarhojen päivä. Siihen osallistui myös Pokrovan luostari Kirkkonummella. Lähdin ystäväni kanssa tutustumaan Pokrovaan. Pokrovan perustaja isä Hariton kertoi Pokrovan vaiheista ja rakennuksista kauniissa kirkossa ja sen jälkeen oli kierros Pokrovan puutarhassa.

Pokrovan komea portti

Portilta johtaa komea tie ylös päärakennukselle

Päärakennus

Tämä rakennus korjattiin ensimmäisenä. Nuo halkokatokset ovat niin suloiset :)

Kirkkorakennus on ollut monenlaisessa käytössä aikaisemmin. Siellä on toiminut leipomo ja tehdaskin. Se on sisältä todella ihastuttava. Maalaukset on toteutettu heleillä sävyillä. Harmillisesti kirkossa ei saa kuvata, mutta yksi kiva kuva on Pokrovan webbisitella.

Kuva lainattu http://pokrova.fi/

Pokrovassa oli myynnissä taimia ja siemeniä. Ystäväni teki ostoksia, minulta on tänä keväänä jäänyt piha aivan retuperälle. Kukkien lisäksi Pokrovassa on paljon hyötykasveja. Tässä näytteitä Pokrovan puutarhan kukista:
En ole ikinä nähnyt näin jättimäisiä unikkoja. Nämä olivat reilusti koko käden kokoisia.


Pokrovassa oli myynnissä kahvia ja kahvileipiä. Kuulemma Pokrovan borssikeitto on kuuluisaa ja siellä järjestetään erilliset borssipäivät, jolloin keittoa on myytävänä. Pokrovassa on erilaisia avointen ovien päiviä sekä jumalanpalveluksia. Paikka on aika nopeasti nähty, mutta kiva, kaunis ja vähän erilainen retkikohde.

Isä Hariton kävelee kohti kirkkoa

6 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä, onko tuollainenkin paikka olemassa?! En ole koskaan kuullutkaan moisesta luostarista. Kivannäköinen paikka, jossa tekisi kyllä joskus mieli käydä. Ei olisi kovin kaukanakaan.

  En muuten tiennyt, että avoimien puutarhojen päivillä pääsee tuommoisinkiin paikkoihin. Pitää ensi vuonna tutkia asiaa vähän tarkemmin, kun muuten minua eivät puutarhapäivät oikein kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Pokrova oli sympaattinen paikka ja kirkko oli ihanan värikäs ja viehättävä. Siellä näyttää oleva suuremmat avointen ovien päivät 16.8 borssikeittoineen ja kaikkine myytävine herkkuineen. Itse ajattelin joku kerta ostaa borssia ja piirakoita kotiin ja kokeilla Pokrovan erikoisuutta valkoista mansikkahilloa.

   Poista
 2. Kas, Pokrovassa oli taas avoimet ovet! Mekin siellä olemme joskus käyneet. Suosittelen lämpimästi borssikeittoa - se on ihan omaa luokkaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Pokrova oli sen verran kiva paikka, että voisin hyvin mennä sinne uudestaan maistelemaan borssikeittoa ja heidän piirakoitaan. Tänä vuonna Pokrovassa onkin paljon avointen ovien päiviä, seuraavat isot ovat jo elokuussa, jolloin rakennuksiinkin pääsee sisään.

   Poista
 3. Tykkään kovasti tästä Hetkessä ideasta. Tämä kohdekin on minulle ihan uusi. Kiitos !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Hetkessä on ollut sinusta kiva. Minulle itselleni se on tuonut paljon iloa ja vaihtelua arkeen. Tänään minulla pyörähtää käytiin Hetkessä kausi 2 :)

   Poista